Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlové škubánky s mákem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

8. 1. 2011 21:25

Suroviny pro 1

1

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie580 kJ / 139 kcal
Bílkoviny0,16 g
Tuky0,12 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jde o recept z knihy "Biokuchařka Hanky Zemánkové".

vegetariánské, veganské

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michaela.Koc

11. 7. 2017 16:18

Hledám inspiraci na zdravější škubánky a myslím,že už hledat nemusím.Recept se mi velmi líbí.Určitě ho brzy vyzkouším :yes::yes:

ArmDra

12. 1. 2014 00:13

Dnes jsem toto zvolila jako sobotní oběd. Škubánky z brambor milujeme, a tyto opravdu také nezklamaly. Udělala jsem sice chybu hned na začátku a to, že jsem pořádně neuvařila jáhly, takže šišky šly tvořit hůř, musela jsem použít hrubou sílu, aby mi šla vytvořit hmota ke tvoření šišek, ale opravdu to stálo za to. Použila jsem jen kukuřičný škrob (pudink zrovna nebyl po ruce, my to nejíme) a celozrnnou pšeničnou mouku a kukuřičnou 1:1. Můj drahý si to poručil s cukrem a skořící polité máslíčkem, mě ta kalorická bomba tak trochu vyděsila, tak jsem zvolila BioLine Datlový sirup a áááááchhhh. Opravdu výtečné, zařazuji mezi oblíbené a také častěji připravované ;-) Bodík letííííí.... :yes: Děkujeme ;-)

Tanicka Tanicka

9. 1. 2011 16:58

Spagetko, to spojení "z toho cukry" neznamená, že je výrobek oslazený, znamená to, kolik % tvoří jednoduché sacharidy. Koukni na obaly jiných věcí, třeba mléčných výrobků, hotových jídel, tam je to všude..

Nadja Nadja

9. 1. 2011 16:16

Ethylvanilin není cukr, ale do cukru se toto aroma přidává.

;-) Vitana Vanilinový cukr
Popis: Sypká směs cukru s etylvanilínem
http://www.chemievjidle.cz/vanilkovy-cukr/vitana-v...
;-) Ethylvanilin je bezbarvá pevná látka.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Etylvanilin

xxx

9. 1. 2011 14:47

Dobrý den, v pudinkovém prášku není žádný cukr ten je až v hotovem produktu, ethylvanilin je třikrát silnější náhrada vanilkového aroma je to derivát kyseliny a je o dost levnější, proto se používá v potravinářství :-)

hyacintka

9. 1. 2011 13:39

bodík letí:-) ukládám a vyzkouším:-K

happy.lenulka happy.lenulka

9. 1. 2011 13:22

spagetko, ale podle toho co jsi sem dala tam ten cukr je jen pokud si při vaření ten puding osladíš, víš? u žádného od dr. oetkera není ve složení cukr... koukni na ty jejich stránky...takže to jestli tam cukr je nebo není záleží jen na tobě... všechny pudingy od dr. oetkera, které mám doma obsahují jen kukuřičný škrob a barviva;-)

spagetka spagetka

9. 1. 2011 13:16

jj, to je ten co většinou používám, já měla přímo dr.Oetkera, kde ten cukr ve složení je. Právě že záleží na tom, jakou značku si člověk vybere, toho Oetkera s cukrem jsem koupila omylem a jen jsem chtěla ukázat, že prostě některá firma tam ten cukr má ;-)

happy.lenulka happy.lenulka

9. 1. 2011 13:01

spagetko ted jsem na to taky koukla a stojí u toho: Průměrný obsah živin v hotovém výrobku (výrobek připravený podle návodu s polotučným mlékem a cukrem - podle návodu 30 - 40g) - ale v samotném pudingovém prášku tudíž není žádný cukr. A abych to měla podložené, tak přímo na stránkách oetker.cz mají u pudingu toto:
Naturamyl puding vanilková příchuť

Puding je vyroben z pečlivě kontrolovaných surovin.

Základem výrobku je kukuřičný škrob. Výrobek neobsahuje žádná sladidla a hotový puding je lehce stravitelný.

Tradiční česká chuť Naturamyl od Dr.Oetker!

spagetka spagetka

9. 1. 2011 12:08

Leni, přiložila jsem fotku složení pudinku pro Táničku jako důkaz, že cukr v prášku je, fotka je dostatečně čitelná. Pokud ti tam ta fotka bude vadit, smáznu ji ;-)

Tanicka Tanicka

9. 1. 2011 11:45

Jinak se přikláním k tomu, že v pudinku cukr není, etylvanilin je podle mě jenom umělé aroma.. Pudink sám je jenom škrob a sladí se při vaření, to je aspoň můj názor :)

Tanicka Tanicka

9. 1. 2011 11:43

Moc hezké :) Sama bych na to neměla odvahu, ale takhle, když vím, kolik čeho a drží to pohromadě :-) určitě vyzkouším.. Posílám i bod :yes:

AniCiz

9. 1. 2011 11:12

:yes::-Kuloženo,vyzkouším

Iljusa Iljusa

9. 1. 2011 10:29

Lenko - já si to myslím též ;-)

happy.lenulka happy.lenulka

9. 1. 2011 10:21

www.bionebio.cz/nase-produkty/o-javorovem-sirupu

Iljusa: já si myslím, že američané jsou tlustí spíš kvůli fast foodům a tak... javorový sirup je výborné přírodní sladidlo, plné vitamínů a minerálů, které slouží jako náhrada za nezdravý bílý cukr... :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jáhlové šišky jáhlová mouka recepty hanka zemánková recepty hanka zemánková z ceho jsou jahly jahelne skubanky škubánky s mákem jáhlová mouka recept ethylvanilin šišky s mákem jáhlová mouka recepty z jáhlové mouky škubánky recept jáhelník s makem etylvanilin jáhly recepty jáhlový koláč s mákem škubánky z jáhel jáhlové recepty složení pudinku

Suroviny: jáhly, mouka kukuřičná, pudink vanilkový, voda, máslo rostlinné, mák, karob, sirup javorový

TopRecepty.cz

Jáhlové škubánky s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oO9B