Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová baba z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 5. 2008 09:13

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie16 292 kJ / 3 894 kcal
Bílkoviny69,81 g
Tuky233,70 g
Vláknina52,31 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 10,64 g
Sůl26,69 g
Sacharidy353,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michal

30. 8. 2013 23:33

Ola:Dávaš tam hodně vody když je promíchané musí jen pružit a ne se lepit na prsty nesmí být moc řídké jinak vždy spadne.

ALENA

28. 11. 2012 16:48

Vanda:VANDO SEKANA V DOMACI PEKARNE NEMA CHYBU JE STAVNATA MY UZ JINAK NEPECEME DAM VSECHNY SUROVINY A TROSKU PRASKU DO PECIVA A PECU ASI TAK HODINU A CTVRT NEMA CHYBU DOBROU CHUT

Pikula

9. 2. 2012 23:15

Ahoj, spíš něco pro Olgu,
mám ETA Siesta a nemůžu si ji vynachválit. "Sebral" jsem ji bábině, která ji přestala používat poté, co jí několikrát geclo(spadlo) těsto. Je jedno, jestli pečeš z krabiček, či směsných mouk, sušeného droždí, nebo rozmíchaného v mléce.
Zjistili jsme, že to způsobuje rozdíl teplot. Když jsem ji jednou přinesl z komory do kuchyně (rozdíl cca 20°C) tak mi taky těsto geclo. Od té doby, co ji nechám cca hodinu se ohřát na pokojovou teplotu se mi to nestalo ani jednou.
Třeba to jako tip pomůže.:-)
PS: Já miluju chleba se zapečenými škvarky, k tomu už není třeba nic mazat :-8

tejaja tejaja

7. 1. 2010 22:54

Ola, príčin môže byť viac. V prvom rade, skontroluj hustotu cesta pri miesení, cesto nesmie byť riedke ako na koláč, musíš mať z neho guľu. Ďalšou príčinou môže byť droždie. Ja používam čerstvé droždie, na jeden chlieb dávam asi 15-16 g droždia, bez ohľadu na to, či používam ražnú, celozrnnú alebo grahamovú múku ( miešam vždy s pšeničnou ). Netreba dávať viac, cesto môže prekysnúť a potom spadne. Pekáreň môžeš otvárať kedykoľvek, ale len do posledného kysnutia. Na chlieb najčastejšie používam probram SPRINT, a háky vyberám pred pečením. Takže je to čas na displeji 1:20, je to po hladení, vyberiem háky a už sa pekáreň nesmie otvoriť. Inak hrozí spadnutie cesta, lebo sa podchladí.
Rada by som podotkla, že kým som sa naučila upiecť poriadkny chlebík, s ktorým som bola spokojná a ktorý som už mala vychytaný, prešlo asi 3-4 mesiacov. Nie je chyba v pekárni, proste sa potrebuješ naučiť ako na to.
Ak ti môžem doporučiť chlieb, skús upiecť podľa receptu, ktorý používam vždy, mení sa len múka, semienka a prípadné vložky ako pažitka, cibuľka, provensálske korenie, bazalka... ale tieto prísady už dávam iba niekedy, ak potrebujem špeciálny chlieb.
Takže ten recept :
http://www.toprecepty.cz/recept/5025-univerzalni-c...

Ola

7. 1. 2010 14:04

Pekla sem bílý ,toustový i celozrnný i přímo s krabice.Zkoušela sem suché i čerstvé kvasnice a výsledek byl stejný.My jsme bez chleba a sousedovy slepice mají hody.:-S

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 1. 2010 13:45

Ola (neregistrovaný/á) podle mne bude něco špatně s pekárnou:-(. Dělá ti to u všeho?

Ola

7. 1. 2010 13:15

Mám pekárnu Eta Siesta a zatím nejsem spokojená.Když dám všechny suroviny do pekárny těsto krásně nakyne ale jakmile dojde k hlazení tak těsto spadne a zdeformuje se celý bochník když se dopeče je z toho nedobrá sražená placka.Může mě někdo poradit co s tím?Děkuji:-((

tejaja tejaja

1. 1. 2010 22:53

amalinka11 , ja mám pekáreň ETA SIESTA a som s ňou veľmi spokojná. Nám vyhovuje, nie je drahá a pečie dobre. Ale každý má skúsenosti so svojou, takže asi názory budú rozdielne.:-K

amalinka11

1. 1. 2010 15:07

prosím jestli mi můžete napsat jaké máte zkušenosti s jednotlivými značkami pekáren vybírám která je nejlepší podle skušeností uživatelek nebo alepoň odkaz na nějakou diskuzi kde bych se to dozvěděla

Paprika Paprika

7. 12. 2009 12:07

Vando, můžeš.;-)

Vanda

7. 12. 2009 12:06

Dobrý den mohu upéct v domácí pekárně i sekanou?děkuji za odpověď:-p

tejaja tejaja

9. 3. 2009 15:34

Dievčatá, ďakujem:-/ Pozrela som ten uvedený web a konštatujem, že recept je odpísaný nie odtiaľ z topov, ale z iného webu, kde som ho pred časom vložila. Nechcem robiť reklamu iným webom na týchto stránkach, ale dovolím si pre porovnanie uviesť zdroj : http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNPPEN...

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 3. 2009 14:50

Terezko, taky si myslím, že Gábina to tak nemyslela. Nic si z toho nedělej, buď nad věcí, to jsou samé maličkosti. Když nejde o život, tak jde o ....;-)

Gabina

9. 3. 2009 14:49

Tejao, omlouvám se, že jsi to špatně pochopila :-8:-8 CHtěla jsem tě upozornit, že od tebe někdo kopíroval recept :-! Protože na těch stránkách je vložen nedávno a ty už jsi ho napsala dávno předtím.

Jikotka Jikotka

9. 3. 2009 14:37

Tejajo nesmutni,jistě se to vysvětlí:-),ale opravdu tě to vzalo,tak si to tak neber,vždyť víme že nemáš zapotřebí něco kopírovat,jsi šikovná a ostřílená kuchařinka:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty na chleba z domácí pekárny domácí chleba recepty langoše těsto recept chleba z domácí pekárny recepty domácí pekárny chleba pekárna na chleba recepty domácí kuchařka domácí sekaná recept domaci pekarna-recepty domácí recepty domácí sekaná bramborová buchta recepty na chleb z domaci pekarny vdolky recept recept na chleba z domácí pekárny langoše těsto chleba z domácí pekárny baba bramborová baba sekaná z pekárny

Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, pasta feferonková, česnek, cibule, kmín celý, majoránka, prášek do pečiva, slanina uzená, zelí kysané, olej

TopRecepty.cz

Bramborová baba z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyX