Japonský bramborový salát a Katso řízek s domácí omáčkou Tomkatsu

Nonya Kuchař:

Doba přípravy: 45 minut PT0H45M 4 porce Bramborová jídla 13 názorů

Přidat další fotografii
57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

6 vepřové maso
hladká mouka
2 ks vajec
1 hrnek strouhanky Panko
sůl
pepř černý mletý
Japonský bramborový salát:
6 ks brambor
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks okurky řecké nebo okurky libanonské či japonské
2 lžíce Mirin rýžové vino
sůl
pepř černý mletý
5 lžic majonézy japonska Kewpie
2 ks vejce natvrdo
Tomkatsu omáčka:
5 polévkových lžic kečupu
2 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce hořčice
1 lžíce rýžového vína
1 lžíce rýžového octu
1/2 lžičky česneku sušený v prasku
trocha hřebíčku strouhaného
olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Katsu Japonske rezne podobne ako nase naklepeme osolime pokorenime, dame do muky a vajicka. Jediny rozdiel su Japonske priezle Panko ktore su specialne mlete s najprv upecenych ususenych bielych chlebov bez koriek aby boli extra chrumkave, treba ich viac povtlacat do masa). Vysmazime do zlatista (v Japonsku ich casto hadzu do fritezy). Tradicne sa podava s ryzou a omackou Tomkatsu, a na jemno nakrajanou kapustou. Ja mam rad rezen so zemiakovym salatom tak sme aj pridal tento Japonsky salat ako sa jedava v bento boxoch.

  2. Japonsky zemiakovy salat:
    Dame varit zemiaky v supke ( nechame ich ale dlhsie ) tradicne japonske su skor roztlacene take hrubsie pyre. Hlavny rozdiel medzi nasim je ze nema prvky kyslosti ako nakladane oharky a pouziva cerstve oharky rozkrojene po dlzke s vybratymi jadierkami.Nakrajame ich na tenke polmesiaciky.Cibulu nakrajame na tenko a obarime v horucej posolenej vode s lyzicou ryzoveho octu.Tak isto nakrajame na jullien mrkvu a rychlo prevarime. Pridame na tvrdo uvarene vajicko na drobno nakrajane. Posolime okorenime pridame Mirin podla chuti. Dalsi rozdiel je Japonska majoneza Kewpie, ktora je velmi jemna a ma chut skor slahacky. Pridame majonezu podla chuti v (Japonsku davaju vela)

  3. Serviruje sa s omackou Tomkatsu ktora sa da kupit v Azijskych obchodoch. Mi sme zmiesali suroviny v keramickej miske a suseny cesnak v prasku sme nahradili surovym strucikom. Pridavaju aj trosku cukru ale mi sme to nahradili sladkou sojovou omackou Kecap Manis. Rezen je nakrajany na pasiky aby sa dal jest palickami.

Poznámka

Pred par dnami bola pridana jedna komplikovanejsia verzia pridavam recept na jednoduchu verziu ( ako v Tokyu). Tieto rizky su na prekvapenie velmi popularne na druhej strane zemegule od 19 storocia a kupite ich v kazdej tzv. Western style restauracii ale aj tradicnej. Volaju sa Katsu ( vacsinou bravcove ale aj kuracie) jedia sa tradicne ryzou ale v Tokyu som ich jedol s Japonskym zemiakovym salatom ( naozaj treba Japonsku majonezu je ina )a so struhanou kapustou( tu surovu davaju ku vsetkemu ) a omackou Tomkatsu.( pridavam recept ako ju lahko vyrobit doma).

Treba sa opytat lebo dost casto namiesto Tomkatsu omacky vam tam navalaju japonsku kari omacku.( nic proti nej len to clovek necaka).

A potom to vyzera tak inac....

http://www.onmyplate.org/the_chicken_katsu_curry_f...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Japonský bramborový salát a Katso řízek s domácí omáčkou Tomkatsu

  • Madlenka1 Madlenka1

    Vypadá to moc dobře...:yes::yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Vypadá to nádherně:-p Hned bych ochutnala;-) :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Právě ;-), to byl můj pokus se přiblížit chuti, kterou si pamatuju z restaurace...Bez nijakých odborných znalostí. Takže tvůj recept moc vítám...:yes::-p

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Eliza, presne nekritizujem recept ani chut, len som chcel poukazat ze japoncici by to robili trosku inac. Ten isty problem je aj s cinou ale ked chuti to je hlavne:yes::-p
    PS: Pridam mozno aj neuropsku cinu ked stihnem,,,

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To je moc hezký recept, díky za něj.:-p Japonská kuchyně mě začíná zajímat...;-):-) Moc se těším, až zkusím uvařit, i když dost surovin možná neseženu. :-/

    Mimochodem, když někdo v češtině napíše "na způsob japonského...", netvrdí, že jde o japonský pokrm. Jazykové bariéry...;-):-D

    Ještě se zeptám...toMkatsu? Na obalu té mojí omáčky je toNkatsu, stejně jako všude na internetu...

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Pridal som to preto lebo tu bol nedavno pridany velmi komplikovany recept a tvrdil ze je japonsky ( nekritizujem ako chuti to je osobna vec http://www.toprecepty.cz/recept/17562-kotleta-na-zpusob-japonskeho-tonkatsu/recept
    Ale v Japonsku by nikdy nemarinovali maso v silnej marinade z balzamikovaneho octu a potom maso macali to velmi silnej omacky ako je Tomkatsu.( preto som ju rozpisal ). Japonska kuchyna je velmi jednoducha zalozena na kvalitnych surovinach:-8

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Ano Nonya zmamena fuzia v juznej azii som to ja , skusam kde sa mi bude pacit :yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

  • michsamant michsamant

    Nemozem zohnat ryzove vino Mirin :-(

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Ja viem vy tam v tej Indii take lubite;-):-p

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Kazda krajina je ina , tie ich uhorky nemaju tolko zrniek a este som mal napisat ze oni vnutro vacsinou vykroja aby to nebolo vodove, ale treba ich majonezu co je uplne ina treba ochutnat je super.
    A Tomkatsu vymysleli tak ze zmiesali europske surovymi dohromady a pridali ich ryzovy ocot a ryzove vino:yes:.

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mayonnaise_Kewpi...

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Viděla jsem název a už sem typovala,že jsi to přidal ty.Podobný dala Elíza.Okurku v salátu,bych osobně vynechala,zaprvé tuto neseženu a zadruhé okurky moc nemusím.Moc pěkná fotka a jsem ráda za recept na Tomkatsu omacku.:yes::-p Dávám první bodík:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo