Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 1. 2011 23:41

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rajskou omáčku můžete místo moukou zahustit strouhaným perníkem.

Já mám docela ráda rajskou omáčku, ale syn ji nejí. Tak abych ušetřila čas, dělám základ společně. Dokončení je pak už rychlé.

S mletým masem je to nejrychlejší, ale lze použít i maso hovězí, vepřové či kuřecí - to je třeba po osmahnutí dusit společně se zeleninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

iunka

28. 12. 2014 00:02

Super, něco podobného jsem hledala. O rajské s kořenovou zeleninou jsem už dávno slyšela, jen ještě nevyzkoušela. Zítra udělám masové knedlíčky a vrhnu se na omáčku :) Děkuji za tip. Jinak já dělávám rajskou na karamelu :)

Robbi

10. 3. 2013 23:12

Dnes uvařeno a bylo to super!!! Akorát jsem vařil klasika hovězí maso. Stešně nás překvapilo jak výborná je rajská na zeleninovm základu. Mňamka :yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 1. 2011 23:38

:-O:-O:yes: Já už taky chvíli vím, že do rajské je super dát zeleninu. Dělali to syn i zeť v restauraci a je to fakt super.:-p

Nadja Nadja

10. 1. 2011 23:37

Sodovčičko milá, tos mi dobře připoměla perníček. Musím ho koupit, abych měla příště do rajské. Tentokrát jsem na něj úplně zapoměla.

Sodovka Sodovka

10. 1. 2011 18:53

Musím potvrdit, že rajská omáčka s kořenovou zeleninou nemá chybu. :-p :yes: Tento způsob rajské jsem si poznamenala před pár lety z jednoho kuchařského webu, které mnohé z nás velice dobře známé. Ale poprvé jsem ji vyzkoušela nedávno. :-p :yes: :
Do rajské omáčky můžeme taky nastrouhat perník na strouhání. Perník omáčku nejenom zahustí, ale ji dá znamenitou chuť.
A pak jsem někde četla typ od profesionálního kuchaře. " Do omáčky nakonec přidat polévkovou lžíci rumu a nechat povařit....je to super..." ;-)
Dvě omáčky - rajskou a svíčkovou dělám podobně - s menší obměnou. Do zásmažky přidávám polotovar "Halali" (vznikne svíčková omáčka) anebo rajský protlak. :-)) Posílám +6. :yes:

Pajaska Pajaska

10. 1. 2011 01:25

Rajskou dělám také jinak,ale proč nezkusit jinak.Je to super nápad a zabijí se dvě mouchy jednou ranou.:yes::yes::-p

maris maris

9. 1. 2011 13:41

Ono záleží na chuti a zvyklostech rodiny. Já ji dělám taky bez zeleniny / dávám jen cibuli /. Vím, že někdo dělá se zeleninou, jednou jsem vyzkoušela, byla dobrá, ale jiná, ta " naše " nám chutná vic.;-):-p

Nadja Nadja

9. 1. 2011 13:34

:-p Moje maminka také dělávala rajskou bez zeleniny a tu jsem nemusela, ale tchýně mého bratrance ji dělala vždy se zeleninou a ta mi moc chutnala. Tak ji dělám podle ní.
:-p Terezko, rajská na sladko - to neznám - jak ji děláš a k čemu se podává?
;-) Ivana79 - Kuchařskou pohotovost jsem viděla náhodou někdy vloni, ale asi bude užitečné sledovat ji častěji.

Ivana79 Ivana79

9. 1. 2011 11:24

Ja som práve včera videla túto prípravu rajčinovej omáčky v Kuchárskej pohotovosti a určite to vyskúšam:-p
Tejaja,ako to myslíš že na slano? Veď Naďa píše,že sa pridá cukor,škorica...tak sa rajčinová robí,nie? Alebo myslíš na slano,že s mäsom?;-)

tejaja tejaja

9. 1. 2011 10:41

U nás sa paradajková omáčka nerobí na slano vôbec, ale na sladko. A tí, ktorí ju robia na slano, do nej koreňovú zeleninu nedávajú...;-) ale každý má iný zvyk :yes:;-)

zizala zizala (moderátorka)

9. 1. 2011 09:27

Já takhle dělám z jednoho základu křenovou a koprovou omáčku, rajská se svíčkovou mě nenapadla asi proto, že nedávám do rajské kořenovou zeleninu, ani jsem o tom nikde nečetla. Jinak běžně dělám svíčkovou omáčku třeba se sekanou, takže kuličky už jsou jen jiný tvar:yes:

Nadja Nadja

9. 1. 2011 02:53

Také obvykle dělám maso, nejčastěji kuřecí, ale mleté mívám obvykle v mrazáku, tak je vždy po ruce. Teď jsem dělala z části mletého karbanátky a zbytek jsem udělala s omáčkami. Měla jsem chuť na plněnou papriku.

spagetka spagetka

8. 1. 2011 23:50

jo, to je výborný nápad (pro mě teda ne mleté s omáčkou, ale to už je jen detail) :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychlé omáčky zaklad na omacku základ na svíčkovou zaklad na rajskou omacku rychlá svíčková omáčka bez masa svíčková se sekanou rychlá svíčková svíčková z halalí rychla rajská omáčka svíčková omáčka se sekanou sekaná svíčková zaklad na rajskou zaklad na omacky základ omáčky rychlá svíčková omáčka z halali zaklad omacek svíčková omáčka recept kucharska pohotovost rajska omacka rajská omáčka z halali svickova omacka

Suroviny: zelenina kořenová, máslo, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, koření hřebíček, voda, mouka, protlak rajčatový, smetana kysaná, skořice mletá, cukr, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pz6p