Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 20:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iness Iness

29. 7. 2012 18:12

Už se pečou a děti se nemůžou dočkat:-p. Snad mi je nesní ještě teplé, aby nebyl břichabol:-D. Děkuji za recept:yes::-K

BILKOVAI BILKOVAI

24. 7. 2012 18:23

ilijan, posílám Ti postup na rolování rohlíků a máš pravdu, že to samozřejmě jde umýchat i v ruce nebo v robotu:-):-)http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257

ilijan ilijan

24. 7. 2012 16:55

Původem jsem Bulhar, proto nevím jak se to děla?! Myslím že to nakynutí bych zvladnul bez pekárnu, ale jestli to mam rozválet válečkem udělat třiuhlnik a namotat?:-8

BILKOVAI BILKOVAI

15. 7. 2012 18:58

Blansch, jsem ráda, že se povedly. Děkuji za obrázek. Máš je výstavní;-):yes:

Blansch Blansch

20. 6. 2012 20:47

Supér:-))těstíčko úžasné, rohlíčky úžasné, naprostá mňamóznost a ani práce neí moc;-)A to jsem musela také nahrazovat...mouku chlebovou, třtinový cukr a olivový olej:-)A dopadlo to na jedničku:yes:
Přidávám odkaz na rolování rohlíčků domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257

BILKOVAI BILKOVAI

14. 6. 2012 17:23

Prima Mama: tak to jsem ráda, že se podařily:-):yes:

Prima Mama

14. 6. 2012 15:09

:-) Včera jsem upekla rohlíky a housky. Byly moc dobré:-p Už zbyly jen dva:yes: Posílám bodík za výborný recpt:-K

Prima Mama

13. 6. 2012 15:19

:yes: Už to kyne:-p

Elizabeth89 Elizabeth89

16. 2. 2012 15:30

nedělám v pekárně, pěkně rukama, těsto a pak i zamotané rohlíky nechám kynout u kachlových kamen (čím dýl, tím líp) a jsou vždycky krásně nadýchané :-)
a tajemství na kůrčičku: potřít vlažnou vodou s trochou soli a cukru (když jsem jednou zkusila potřít vajíčkem, rychle zgumovatěly)

BILKOVAI BILKOVAI

8. 2. 2012 20:05

Polin, to mě mrzí, že se nepovedly:-( Já nevím, kde se stala chyba:-S Použila jsi sladěnku? Možná je to kvasnicema nebo troubou. Mně se někdy těsto krásně povede, ale jak ho strčím do trouby, tak je po parádě. Musím vychytat teploty, protože každá trouba peče jinak. Už jsem takto mockrát pokazila recept.....:-//

Polin

8. 2. 2012 15:39

Teď jsem je dopekla...Jsou nějaké těžké.Vůbec nejsou nadýchané...;-(;-( Kde jsem udělala chybu :-//

Vendy

29. 1. 2012 17:44

:yes::yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

29. 1. 2012 00:06

Pavel.61: recept na chleba tady máme takyhttp://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb...:-)) a je opravdu vynikající a bez práce:-p;-) Pokud se chceš podělit o recept, tak Ti doporučuji ho přidat jako nový recept, protože v komentářích zapadne a mnoho lidí si ho nevšimne a to zejména u receptu na rohlíky;-)

pavel.61

29. 1. 2012 00:00

Vazeni pratele,ziju v Anglii uz delsi dobu a po ceskem chlebe a pecivu tady neni ani smitko,takze jsem hledal i na jinych servrech a musim rict,ze jsem konecne nasel recept,ktery neni pracny a neboli vas ruce a nepotrebujete zadnou pakarnu:-D.Pecu to v el.troube + hlineny glazurovany hrnec kdyz delam chleba.Vyhoda u tohoto receptu je,ze to zamichate(ja rucne) a nadobu uzavrete na 24h.(kdyz zapomenete i nekolik hodin,nic se nedeje,verte mi,mam to odzkousene)potravinarskou folii.Pak uz jen udelate co potrebujete.Jestli dovolite,tak se rad s Vami podelim o recept.Kupuju zde specialni pakystanskou mouku,ze ktere delam vylozene jakekoliv testo a dokonce i palacinku i livance.Tato mouka obsahuje mimojine jemne slupecky ktere nejsou okem viditelne,ale kdyz to testo zacnete delat,tak posleze uvidite takove velice jemne slupecky - tecky.Jezdim do CR kazdy rok 2x az 3x,takze pokud jste fajnsmekri,neni problem se domluvit a dovezt vam to .Tady je recept.

CLEBA:
4hrnky chlebove mouky,2hrnky vlazne vody,asi 1/2 lzicky soli(kazdy solime jinak),1/2 sacku suseneho drozdi(cerstve se tu neprodava),olivovy olej asi 4 lzice.

POSTUP:
Suche smesi promichat,zalit vodou a cele jednoduse zamichat.Povrch testa a steny nadoby ve ktere nechate kynout testo,polejte olejem.

PECENI:
Hrnec hlineny-glazurovany s poklici(muze byt i litinovy) dejte do studene trouby(nutne!!)a zapnete troubu na vykon 220 st.C a cekejte(kontrolka).Po signalu vyjmete kastrol z trouby(nadoba se nevymazava!!)a vlozte pripraveny bochnik testa a zakryjte poklici a vlozte rychle zpet do trouby a pecte 35-40 minut(kazda trouba pece jinak).Nasledne odklopime poklicku a dopekame asi 12-15 minut.Po vyjmuti chleba nutnou postrikat chleba studenou vodou(pouzivam klasicky rozprasovac na kvitka).
Uzasny vlazny chlebik s maslem,mnaaaam.
Preji vsem dobrou chut.

Kontakt na mne - Pavel.61@seznam.cz

P.S.Omlouvam se vsem,nechci tady spamovat.

BILKOVAI BILKOVAI

25. 1. 2012 21:03

Bystrouska - to jsi mi udělal radost, že jsi vyzkoušel a chutnaly. Rohlíčky máš jako z pohádky "O Honzovi" Jen je dát do ubrousku a hurá do světa:-D Moc pěkný:yes::-K

1 8 9 10 11 12 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV