Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 516 kJ / 1 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 92,73 g |
Vláknina | 7,07 g |
Cholesterol | 535 mg |
Sodík | 187 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 38,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem stehenní řízky, které jsou šťavnatější, ale docela špatně se balily, rozpadaly se. Vzhledově lepší, ale sušší, by závitky byly z prsních.
Snažila jsem se najít stejné nebo podobné, udivilo mě, že tu nejsou / nebo jsem je nenašla /.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2022 08:49
recept se mi líbí, název je výstižný . Dělávám podobné závitky vykostím stehna , nechám kůži a ona to zabalení drží a dodá i chuť. Foto je krásné
7. 9. 2022 06:36
rob222: děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku
5. 9. 2022 13:30
Eliza: Jo,Interhotel
9. 3. 2016 15:38
Je to klasika, akorát já mám trochu jinou posloupnost v jednotlivých úkonech.
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější
4)
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější
4)
14. 4. 2013 20:15
Vyzkoušeno a bylo to výýýýýborné, akorát jsem je dělala z hovězího masa
21. 3. 2011 10:29
Hell.: tipla bych si, že by to mohla být rýže Jasmínová
28. 1. 2011 11:32
Moc dobré
7. 1. 2011 13:27
Nádherné Ukládám
7. 1. 2011 13:15
děkuji za milé komentáře a body
7. 1. 2011 10:00
to je krása, mám uloženo a vyzkouším
7. 1. 2011 09:32
Hell - je to rýže
7. 1. 2011 09:20
Prosím prosím, to bílé na té fotce, jako příloha, je co? Jako rýže mi to nepřijde...takže nudličky? Nebo ještě něco jiného?
7. 1. 2011 01:38
Parádička a ta chutná fotka.
6. 1. 2011 19:25
Opravdu super nápad, určitě vyzkouším a je mi jasné, že to bude mňamka.
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo
+ další bodík
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo
+ další bodík
6. 1. 2011 19:18
jsem zvědavá, kdy všechno stihnu vyzkoušet.ukládám, ukládám...+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 25 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 45 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 2 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové závitky se smetanovou omáčkou spanelsky ptacek se smetanovou omackou kuřecí závitky se smetanovou omáčkou španělský ptáček se smetanou přírodní řízek s citronovou omáčkou vepřový závitek se smetanovou omačkou kureci stehenni ptačky jména pro ptácky ptáčci s omáčkou ptáčky recept smetanové omáčky recepty hovězí závitky se smetanovou omáčkou kureci ptacek ptacky z kotlety přírodní řízek se smetanovou omáčkou závitky se smetanovou omackou vepřové na paprice se smetanovou omáčkou ptáček s omáčkou kuřecí stehenní řízky se smetanovou omáčkou španělský ptáček ve smetanové omáčce
Suroviny: kuřecí stehenní řízky, cibule, vejce, nožička vepřová, okurka čerstvá, hořčice, smetana ke šlehání, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, vývar drůbeží, mouka hladká, sůl, pepř, šťáva citronová, máslo, olej, kapie
Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY54
27 názorů