Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 20:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BILKOVAI BILKOVAI

10. 2. 2014 14:55

marki87: jsem ráda, že Tě recept nezklamal a máš je moc pěkné. Děkuji za důvěru :-K

marki87 marki87

10. 2. 2014 14:52

Tak jsem podle tohoto receptu upekla svoje úplně první rohlíky a jsou naprosto famózní. Těsto jsem dělal v ruce, i když mám domácí pekárnu. Ale tak nějak mi přijde, že když dám těsto do pekárny, že se pak hodně lepí :-p Nevím, nejsem odborník. S tímto těstem se ale pracovalo naprosto úžasně, nelepilo vůbec a rohlíčky jsou super. Příště jen musím udělat trochu užší a trochu víc upéct,a by měly křupavou kůrčičku. Přikládám fotku a tento recept doporučuji :yes::-)

Luca

29. 1. 2014 02:49

tak jsem chtela zaparit troubu, at je to enonuno, zadny vhodny kastrolek, tak jsem dala zapekaci janske sklo a co se nestalo....po vliti vody se rozpadlo na nekolik kusu :-O :-8
Ne ze bych byla uplne blba, vim, ze po vliti horke vody do studeneho poharu muze prasknout, ale tohle mi nejak nedoslo :-8

Corrie

20. 1. 2014 21:47

Ahoj Ivet! Tady zase Kori od Vlaďky :-)) Dneska jsem je zkusila a jsou jak sen! :-* Příště chci zkusit s máslem, sádlo je přeci jen chuťově výraznější. Zahlédla jsem tu, že doporučuješ v tom případě polohrubou. Jak to je? Když jsou dělané s máslem, tak musí být polohrubá? A zůstává množství a poměr stejné vůči vodě? Jinak díky moc za super recepty :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 1. 2014 15:10

manina: nadýchanost i delší trvanlivost domácím rohlíkům udělá v dnešní době omládek (drožďový kvásek s daným poměrem vody, mouky i danou dobou kynutí).....taky nebudou druhý den, pokud zbydou, cítit po kvasnicích, ale jako koupené rohlíky :-)
Zkus třeba tyhle, klasické http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces..., místo sladěnky můžeš dát lžičku medu nebo ji prostě vynechat.
Omládek používám skoro do všeho drobnějšího domácího pečiva;-)

manina

16. 1. 2014 18:27

cathleen:Jak to tedy bez "chemie" děláte, aby rohlíky už druhý den netvrdly? Ani zmrazení moc nepomůže. Zatím mě nikdo neporadil.

BILKOVAI BILKOVAI

2. 1. 2014 20:23

Hella: děkuji :-K

Hella Hella (moderátorka)

2. 1. 2014 20:02

Opravdu nejlepší rohlíky! Zaokrouhluji na + 90 :yes: a přidávám i fotku ;-)

BILKOVAI BILKOVAI

13. 11. 2013 16:55

Anri.:takto zapařuji troubu, když peču chleba. U rohlíků nevidím rozdíl, jestli je trouba zapařená nebo není. Vyzkoušela jsem obojí ;-)

Anri.

13. 11. 2013 16:31

No pekař, kde nakupuju, mi poradil, abych si na dno trouby dala třeba starou misku (něco nízkého). KDyž pak dávám pečivo do trouby, vylít tam rychle deci vody, rychle zavřít. Udělá se totiž rychle množství páry, které se srazí na chladnějším pečivu a ono je pak nadýchané.... za deset minut otevřít, aby ta největší pára odešla a péct až do konce:-)

BILKOVAI BILKOVAI

9. 11. 2013 15:13

Chanellina35:moc se ti povedly :yes:

Chanellina35

8. 11. 2013 23:42

Bezkonkureční těstíčko!!!! (viz.foto)

BILKOVAI BILKOVAI

5. 11. 2013 17:55

bellamora: vyzkoušej místo hladké mouky polohrubou a místo sádla máslo a to je taky nebe v hubě :-p:-p:-*:yes:

bellamora

5. 11. 2013 13:23

před chvilkou jsem se vyndala z trouby a fakt VÝBORNÉ!!!! kam se hrabe kupované .:-)

Ludwig

3. 11. 2013 05:44

Alois: Nic ve zlym kolego, ale nekteri z nas bydli v zahranici kde poradni pekari proste NEJSOU a kdyz jsou, tak prodavaji jen nepozivatelny humus. Ver mi, ziju v zahranici uz 20 let!
Zajed si do USA, na Kanary,do Asie a pochopis..
Takze tak se veci maji ;-)

1 5 6 7 8 9 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV