Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná fazolová polévka

Máte chuť na výbornou fazolovou polévku? Uvařte si s námi tuto hustou, sytou a smetanou zjemněnou fazolačku. Je doplněná bramborem a dobrou klobásou, provoněná česnekem, bobkovým listem a novým kořením.

Hodnocení receptu je 4,9 (57×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby namáčení fazolí

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

25. 1. 2011 17:22

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 329 kJ / 1 991 kcal
Bílkoviny81,93 g
Tuky87,98 g
Vláknina103,92 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 1,36 g
Sůl3,10 g
Sacharidy168,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z uvedeného množství je 6-7 porcí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

medvidek335

6. 6. 2023 10:03

Simona Skolakova: Moc díky za radu, určitě vyzkouším.

JosefZeravicky

5. 6. 2023 14:35

medvidek335: DOBRÝ DEN
toto zavařování dělám už skoro 20 let a jsem v to odborník natolik že jsem měl i tři půlhodinové besedy v ČR BRNO, kde si mně pozvali do pořadu Apeptýt- paní Vykoupilová. Možete najít v archývu. J to na delší povídání i s mojema zkušenostma a vychytávkama, ale jen na stručně jak to máme u nás. Mám ve sklepě kolem 100 sklenic jen s různýma políévkama, dalších 50 s masem či potovary masa a sekané, zeleniny a ovoce víc jak 500 včetně okurků a marmelád. V mikrovlnce dělám i o;škvarky, zavařuju okurky a všechno ovoce, včetně marmelád čatny , leč a kabanosů na všec hny možné ´úpravy . Dělám v mikrovlnce i snídaně, jako volská oka, škraka a jiné šmakulády . Už jsem přemýšlel, že založím zvláštní vlákno s využitím mikrovlnky. Po relacích mi volalo hodně posluchaču na můj mobil a všem jsem poradil, že není čeho se obávat, jen mít dordžovat moje rady a mít dobrou mikrovlnku a přečíst si její výkonnnost, kde jim poradím jak ji správně nastavit, třeba na ohřítí koleček knedlí před obědem, nebo té polévky či pečeného či mikrovněného masa. Moe mejlovka je pejisema@seznam.cz , kde se mi ozvěte a vše popíšu a budete mít s vařením nejen radost, ale i dost času na klid a pohodu třeba na kávu z mikrovlnky a nebi i topinky z mikrovlnky , které nejsou protibvně masné , ale lehce křupavé a uvnitř nedřevatělé. V součastné době, kdy cena energie je různá, tak tady jsou náklady na 5,či 6 sklenic o dvě pětiny levnější. A ani jeden , a to možu garantovat, strávník nepoznal, že jsem při mojem ,,mistrovském,, vaření použil mikrovlnku. A TI CO NEVĚŘÍ, POJDŤE SE MNOU DO DISKUSE, NIKOLIV DO SPORU. 5ekněte své argumenty a já vám dám svoje výhody i samozřejmě nevýhody vv návanosti na vaši peněženku i zdravotní stav. Nechci se chlubit, ale kasat se můžu jen svojim ,,stařeckými,, zkušenostmi a peřím.
,,toš teda tak,,

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 6. 2023 14:15

medvidek335: a co vyzkoušet tento návod jak na to;-)

medvidek335

5. 6. 2023 13:50

JosefZeravicky: Zajímalo by mě, jak zavařujete polévku v mikrovlnce, je to velmi dobrý nápad, ale mém z toho strach. Už mnohokrát jsem se odhodlávala to zkusit , ale nikdy jsem se nakonec neodvážila, mám strach že mi sklenice bouchnou. Je to určitě výhoda, pokud odněkud přijedete a je čas večeře, máte konzervu dobré polévky hned k dispozici. Děkuji Jiřina

JosefZeravicky

5. 6. 2023 12:55

DOBRÝ DEN, fazulová polévka je moje hoby a byl jsem sní i v soutěži o vaření. Nekritizuju stávající recept, neb co rodina, co oblast ši kraj je jiná skladba. Ale gurmáni vědí že když je fazulová, tak ostatní by mělo být jen doplňkové a hlavně tradičně jedlé lžící a navíc nikoliv, aby to bylo nebo nedovařené či takzvaná plpa, pokud ovšem neníá brána jako takzvaná přesnídávková. Můj názor - namočení přes noc výborně, ale vodu z namáčení vylít, neb jsou tam nečistoty z usklaďňované fazule a nebo i sem tam nějaký pilous. Dál, někomu vadí nadýmání, někomu ne. Dá se vyřešit tím, že fazulu vařím 5 minut a tento vývar dám bokem a přidám už klasickou - buď vodu (ale teplou) nebo zeleninoví či masový vývar, ale zase nesmí být silný aby fazula nezanikla. Párky či kobásy , proč ne, ale měly by bát jen nenápadné a lehce doplňující pohled. Já kabanos či klobásu nakrájím na malé kostečka a lehce osmažím. Protože jsme na naší krásné Moravě, tak vše na sádle. Brambory, proč ne, ale jen na malé kousky a hlavně nerozvařit aby na lžičce byla jako hlavní v pohledu fazula a sem tam nějaká brambora či kabanos. U nás se brambor nedává, ale dává se ,,těstové noky,, . Vajíčko, hrubá mouka sůl a nebo já dávám podravku. Lehce zpracovat, nikoliv do hutného těsta a pak udělám nějaký váleček a kuchyňskýma nůžkama stříhám na patvary asi tak 1x2 cm, né tlusté, neb by se neprovařily. kDYŽ TAM DÁM TYTO NOKY, TAK JI ANI NEMUSÍM ZAHUŠŤOVAT JÍŠKOU, stačí jako obvykle lehce osmažená cibule. Protože jsme česnekoví, tak dáváme naškrabaný česnek na konec stejně jak majoránku a necháme lehce povařit 3-5 minut. Jako příloha u nás vítězí - beleše na plotně, ale né na sladko. Normální porce je 3-5 talířů a 5-8 belešů. A pak už se enom nadnášíme blahem a s nebíčkem v pusence.
Nikomu náš recept nevnucuju, jen jsem chtěl reagovat a sdělit , že ji budu dělat dnes ve velkém množstí kolem 12 litrů, kterou pak zčásti zavařím v mikrovlnce do šroubovacích sklenic na příští snadné obědy či večeře.
,,toš teda tak,,

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 6. 2023 07:03

:-)<3:yes::yes::yes::-K

Manelka

14. 3. 2020 15:11

Dávám bod. Kdo nemůže smetanu, přidá mléko. Skvělá polévka.:yes::-)

Entik

5. 1. 2020 14:54

:yes: kluci mi jen tak fazole nezbaští ale tahle polévka do nich zahučela jak nic . Akorát jsem místo brambor udělala krutonky a použila fakt silný hovězí vývar. Takže děkuji a u nás rozhodně zařazeno do oblíbených. :-K

Renata L Renata L

27. 11. 2019 13:49

Výborná,dnes byla k obědu,ještě jsem přidala nastrouhanou mrkev a petržel:yes:S dovolením vkládám foto:-)

Luc97

5. 9. 2019 17:33

Právě dovařeno, je výborná! :-):yes:

mika59 mika59

7. 3. 2017 20:38

To je přesně to, s čím si začátečník neporadí, a to je škoda, :-(recept je od toho, aby ho zvládl každý...:-(

Soňka

7. 3. 2017 20:19

Dobrý den, mohla bych poprosit kolik čeho abychvh věděla? Budu vařit poprvé a Váš recept mě nadchl. Děkuji

Arween

25. 2. 2017 14:23

Výborná, pochutnali jsme si. Díky, posílám bodík. :yes: :-)

kutil

2. 12. 2014 17:48

vyborná polévka ijako hlavní jidlo.dobrou chut.:yes:

Igor27

29. 1. 2013 14:38

Jedním slovem skvělá. :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazolová polévka fazolová polévka recept recept na fazolovou polevku fazolová polévka recepty slovenská fazolová polévka recept fazolová polévka top recepty fazolova polivka fazolová polevka.cz slovenská fazolová polévka recept fazolova polevka fazolová polévka s bramborem dobrá fazolová polévka nejlepsi fazolova polevka recepty na nejlepší polévky fazolová fazolová polévka s klobásou fazulova polévka hustá fazolová polévka fazolová fazolová polévka s párkem polévka fazolová

Suroviny: fazole barevné, brambory, cibule, klobása, olej, česnek, koření nové koření, bobkový list, pepř drcený, sůl, smetana na vaření, ocet, olej, mouka hladká

TopRecepty.cz

Výborná fazolová polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjyV