Falešná marcipánová hmota - v DP

isindy Kuchařka:

Domácí pekárna 77 názorů

konečný vzhled
530
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Suroviny

500 g cukru moučka
250 g sušeného mléka(polotučného)
1 lžíce medu
1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu)
1 lžička mandlového aroma
6-8 lžic vody (podle velikosti)
0,5cm plátek ztuženého tuku (IVA OMEGA)
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez předehřívání - každá pekárna má jinak, u mé je to program 7 - Těsto, kde nechávám také mísit a kynout kynutá těsta určená na pečení mimo pekárnu...

  2. Program necháme běžet cca 10min., občas seškrábneme špachtlí hmotu přilepenou na stěnách. Po 10min. máme hmotu promísenou do základní konzistence, vyndáme na pracovní desku a ještě prohněteme (namočené ruce).

  3. Poté si ruce pomažeme tukem a prohněteme naposledy - tuk dá hmotě trochu lesku, nevypadá tak "unaveně a šedě" :) Poté již zpracováváme jako u jiných receptů - obarvení, vyválení na potažení dortu či tvoření ozdob a figurek.

Poznámka

Před pár měsíci jsem začala s pečením dortů a stále jsem "rvala" a hnětla v ruce, což je docela fuška, hlavně zkraje je to docela namáhavé, lepí se vše a je poměrně nepořádek....časem jsem na různých stránkách narazila na usnadnění pomocí pekárny a musím velmi pochválit - je to rychlé, čisté a bezbolestné :)

S vodou opatrně, raději postupně přidávat než to přehnat a pak zahušťovat :)

hmota vychází z receptu Hanahcotton, Haničko díky :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Falešná marcipánová hmota - v DP

  • Filipova Filipova(neregistrovaná)

    isindy:dekuji za radu tuk zkusim pouzit priste moc dekuju :-):yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Filipova: nikdy marcipán nepodsypávám, vyvaluji na gumové podložce a nelepí se. Nebojte se jej zpracovat bez podsypání, tou trochou tuku, co do něj zapracujete, dosáhnete i nelepivé konzistence :-)

    Odpovědět

  • Filipova Filipova

    Zkusila jsem poprve tento marcipan a super:yes:.Prvne se mi lamal nesel rozvalet :-( kousek po kousku jsem pridavala vodu a super.Druhy poks parada.Je potreba trefit konzistenci.Nadherne se rozvalel,krasne jde modelovat.Barvim prask.barvickama a ok. :-)
    Jen se chci zeptat,kdyz rozvaluju,tak podsypavam mouck.cukrem a zustavaj mi na nem pak mapy cukru co stim?? Vypada to nehezky :-S
    Dekuju za tento recept :-K :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • masule masule(neregistrovaný)

    Vyzkoušela jsem ho a je perfektní, byla jsem nadšená, krásně se s ním pracuje;-) Používala jsem na potahování dortů a supr.Díky moc za skvělý recept:-))

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Dělala jsem marcipán na dort přesně podle tohoto receptu a jsem nadšená, jak krásně se hmota zpracovala(nemám pekárnu takže ručně) a je výborná a pěkně tvárná:yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Veru Veru(neregistrovaný)

    Včera jsem pekla dort velice narychlo a jelikož jsem neměla čas objednat potahové hmoty, ma které jsem zvyklá, tak jsem si koupila marcipán balený v obchodě..Do rána se mi marcipán na dortu úplně roztekl..:-(;-(Rozhodla jsem se vyzkoušet Váš recept, seškrábala jsem rozteklý marcipán a díky bohu mi ten Váš zachránil celý dort. Pekrfektní!

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Díky moc za recept,používám,když je třeba potahová hmota ;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    janatka: :yes::yes::-) dík za foto, hezky jste si hrály :-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    katule: omlouvám se, že reaguji až nyní, nějak mi váš dotaz unikl... hmota vydrží v lednici klidně měsíc, před zpracováním zase nahřejte krátce v MW (20-30vteřin) a propracujte do vláčnosti. Pokud uděláte postavičky týden předem, tak ztvrdnou, ozdoby dělané 1-2 dny dopředu jsou sice tvrdší, ale zuby nelámou :-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Tak nějak jsem tomu nemohla uvěřit,že by se to dalo i DP uhníst.Byla jsem mile překvapená,konečně se mi to povedlo,tak jak jsem chtěla.Krásně se s ní pracovalo.Nevím jestli jsi měla stejné množství,ale u nás to ochutnáváním ztratila na váze,děcka chodily a uždibovaly.;-Jeden den jsem vyzkoušela rozválet a zbytek šel do lednice na druhý den.Nechala jsem povolit přes noc a propracovala jsem to,aby se dala válet a krásně jsme si s dcerou pohrály.:-K:yes:Určitě budu dělat i nadále,vůbec to nic není!!!!!!

    Odpovědět

  • katule katule(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    chci se zeptat jak doho vydrží udělaný.... mužu si ho nachystat třeba týden před pečením? a Postavičky jak zaschnou dají se pak sníst jako -marcipánové růžičky nebo to stvrdne na kámen. Mám v plánu ho vyzkoušet nemám pekárnu ale hntací robot předpokládám stejný výsledek. Děkuji

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Natálie: nejsem ted doma a z hlavy objem netuším, ale forma má průměr cca 24cm, výšku asi 8cm.

    Odpovědět

  • Natálie Natálie(neregistrovaný)

    dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli steto vaší davky potahnu cely jeden dort velikosti formy 1,5l. předem děkuji za odpověď na nataliestrnadova@seznam.cz

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Nikola S.K.: zdravím...opravdu stojí tolik

    Odpovědět

  • Nikola S.K. Nikola S.K.(neregistrovaný)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Nikdy jsem nepoužila sušené mléko ani jsem nevěděla, jak to vypadá.Našla jsem ho v Kauflandu za víc jak 80kč myslím že zrovna 400g. Myslela jsem, že je to levnější:-( kupujete někdo levnější, nebo to opravdu stojí tolik.
    Děkuji Nikola S.K.:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo