Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lepší koprovka

Koprovou omáčku buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, která vůni kopru zbožňuje, tak je tento recept pro vás jak stvořený. Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným masem.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

3. 7. 2008 13:04

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 932 kJ / 940 kcal
Bílkoviny48,96 g
Tuky51,67 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 545 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy68,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

23. 2. 2015 13:38

Katka:
Nezdrcne;-)

Katka

23. 2. 2015 13:06

ramona: tak to bych to Vaši koprovku chtěla jíst :-S kde jste viděla lít smetanu jako poslední, do kyselého prostředí omáčky?? Se vám trošku zdrcne :-!:-! Hodně úspěchu :no: Jinak k autorovi receptu super :yes:¨

Martina

28. 9. 2014 08:54

ramona:promiň, ale nechápu tvou reakci. V dnešní době není ani ve vaření-pokud jsi nezaregistrovala-nic striktně předepsáno a existuje mnoho postupů k jednomu receptu. To neznamená, že je to špatně. Já třeba jsem zcela vynechala už před lety klasický bešamel, dělám to přesně takto, že rozkvedlám mouku ve smetaně a vleji do vařícího mléka a výsledek je vždy dobrý, zatím jsem byla za své výtvory spíše chválena. Takže trochu více tolerance!!!!!!!

ramona

10. 8. 2013 13:38

Recept na vylepšenou koprovku ?Tak nevím co je na něm vylepšeného vše špatně,asi tady nikdo neumí vařit.Tak zásadně se vaří ve dvou hrncích v 1.bešamel tj. máslo,mouka,mléko povařit a dohladka vymíchávat ředit
2.rendlík =jen přejít (nevařit) varem bujon-vývar,cukr,sůl,ocet a jen jemné části kopru posekané a pomalu zamíchávat do sebe pak teprve smetanu neb šlehačku do horkého ...!:-p

Shirleinka

16. 7. 2013 13:25

Opravdu jednoduchý a hezký recept. Musím ho vyzkoušet, přítel koprovku miluje, tak děkuji za inspiraci :) A doufám, že se povede :)

smrkohlav

26. 5. 2013 13:56

udělal jsem ji a je vážne skvela rodina se olizovala a dnes ji de dělat maminka.
;-):-p:-D

nemozny

14. 4. 2013 19:19

nejlepsi koprovka ever

Darshka

12. 3. 2013 21:27

Byla výborná. Cukr nebyl potřeba a mouky bych taky dala méně. Jinak koprovka jak má být.:yes:

Misule

8. 3. 2013 21:13

Andrzej: Protoze je to hezke a mile. V dnesnim svete je tvrdosti a strohosti dost, tak proc nepouzit obcas nejakou zdrobnelinku. :-K ahojky

ferda30

7. 2. 2013 14:11

Výborná:-! Jen té mouky je tam zbytečně moc:-// Jinak super:-K

Pajaska Pajaska

29. 11. 2012 18:36

Přesně tak,kopr až nakonec.Bobkový list do koprovky nepatří,patří do kulajdy.;-):-)Jinak dělám základ na koprovku z bešamelu,tak jako jiné bílé omáčky.Každý vaří jak je zvyklý.:-K

Hnusný je jedině Matějov.:-((

Matějov

29. 11. 2012 13:46

Vzhledem k tomu, že koprovku odmalička nejím a mám k ní odpor, tak mě tento recept vůbec nezaujal a je to hnusný :no::no: tedy pro mě :-D

1974andrea 1974andrea

20. 7. 2012 11:50

medvěd 09::yes: Já také tak;-)

medvěd 09

20. 7. 2012 11:46

Promiňte,že Vám do toho fušuje chlap,ale já vařím od 20-ti let,tak už něco za 40 let taky vím.
Nevím,jak kdo,ale já kopr zásadně nevařím,protože mi varem vždy ztratí aroma a chuť.Dávám čerstvý do horké,téměř vařící omáčky,odstavím a nechám "vylouhovat" aroma.Je výborná.

Neta

26. 5. 2012 14:04

Andrzej:Pijte na noc medun´kový čaj a hned pochopité,proč se pou
živájí slovíčka pro dobrou duševní náladu,snad ještě pamatujetě
z detstvi,že chlebíček a masíčko a pejskové a ptáčky prinašejí radost do života.Když svití Sluníčko se žije líp,než ve chmurné ddni.:-K:-K:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychla a vyborna koprovka koprovka z mléka jak se vaří koprovka koprovka podle polreicha jak se dela koprovka koprová omáčka z mléka jednoduchá koprovka domácí koprovka rychla koprovka koprovka bez mléka výborná koprová omáčka vynikající koprovka koprová omáčka recept recept koprová omáčka koprova omacka od polreicha nejlepší koprová omáčka omáčky recepty recepty omáčky koprovk jak se vaří koprová omáčka

Suroviny: mléko, smetana sladká, mouka hladká, vývar masový, kopr, sůl, ocet, cukr, máslo, vejce

TopRecepty.cz

Lepší koprovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OWE