Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná marcipánová hmota - v DP

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 12. 2010 18:10

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 548 kJ / 3 238 kcal
Bílkoviny75,10 g
Tuky36,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 879 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy652,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Před pár měsíci jsem začala s pečením dortů a stále jsem "rvala" a hnětla v ruce, což je docela fuška, hlavně zkraje je to docela namáhavé, lepí se vše a je poměrně nepořádek....časem jsem na různých stránkách narazila na usnadnění pomocí pekárny a musím velmi pochválit - je to rychlé, čisté a bezbolestné :)

S vodou opatrně, raději postupně přidávat než to přehnat a pak zahušťovat :)

hmota vychází z receptu Hanahcotton, Haničko díky :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veru

21. 6. 2014 09:25

Včera jsem pekla dort velice narychlo a jelikož jsem neměla čas objednat potahové hmoty, ma které jsem zvyklá, tak jsem si koupila marcipán balený v obchodě..Do rána se mi marcipán na dortu úplně roztekl..:-(;-(Rozhodla jsem se vyzkoušet Váš recept, seškrábala jsem rozteklý marcipán a díky bohu mi ten Váš zachránil celý dort. Pekrfektní!

dexulka

24. 4. 2014 14:57

Díky moc za recept,používám,když je třeba potahová hmota ;-)

isindy isindy

16. 4. 2014 17:44

janatka: :yes::yes::-) dík za foto, hezky jste si hrály :-)

isindy isindy

16. 4. 2014 17:44

katule: omlouvám se, že reaguji až nyní, nějak mi váš dotaz unikl... hmota vydrží v lednici klidně měsíc, před zpracováním zase nahřejte krátce v MW (20-30vteřin) a propracujte do vláčnosti. Pokud uděláte postavičky týden předem, tak ztvrdnou, ozdoby dělané 1-2 dny dopředu jsou sice tvrdší, ale zuby nelámou :-)

janatka janatka

16. 4. 2014 11:46

Tak nějak jsem tomu nemohla uvěřit,že by se to dalo i DP uhníst.Byla jsem mile překvapená,konečně se mi to povedlo,tak jak jsem chtěla.Krásně se s ní pracovalo.Nevím jestli jsi měla stejné množství,ale u nás to ochutnáváním ztratila na váze,děcka chodily a uždibovaly.;-Jeden den jsem vyzkoušela rozválet a zbytek šel do lednice na druhý den.Nechala jsem povolit přes noc a propracovala jsem to,aby se dala válet a krásně jsme si s dcerou pohrály.:-K:yes:Určitě budu dělat i nadále,vůbec to nic není!!!!!!

katule

28. 3. 2014 23:30

Dobrý den,
chci se zeptat jak doho vydrží udělaný.... mužu si ho nachystat třeba týden před pečením? a Postavičky jak zaschnou dají se pak sníst jako -marcipánové růžičky nebo to stvrdne na kámen. Mám v plánu ho vyzkoušet nemám pekárnu ale hntací robot předpokládám stejný výsledek. Děkuji

isindy isindy

30. 12. 2013 19:52

Natálie: nejsem ted doma a z hlavy objem netuším, ale forma má průměr cca 24cm, výšku asi 8cm.

Natálie

30. 12. 2013 19:37

dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli steto vaší davky potahnu cely jeden dort velikosti formy 1,5l. předem děkuji za odpověď na nataliestrnadova@seznam.cz

isindy isindy

3. 12. 2013 15:41

Nikola S.K.: zdravím...opravdu stojí tolik

Nikola S.K.

3. 12. 2013 15:15

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Nikdy jsem nepoužila sušené mléko ani jsem nevěděla, jak to vypadá.Našla jsem ho v Kauflandu za víc jak 80kč myslím že zrovna 400g. Myslela jsem, že je to levnější:-( kupujete někdo levnější, nebo to opravdu stojí tolik.
Děkuji Nikola S.K.:-K

isindy isindy

18. 11. 2013 16:44

Niky: můžete, je to jen o Vaší chuti....:-)

Niky

18. 11. 2013 16:39

Můžu místo mandlového aroma použít rumové aroma?:-?:-?

eva h.

14. 10. 2013 13:03

vynikajici recept,skvele se s nim pracovalo a to jsem delala potazeny dort poprve.a vyborny je ten typ se ztuzenym tukem,s nim se s tim pracovalo uplne samo.opravdu diky, takhle mela dcera k druhym narozeninam hezky dort.:-)):yes::yes:

Baruše

8. 8. 2013 17:46

Ahojda,tak jsem vyzkoušela marcipan podle tohoto receptu.. Vse tak jak je popsano,ale silene se mi lepi:-(,tak naprosto nevim v cem je chyba.... Dala jsem to trochu dohromady:-D a na chvili chladit tak uvidim co z toho budu mit pote...Protoze jinak si absolutne nevim rady :-( nu coz,nebojim se experimentu,tak kdby tenhle nebyl dobry na potazeni,pouziju na ozdoby a neco holt zustane k snedku:-p a udelam novy ;-) (respektive se o to pokusim :-)))

isindy isindy

1. 6. 2013 11:47

lenka: tak to jsem ráda, že se zadařilo;-) není na tom opravdu nic složitého :-)yes:

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: marcipánová hmota marcipánová hmota recept marcipanová hmota na dorty recept na marcipánovou hmotu čím lepit marcipán jak vyrobit marcipánovou hmotu doma marcipánové figurky marcipánová modelína domácí marcipánová hmota marcipánové těsto recept marcipánová hmota na dort marcipánové těsto recept na marcipán z domácí pekárny jak lepit marcipán marcipánová hmota recept jednoduchy marcipán z pekárny jak udělat malinké marcipánové růžičky čím lepit marcipánové ozdoby marcipánové figurky postup marcipánová hmota v pekárně

Suroviny: cukr moučkový, mléko sušené polotučné, med, sirup javorový, mandlové aroma, voda, tuk ztužený

TopRecepty.cz

Falešná marcipánová hmota - v DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpv7