Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2024 12:04
Pampeliškový med je skvělý, dělávala jsem ho každé jaro, dlouhá léta
Víte, že v kuchyni nemusíte zpracovávat z pampelišek pouze květy? Využít se dá celá rostlina. Kam, to poradí tento náš článek
Víte, že v kuchyni nemusíte zpracovávat z pampelišek pouze květy? Využít se dá celá rostlina. Kam, to poradí tento náš článek
16. 4. 2024 22:26
Přidávám foto i bodíky, je super, jiný už dělat nebudu
10. 6. 2023 13:55
byl super
18. 5. 2023 16:18
Jednoduchý a naprosto výborný.
10. 5. 2023 15:45
Danka777: Ta žlutá pěna se má zamíchat do toho, protože to je právě ta část s pylem. Když to vyhodíte, tak vám zbyde jenom ta obarvená cukrová hmota.
10. 5. 2023 10:46
Petrtwo: Děkuji za odpověď, ale ptala jsem se, co mám dělat s tím žlutým hustým škraloupem. Všechno jsem to lžící dala pryč.
10. 5. 2023 07:51
helusa27: On zhoustne až po vychladnutí, jinak je tekutý. Lze to zkusit vylít lžičkou trochu na talířek a nechat zchladnout. Taky jsem si myslel, že to nebude husté a po zchladnutí ve sklenici se to táhne jako ten včelí.
10. 5. 2023 06:32
Petrtwo: Hm, už jsem ho vařila 1,5 h a nic. Všechny tyto postřehy z komentářů by nakonec měly být součástí kvalitního receptu
9. 5. 2023 18:29
Jen pro upřesnění. Nedoporučuje se vařit med moc dlouho až do zhoustnutí. Je z něj pak spíš karamel. Zhoustne sám po vychladnutí. Když se vaří déle až do zhoustnutí, tak už ztrácí na kvalitě. Pampeliškový med nemá být hustý jako pravý včelí.
9. 5. 2023 18:19
Danka777: To je v klidu. On trochu zhoustne až vychladne. Hustý jako ten včelí nebude.
6. 5. 2023 15:09
srettka: Pán Josef-ko má pravdu i vy máte pravdu. Med v pravém slova smyslu to není, ale říká se tomu tak od nepaměti. Má právo se vyjádřit, netřeba to shazovat. EU nemá zas ráda označení rum pro něco z cukrové řepy a (pomazánkové) máslo pro něco, co není máslo. Opravdu to může být zavádějící, ale většinou lidé vědí, o jaké produkty se jedná...
6. 5. 2023 11:45
Prosím pomoc!!!Dělám poprvé pampeliškový "med", ale neměla jsem cukr krystal, ale krupici. Vařím - probublává to na sklokeram. desce - 7, už 2hod. "med" stále nehoustne, je to jak voda a na povrchu žlutá hustá vrstva. Když to promíchám, vzkypí mi to. Nikde jsem se nedočetla, jestli tu hustou vrstvu mám sbírat, tak ji sbírám. 250 květů, 1l vody, 1kg cukru, citron. Co s tím mám dělat? Vyhodit? Pokračovat...???
8. 5. 2022 19:36
cathleen: Tak pokud je to tak, klidně beru svoje slova zpět
Zatím jsem měla zřejmě štěstí na recepty, kde se videa od postupu odchylovala. A pokud se to změnilo, tak to je jedině dobře a ku prospěchu celých stránek
Zatím jsem měla zřejmě štěstí na recepty, kde se videa od postupu odchylovala. A pokud se to změnilo, tak to je jedině dobře a ku prospěchu celých stránek
8. 5. 2022 17:51
srettka: sretti, myslím, že tady lehce křivdíš, protože se naše nová videa posunula o několik kategorií výše, než bývala ta první, proti kterým nemělo cenu výhrady vynášet. Nikdo to neřešil.
Nová videa jedou už striktně podle receptu. A pokud potkáte nějaké takové, které opravdu jen dělá ostudu, napište mi to do vzkazu, prosím. Slibuji, že to pořešíme
Nová videa jedou už striktně podle receptu. A pokud potkáte nějaké takové, které opravdu jen dělá ostudu, napište mi to do vzkazu, prosím. Slibuji, že to pořešíme
8. 5. 2022 17:47
Buchyna: že by to bylo třeba proto, že autoři videa nechali pampelišky rozložené, aby z nich vylezl hmyz, než z nich budou med připravovat Aspoň já to tak dělám, když ho vařím. Květy pak většinou vypadají stejně, téměř se zavřou.
Nehledejte prosím problém tam, kde není.
Nehledejte prosím problém tam, kde není.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 23 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 47 minutami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 53 minutami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 1 hodinou
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 bylinných domácích sirupů a medů: Připravte si z voňavých bylinek osvěžující a lahodné nápoje
Pampeliškový med podle snadného receptu. Krásně voní a využít se dá i k přípravě osvěžující limonády
Lahodný pampeliškový salát s vejcem krásně voní česnekem: Jeho příprava zabere pár minut a je téměř zadarmo
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
Kdy je nejvhodnější doba ke sběru jednotlivých částí pampelišky a jak je zpracovat