Rostbeef

Suroviny

Hovězí vysoký roštěnec
hořčice
kečup
citron
olej
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Celý kus roštěné osolíme, opepříme, potřeme kečupem, hořčicí, zakápneme olejem, zabalíme do folie a necháme v chladu do druhého dne.

  2. Další den maso vyjmeme z lednice a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 3 hodiny.

  3. Vložíme do rozpálené trouby na 160°C a pečeme cca 30 minut, čas záleží na velikosti masa.

  4. po upečení maso vyndáme z trouby, přikryjeme a necháme zchladnout. Podáváme buď teplé s rozpuštěným bylinkovým máslem a nebo studené jako anglický rostbeef s citronem.

Komentáře k receptu Rostbeef

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    hosta: já si z vícero receptů vytáhnu to co se mi líbí nejvíc a udělám takový mix... určitě to i trochu jinak ochutím, tady se spíš chci řídit dobou a stupněm pečení, líbí se mi na fotce jak je to růžové, ani moc ani málo, přesně tak jak bych chtěla.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Petra:1,2 kila peču asi 35 minut do růžova.Marinuju tři dny i se solí.Občas vytáhnu z lednice a promasíruju,aby se to lépe vstřebalo. Osolím okořením pepřem a dám púl decka oleje. Šťáva z masa nevyteče olej to udrží v mase.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Petra: hlavně nesol den předem, sůl ti vytáhne šťávu z masa a bude tuhé, sol až těsně před přípravou;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dneska budu dělat roastbeef, asi podle vašeho receptu - líbí se mi barva :) Jenom nedám kečup, to mi přijde škoda k tak dobrému masu. Škoda že nepíšete, jak velký kus masa jste měl vy, abych tomu přizpůsobila délku pečení...

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Fantome,když maso potřeš olejem s trochou pepře a necháš v lednici dva tři dny a není to ze stoletého skotu,tak se krásně rozleží.Jasně ,že kyselé to uspíší.;-):yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    děkuji za komentáře:-) ten kečup a hořčice tam víceméně nejsou kvůli chuti ale aby maso trochu zkřehlo, můžete použít trochu octa či jakoukoliv kyselinu v pochutinách:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Jo tak Rostbeef je geniální věc.Pokud je z kvalitního masa a umí se ,je to špica studené kuchyně.Jen bych osobně nepoužila ten kečup a hořčici,bylo by mi líto masa.Já to tedy takto nezkusila,nechci soudit,vůbec ne,dobré to bude to jistě,jen bych nechala vyniknout chuť masa.Je to osobní názor.Ta fotka je šťavnatá.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Fantome, ty rád provokuješ a hlavně kolem poledne, kdy se každému při pohledu na tvůj talíř zblázní chuťové buňky viď:-?;-) Máš ho ovšem udělanej, jak má být a i když já tyhle polosyrová masa v dnešní době nemusím, 10.bodík ti dát musím a chci:yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    hned bych si dala:-)+:yes:

    Odpovědět

  • Romario Romario

    takhle před obědem!;-( Ale je to krásné, určitě dobré a nedá se jinak hodnotit, než alespon jedním bodíkem.:yes::-p:-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Nonya, tohle si nejsem jistý ale asi hrudí:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nonya - to jsou taky takové růžové plátky z kvalitního hovězího, že jo? Já osobně to znám pod tímto názvem- klidně to sem dej, český ekvivalent by to stejně nevystihl.:yes::yes: U nás to dělá jeden Skot ke svátku sv. Patrika :-p:-p

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    Vyzera krasne , pridavam bod.:yes:
    Fantom ja mam spraveny "Corned beef" ale neviem ako sa to vola po cesky ani slovensky, nevies nahodou:-?

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To je krása:-O+1:yes:;-)rostbeef,jsem nikdy nedělala.:-8:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nemám slov....:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rostbeef anglický rostbeef rostbeef recept anglický rostbeef recept hovězí rostbeef rostbeaf rostbeaf recept rostbief recept rostbeef rosbeef maso na rostbeef recept na rostbeef hovězí rostbeef recept recepty rostbeef jak se dělá rostbeaf rosebeef anglický rostbeaf rozbeef rost beef recepty na rostbeef