Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šarišské kapustníky-zelníky

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 7. 2008 18:13

Suroviny pro 1

1

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

31. 10. 2011 17:55

Jitka+2: Kapustníky sa nesmažia, pečú sa na platni sporáka nasucho. Mastia sa až po upečení horúcou masťou. Postupujte podľa postupu. ;-)

Jitka+2

30. 10. 2011 10:58

Chci se zeptat,jestli se ty zelníky smaží,nebo dělají na sucho jako bramborové placky.Dík.

Bibinka Bibinka

19. 4. 2009 16:35

Tejajo promiň, ale to nebylo myšleno, jak sis to vyložila a nedovolila by jsem se tě nějak dotknout, aby tě to rozhodilo, tak se nezlob. Já jen chtěla říct, že jsem se poprvé(to už je dýl)s tou kombinací setkala, ale je jasné, že jiný kraj, jiné chutě a jiná jídla. Myslím si, že kdyby mi to někdo nabídl, že bych to baštila, ale asi jsem "srab", že jsem to ještě nevyzkoušela. Takhle to bylo myšleno a už všechno dobrý jo?;-):-)

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 4. 2009 16:00

Dávám zelnou náplň z hlávkového zelí na frgály, moje babička dělala kynutou buchtu přes celý plech, těsto měla trochu hrubší, na to podušené a ochucené zelí a drobenku. Já tomu přišla na chuť až v dospělosti, jako dítěti mi to moc nechutnalo :-8

tejaja tejaja

19. 4. 2009 15:41

Ešte si dovolím poznámku : babička vždy robievala zopár kúskov plnených sušenými rozomletými hruškami, postup rovnaký. Ale my už sme ich doma robili len s kapustou, nesušili sme hrušky.

tejaja tejaja

19. 4. 2009 15:38

Bibinka, ja som tieto kapustníky nerobila zo zvedavosti, u nás sa robia dávno, robievala ich moja babička, mamka, robím ja a robí už aj dcéra. A prepáč, ak som si dovolila chváliť, ony sa skutočne robia generácie a sú fakt dobré, aj keď každý má iné chute. Dotkol sa ma tvoj komentár, v tomto prípade si mimo.:-//

Bibinka Bibinka

19. 4. 2009 12:17

Taky jsem jednou byla docela šokovaná Buchtou s kyselím zelím:-!,pořád jsem četla dokola jestli jsem se nepřekoukla a fakt to bylo se zelím. Potom jsem se divila podruhé, protože ten kdo jí ze zvědavosti udělal, ten jí vychvaloval v komentářích až do nebe-já tu odvahu zatím neměla, ale nemusím mít všechno žejo:-?;-):-D

tejaja tejaja

19. 4. 2009 12:06

Janka, kapustníky sa robia všade po Slovensku, veď aj v Čechách, ale nikde som ich nevidela sladké ako u nás v Šariši:-D A kde ich urobím, všade sú prekvapení, že to chutí. Aj v práci som ich už robila...;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 4. 2009 11:17

Tak se snažím srovnat, jestli je to podobné s těmi novými Zelňáčkami a nevím, co myslíte?:-? A hned jsem tady přidala plusík, taková dobrota!!;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 2. 2009 00:25

Magdalenka :-O To vůbec není uzavřená společnost. Já se např. s nikým neznám a souhlasím s tím, co napsala Paprika:yes:

Paprika Paprika

14. 2. 2009 13:54

Magdalenko, vím že to sem nepatří (promiň Tejajo), ale nikam opravdu nechoď. Zaregistruj se, vař, foť a vkládej receptíky, ať vidíme, co se tam u Vás vaří. Já jsem tu od 9/2008 a moc se mi tu líbí. Nikoho odjinud neznám a párkrát se mi taky povedlo hezky zaprudit. A nikdo mně nevyhodil;-)

magdalenka

14. 2. 2009 13:29

Ospravedlnujem sa vsetkym, dnes mam "blby" den a musela som trocha s niekym "rozpravat"...Normalne nie som tak recna...

magdalenka

14. 2. 2009 13:16

...este mi neda, dodavam, snad naposledy...nieco mi tu u vas vadi, presne to neviem definovat, stale akoby ste si povinne nahrávali jedna druhej...Take nieco mi nepojde nikdy.
Priznam sa, Teba som si vyhliadla kvoli kvalite a nie kvantite receptov. Ale to uz vies.
Idem varit. Billa ma akciu na kuracie pecienky - do slaniny a upiect. Aj to mam odtialto, vidis.

tejaja tejaja

14. 2. 2009 12:49

ale magdalénka;-)nemáš sa za čo ospeavedlňovať;-)veď sme si len vysvetľovali gramatiku...Tomu pipru rozumie každý, aj ty predsa, a od českého pepře to slovo nemá ďaleko. Ešte sa mi nestalo, aby to niekto nerozumel, a chodím do Čiech veľmi často a piper si pýtam aj v obchode. Vždy dajú, čo chcem;-);-) Zapadnúť tu zapadne každý, ver mi, že áno, nikam nechoď, je tu dobre. Ak máš taký pocit ako píšeš, tak to jen tým, že mnohé sa poznáme z iného webu, a niektoré sme sa aj videli osobne. To máš potom iný vzťah k človeku:-8 Takže tu pekne zostaň, a píš, čo si myslíš, aj naďalej. Pá...:-D;-);-)

magdalenka

14. 2. 2009 12:41

Tejaja, kasli na to! Ospravedlnujem sa Ti, nemala som sa vobec ozyvat. Zrejme tam, skade pochadzas, sa cibula reze, na zvysku Slovenska kraja. Ty pouzivas piper a pipris.
Ti, co sa v botanike nevyznaju, to nemusia vediet. Ja sem, celkovo, nezapadam, to som vytusila. Je to uzavreta spolocnost, kde si navzajom tych par babeniek denne lichoti - to je moj nazor. Napriek tomu Ti skladam zas pochvalu, lebo viem, ze vsetko, co sem das, je dobre a spolahlivo odskusane. Teda, to co som podla Teba robila, bolo super, vcera som robila napr. tu fazulku. Nemam Ti preco lichotit, nepozname sa. Verim, ze Tvoji stravnici Ta miluju...
Prijemny den a uz budem cusat, sem-tam ale nakuknem a odpisem si nieco...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kynuté zelníky sladke zelniky mamincini recepti zelníky na sladko slovenské kapusníky kynuté buchty se zelím šarišské placky kapustníky na sladko zelníky z kynutého těsta zelníky podle babičky na plech zelníky podle babičky zelníky ze sladkého zelí kapustnik recept fliacky s kapustou recepti jidel zelníky sladké kynuté zelníky na sladko zelníky na plech sladka kapusta recepty kapusťaníky

Suroviny: těsto kynuté, zelí hlávkové, sůl, pepř černý, sádlo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Šarišské kapustníky-zelníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2p