Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 372,80 g |
Tuky | 223,43 g |
Vláknina | 102,71 g |
Cholesterol | 980 mg |
Sodík | 4,06 g |
Sůl | 8,45 g |
Sacharidy | 151,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kapustnica je tým lepšia, čím viac sa zohrieva. Fotku hrnca som pridala až po nájazde mojej rodiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2022 11:56
jagok: Třeba podle rodinné!
31. 12. 2022 09:22
To je nějaký hybrid štědrovečerní kapustnice, která se dělá ze čtyř druhů masa a jedním z nich je zásadně uzené koleno. Vaří se nadvakrát, mezitím musí 24 hodin stát. V receptu postrádám sušené švestky. Zajímalo by mne, podle jaké tradice se tam dává sedm druhů masa...
31. 12. 2021 13:23
Vařila jsem to den předm a po ohříátí byla ještě lepší než předtím.
31. 12. 2020 19:59
magdalenka:
31. 12. 2020 15:37
Veronika.Hrozna: tá fotka je 9 rokov stará... zajtra sa asi nebude zohrievať táto kapustnica...
31. 12. 2020 13:25
Ta fotka po "nájezdu" vypadá, jako po hodování hladové vesnice z Ghany! Nebudeš mít zítra co ohřát!
31. 12. 2020 11:32
Tonja:
No je, ale patří to k tradici, že
No je, ale patří to k tradici, že
31. 12. 2020 08:00
Není 7 (slovy: sedm) druhů masa zbytečně moc?
24. 6. 2012 12:11
jitka puri: dobre si urobila, ďakujrm za nápad
24. 6. 2012 10:34
Vyzkousela jsem to s jehnecim. Super recept.
2. 1. 2011 11:58
Ta musela po půlnoci bodnout,jen bych sobě vynechala houby,ty nemusím,ale moji chlapi spasou všechno
1. 1. 2011 22:43
+ bodík. tak to můžu
1. 1. 2011 22:31
Amalie, to je teda nářez zelňačka, ale všechno to maso bych dohromady nedala, třeba telecí jsem neviděla hóóódně dlouho Ovšem tobě dávám 2.boda
1. 1. 2011 21:24
Ta teda je!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 9 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 6 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 6 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 7 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Moravanka je oblíbená zeleninová směs, kterou si můžeme koupit hotovou. Využijeme ji ve studené kuchyni i při vaření
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka zelňačka recept kapustnica recept zelňačka maďarská zelňačka madarská kapustnica recepty zelnacka zelňačka recepty kapustnica recept kapustnica krkonošská silvestrovská zelnice gombasecká klobása recept madarska zelnice maďarská kapustnice recepty na zelnacku varime zelnacku sylvestrovská zelnice zelnacka madarska gombasecka zelnačka sivestrovska zelnacka
Suroviny: zelí, kýta vepřová, bůček, kližka hovězí, plecko telecí, krkovice uzená, klobása, klobása, houby sušené, feferonka, česnek, smetana zakysaná
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
14 názorů