Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.

Hodnocení receptu je 5,0 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava)

6. 12. 2010 19:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Yarushka

2. 1. 2024 14:51

Napoprvé a dobrý.. ;-) akorát jsem si v cca půlce pečení otevřela troubu, takže byly placičky a sdrcnul se mi krem pri šlehani.:-D naštěstí jsem si tady na Topreceptech uz predem nastudovala, jak ho zachránit. Takže příště jdu do toho znovu, už budu vědět..:-):-K:yes:

Regga

17. 12. 2022 20:20

Rohlíčky peču podle tohoto receptu druhý rok :) Mají plnou, neošizenou, kvalitní chuť - takový malý luxusní vánoční zákusek :). Jediné co jsem musela po zkušenostech z minnulého roku upravit, bylo množství cukru. Doma normálně cukr nepřidáváme do žádného jídla ani pití (čaje, kávy) a tak rohlíčky byly pro nás jako bychom si dali 3 lžičky cukru do čaje. Snížila jsem cukr doslova na míň než polovinu (cca na 40%) a pecka! Pokud doma běžně nesladíte, pak doporučuji cukr přidávat postupně a zkoušet sladkost.

A dvě rady pro ty, kteří všeobecně moc nepečou:
1) Zkontrolujte, zda máte pečící papír. Ostatní cukroví, co doma pečeme můžeme dávat přímo na plech, tady pečící papír je nutnost.
2) Krok 1 - vytáhněte máslo z ledničky. Minulý rok jsem to nevěděla a tento pro změnu zapomněla :-D

hospodyne

4. 2. 2022 20:26

:-Kpohoda.b@post.cz: netřeba sakrovat, stačí se podívat na video. Čas i teplota tam jsou;-)
Jinak osobně doporučuji použít v sáčku hladkou trubičku. Rohlíčky mají hezčí tvar a také se tolik nerozjedou. Péci raděj méně než 100°C. Upečené jsou, když jdou dobře sloupnout z papíru. A rozhodně nemusí být "škaredé";-)

pohoda.b@post.cz

4. 2. 2022 16:50

Sakra, :-)proč nikdo nenapíše kolik min a hlavně při jaké teplotě se to peče?????????? Přitom na tom hodně záleží ale nikdo nenapíše! Děkuji

Petranela Petranela

8. 1. 2022 15:16

Ivill: souhlasim, taky jsem je delala poprvy a teda, ja sama na ne potaji chodila jeste pred vanocemi :-D

Ivill

1. 10. 2021 20:07

Tohle je jedno z nejlepsich cukrovi, hned se sni i s dalsim cukrovim kde je krem, u nas holt dusivky jako pracny a rohlicky nemaji moc sanci na uspech <3 super recept :-K

Soňa

28. 11. 2017 11:54

Dobrý den, prosím vás jak dlouho a na kolik stupňů se pečou?

Vendy007

22. 12. 2016 12:48

Pavlina:Těsto se nad párou nešlehá,takže v robotu:-)

Kveta

21. 12. 2016 23:46

pavlina: ja to chapu tak, ze testo je to prvni- tudiz jen klasicky vyslehas pridas orechy udelas rohlicky a das pect ni? :-)

pavlina

18. 12. 2016 22:26

dobry den , asi jsem hloupa, ale testo se dela nad parou nebo jen smichám ingredience v robotu

casino casino

16. 12. 2016 20:59

Aja:
No, že popraskají není na závadu:-) a že se "rozjedou" je normální. Mrkněte se sem https://www.toprecepty.cz/recept/40974-bilkove-roh...
na 2. a 3. obrázek. Hodlal jsem fotečky (všechny!) těch škaredých rohlíčků vymazat, ale třeba teď poslouží dobré věci...

Aja

16. 12. 2016 20:41

Dobrý večer,prosím o radu. Vyskousela jsem tyto rohlicky,ale trochu se roztekly a popraskaly. Kde jsem udělala chybu. Jinak na chuť vynikající. Děkuji moc

casino

10. 12. 2016 00:48

Omluva;-( bylo psáno pro ajreen: :-K

casino

10. 12. 2016 00:46

alena:
Postup ad. 2:
Vejce nad parou se šlehají do zhoustnutí a s vyšlehaným máslem se to dává dohromady až mají obě složky stejnou teplotu:-)
Pokud je hotový VYCHLAZENÝ krém řídký, tak vyšlehejte kus másla a do něj zašlehejte ten nepodařený krém
A pozor na množství a postupné zapracování rumu - může to udělat paseku...

ajreen

9. 12. 2016 23:37

Nedaří se mi udělat celistvý krém. Je z toho vždycky glajda,krém steče z rohlíčků ;-(
Je máslo a vejce pokojové teploty nebo se s nimi pracuje hned po vytažení z lednice?

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční cukroví pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky krem na parizske rohlicky krém do pařížských rohlíčků pařížské rohlíčky recept pařížské rohlíčky video pařížský krém do cukroví pařížský krém na rohlíčky pařížský krém na rohlíčky super pařížské rohlíčky pařížské ořechové rohlíčky pariske rohlicky pařížské rohlíčky bez šlehaní pařížské rohlíčky krém parisske rohlicky recept na pařížské rohlíčky krém na škaredé rohlíčky parizke rohlicky pařížské rohlíky škaredé rohlíky

Suroviny: vejce, cukr moučkový, ořechy mleté, máslo, cukr moučkový, vejce, kakao, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, máslo, cukr moučkový, poleva čokoládová, tuk

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ko2Y