Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná marcipánová hmota - v DP

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 12. 2010 18:10

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 548 kJ / 3 238 kcal
Bílkoviny75,10 g
Tuky36,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 879 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy652,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Před pár měsíci jsem začala s pečením dortů a stále jsem "rvala" a hnětla v ruce, což je docela fuška, hlavně zkraje je to docela namáhavé, lepí se vše a je poměrně nepořádek....časem jsem na různých stránkách narazila na usnadnění pomocí pekárny a musím velmi pochválit - je to rychlé, čisté a bezbolestné :)

S vodou opatrně, raději postupně přidávat než to přehnat a pak zahušťovat :)

hmota vychází z receptu Hanahcotton, Haničko díky :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

gurtlerova

11. 1. 2012 19:48

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli se hmota nedá obarvit už při přidávání přísad, protože to dobarvování potom mi teda moc nejde :(, jsou tam jakoby fleky, ruce mám, s prominutím, barevný jak dobytek ;-(, to bych měla tedy asi stejně.. jak to děláte?? Pekárnu nemám..skrz rukavice nic moc a stejně to nehtama prorvu..:-( děkuji za radu..

marcelka-x

6. 12. 2011 10:52

dobrý den, mohu se zeptat, jak dlouho mi takto připravený marcipán vydrží? Díky moc:-K

isindy isindy

25. 6. 2011 13:22

PavlinaK.: je mi líto, že se ti to nevyvedlo :-(, rozhodně bylo moc vody...zřejmě máš hlubší lžíce než používám já a ono v tomto případě i malinké množství udělá velkou změnu. Zahustění jen cukrem není myslím dostačující, chce to poměr 2:1 cukr a sušené mléko. Pokud by ses odhodlala k 2.pokusu, zkus dát třeba jen 6 lžič pro začátek, přidat se může vždycky...:-K

nedávno se mi stalo něco podobného, pod malým proudem vody jsem lžíce naplnila vodou "do kopečka", prostě moc plné, ne jen rovné...a i ta malá změna znamenala mazlavou řídkou hmotu....chce to prostě vyzkoušet a s vodou raději postupně a opatrně

PavlinaK.

24. 6. 2011 16:36

Rozhodla jsem se udělat tuto hmotu a jsem z ní úplně hotová. Vše dělám dle receptu, ale těsto je řídké a strašně lepkavé ... už sem přidala další skoro půl kila cukru, ale pořád žádná změna. Už nevím co s tím...asi to budu muset vyhodit ;-(;-(;-(;-(;-(

isindy isindy

10. 4. 2011 18:07

Kája: hmotu válečkem vyválíš a optrně přeneseš buď oběma rukama nebo přes váleček na dort, popotahováním a postupným urovnáváním vytvaruješ a pak uhladíš - existují profi hladítka, ale stačí na to třeba rovná cukrářská stěrka na krém...dělám to přes čistý pečicí papír...těžko popsat, určitě lépe vidět, třeba na youtube budou nějaká videa...:-) prasklinu nevyhladíš, tu musíš zamaskovat nějakou ozdobou :-)

Kája

10. 4. 2011 13:56

Chtěla bych se zeptat, když se potáhne marcipánová hmota na dort a chci ji vyhladit, nebo pokud praskne, čím se vyhladí, nějakým válečkem? Jak docílíte krásně nataženého marcipánového těsta na dortový korpus?:-?www.toprecepty.cz

isindy isindy

8. 4. 2011 20:04

Lída : šlehač bych nepoužívala, raději tedy od základu růčo-fůčo :-) sesypat do mísy, přidat med a aroma a vodu postupně zapracovávat...bude se to zpočátku drolit, tak lepit...ale vydržet :-)chce to hňahňat a hňahňat :-):-)

Lída

8. 4. 2011 18:03

Recept perfekt - ale já nemám pekárnu. Můžu na promísení směsi použít šlehač a zbytek dodělat růčo-fůčo? Chci udělat vnoučatům narozeninový dort trochu jiný, než jsou zvyklé.

isindy isindy

3. 3. 2011 23:24

magdalenko, nemáš zač děkovat :-K - dort se ti povedl nádherně :yes:

magdalenka magdalenka

3. 3. 2011 20:40

Chcela by som poďakovať autorke za tento recept, ale hlavne za všetky rady, ktoré mi poskytla pri výrobe falošného marcipánu. Bez jej rád by som to asi nezvládla. ĎAKUJEM!

Salatka

2. 3. 2011 15:04

Děkuji za odpověď,příště tedy zkusím s tím tukem.Ale je fajn, když se může práce přenechat strojům.

isindy isindy

1. 3. 2011 21:02

Salatko, já dávám jen 2 lžíce medu a 8 lžic vody do pekárny, zprvu je to opravdu sypké, ale 10 min na základní prohnětení stačí. Mám pekárnu z Tesca, nějaký no-name, žádná výkonná potvora, ale utáhne to v pohodě...když pak dám na vál, je to tuhé, to ano, pak už jen namáčet ruce a hňácat a hňácat....odhaduji, že tak zapracuji ještě tak 2 lžíce vody (odhadem) - aby se to lépe dělalo, tak rozdělím na 1/3 a hnětu postupně 3 kusy, nakonec promačkám dohromady...a ten tuk tomu dá také tu vláčnost - chuťově není vůbec cítit...hmota se mi nelepí ani neláme. Je jak modelína. Pokud nezpracujete hned na dort, tak samozřejmě trochu ztuhne - tak stačí nahřát a mokrýma rukama zase zpracovat.
ale hlavně, že se nakonec povedlo a chutnalo ;-) časem to určitě vychytáte....:yes:

Salatka

1. 3. 2011 20:52

Dobrý den,recept jsem vyzkoušela. Když se to ze začátku v pekárně míchalo, nechtěla sem věřit, že se to promísí do požadované hmoty. Ale během těch 10min. se to opravdu promísilo. Jen jsem to musela po těch 10min. vypnout, protože to pekárna nemohla utáhnout (Domo B-3650) Hmotu jsem chtěla prohníst v rukách, ale byla hrozně tuhá. Musel se do toho pustit manžel. Dala jsem asi 6 lžic kukuřično-ječného sirupu a 8 lžic vody. Nepoužívala jsem tuk, ale vodu, aby se těsto nelepilo na ruce, při hnětení na vále. Myslíte, že proto byla hmota tolik tuhá? Myslíte, že bych mohla přidat více vody při mísení v pekárně? Hmota při následném válení rychle tuhla a musela jsem si ji nahřívat v mikrovlnné troubě. Při tvarování v ohybech praskala. Finální potažený dort a aplikace na něm se, ale zdařila a sklidila obdiv jak oku, tak jazýčku. Děkuji za rady.

isindy isindy

26. 2. 2011 20:39

magdalenko, žádný stres, kdyby cokoli, jsem na skype nebo taky...piš, poradím, co budu umět ;-) a neboj se toho, nic to není....je to vlastně hraní si jako ve školce s modelínou ;-);-)

magdalenka magdalenka

26. 2. 2011 20:37

Ďakujem ti pekne, neviem, ako to dopadne, budem v strese...tak to vidím na jednoduché zdobenie...

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipánová hmota marcipánová hmota recept marcipanová hmota na dorty recept na marcipánovou hmotu čím lepit marcipán jak vyrobit marcipánovou hmotu doma marcipánové figurky marcipánová modelína domácí marcipánová hmota marcipánové těsto recept marcipánová hmota na dort marcipánové těsto recept na marcipán z domácí pekárny jak lepit marcipán marcipánová hmota recept jednoduchy marcipán z pekárny jak udělat malinké marcipánové růžičky čím lepit marcipánové ozdoby marcipánové figurky postup marcipánová hmota v pekárně

Suroviny: cukr moučkový, mléko sušené polotučné, med, sirup javorový, mandlové aroma, voda, tuk ztužený

TopRecepty.cz

Falešná marcipánová hmota - v DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpv7