Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče za studena

Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné chuti a vláčnosti upečených a drobenkou ozdobených koláčků.

Hodnocení receptu je 5,0 (109×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 122 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí a odležení

130 min (122 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí a odležení)

24. 1. 2011 21:07

Suroviny pro 100 kusů

100 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie46 988 kJ / 11 230 kcal
Bílkoviny320,36 g
Tuky614,99 g
Vláknina41,24 g
Cholesterol 3,52 g
Sodík 1,22 g
Sůl2,47 g
Sacharidy1 082,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od sestry už léta, nejsem odborník na převalovaná těsta, proto dělám toto a vždy se povede. Nebojte se, že těsto nenakyne, nakyne. Koláče jsou vláčné, neosychají, teda pokud by na to měly zrovna čas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sonista

15. 7. 2023 12:06

Koláčky jsou výborné! Bála jsem toho hodně másla ale nakonec skvělé těsto, krásně voní a dobře se s ním pracuje. Dneska vytřu tchyni zrak 😀😀

Ucilu

4. 3. 2021 19:50

<3 Vynikající , během měsíce peču už po druhé. Skvělé těsto , dobře se s nim pracuje. 3.den pořád měkoučké , prostě luxusní . Jiné uz dělat nebudu :yes:

Sandra

13. 10. 2017 13:13

Jsou výborné, dobře se dělají i pečou, pouze je peču jen z poloviční dávky, jelikož je s mužem sami nesníme. Všichni je chválí.
:-)https://www.toprecepty.cz/recept/17537-kolace-za-s...

senky senky

18. 7. 2017 13:42

Gabriela: Díky za pochvalu :-):-K

senky senky

18. 7. 2017 13:40

Michaelka86: díky za pochvalu, s tvarohem je někdy potíž, záleží, kolik obsahuje vody a to je, výrobce od výrobce, jiné :-*

Gabriela

18. 7. 2017 12:09

Dělala jsem je a musím říct, že po čtyřech dnech jsou koláčky stále měkké. Doporučuji....jsou výborné.
:-*

Michaelka86

16. 5. 2017 13:21

Úžasné!! Moc děkuji. Dělala jsem před 4 dny, měla jsem 46 vdolečků a 7 honzovek :) Moje první a netušila jsem, že se tak povedou (a to jsem měla těsto v lednici jen jednu hodinu). Jediné mínus, že s tvarohem se špatně dělalo, nedaly se udělat kuličky, takže se tvaroh pak spíše vsákl do těsta, ale už asi vím jak na to, pro příště. DOPORUČUJI!:-8

senky senky

7. 3. 2017 20:37

ILONA 3: To jsem ráda, taková zpráva vždycky potěší :-K

ILONA 3

7. 3. 2017 17:23

Pekla jsem je nemají chybu:yes::yes::-K<3bar-ilona@seznam.cz

senky senky

27. 11. 2016 16:49

Dáša: To je super !! Tak příště víc povidel, aby byl plný počet bodů :-D:-D:-K

Dáša

26. 11. 2016 13:46

Dnes jsem pekla koláčky dle tohoto receptu, trochu upraveného dle diskuzních příspěvků. Koláčky jsou výborné, těsto je pružné a při balení tvarohu se netrhá, což je paráda. Je fajn, že se dá připravit den předem, takže druhý den není taková honička.
Těsto jsem neválela, ale dle Marie odkrajovala lžičkou, roztáhla prsty na vále a okraje ještě rozválela malým válečkem.
Tvarohu do koláčků jsem spotřebovala daleko víc - na půl dávky těsta 3/4 kg tvarohu. Celkem jsem měla asi 75 kousků.
Vnouček mi dal známku 9. Jeden bod mi strhl prý kvůli tomu, že nahoře mohlo být víc povidel :-D.

senky senky

17. 11. 2016 15:00

RENČA: Dámy, už jste viděly koláče jako na fotografii, které se nepekly ?? :-O :-D

RENČA

17. 11. 2016 14:41

zdenka:To za studena je velmi zavádějící, já jsem na ten
:no: recept také klikla,protože jsem myslela,že se nepečou.





zdenka:

casino casino

19. 6. 2016 22:45

Postup bod 7. : ...čtverce cca 10x10cm...:-O Podle velikosti koláčků na úvodním obrázku bych si tipnul na čverce cca 4x menší:-p

senky senky

19. 6. 2016 19:39

Evita: Klidně těsto v pekárně zadělej, ale bez nahřívání, máslo by se zbytečně rozpustilo. Na takové zadělání používám program na těstoviny. Ale nenechávej ho kynout, těsto se jen vypracuje a nevykynuté se dává právě do lednice pomalu kynout .Ať se zadaří :-*

1 2 3 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláčky za studena koláče kolac vlčnovské koláče kynuté těsto za studena koláče kynuté za studena převalovane kolače vlčnovské koláčky koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče recept jak se dělá kvásek koláčky kynuté za studena těsto kynuté za studena vlcnovske kolacky recept recept na vlčnovské kolače svatební koláče recept recept těsto na koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče tvarohovy kolac za studena kynuté koláče za studena

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, droždí čerstvé, sůl, vejce, mouka hladká, tvaroh, vejce, cukr, pudink vanilkový, rozinky, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Koláče za studena

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnjW