Kynuté pečivo - domácí housky

Johanka41 Kuchař:

Doba přípravy: krátká 16 porcí Slané pečivo 18 názorů

Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů
Přidat další fotografii
58

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
2 vajíčka
1/2 kostky droždí
1 hrnek mléka
4 lžíce sádla (rozpuštěného, jen sádlo !!)
1 lžička soli
1 lžíce cukru
kmín (nebo mák, na posyp)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odebereme lžíci mouky, přidáme kvasnice, vlahé mléko a cukr, zamícháme kvásek, a na teplém místě ho necháme vzejít.

  2. Mouku prosejeme, přidáme sůl, vajíčko, sádlo a kvásek. Postupně ještě přidáme opatrně vlahé mléko tak, aby bylo těsto trochu tužší než na buchty. Nebojte se, krásně vykyne.

  3. Po vykynutí krájíme kousky, které válíme na válečky, ze kterých pleteme houstičky. Na plech dáme 4x4 řady. Pečlivě potřeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme buď kmínem a solí, nebo mákem.

  4. Necháme ještě půl hodiny kynout a pak pečeme na 200°C do zčervenání.

Poznámka

Housky ještě nabydou pečením. Jsou velmi chutné, a použití je jako u klasických housek. Tak dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté pečivo - domácí housky

  • MarcelaPa MarcelaPa

    andrea:jedno vejce je do těsta a to druhé na potření.:-)

    Odpovědět

  • andrea andrea(neregistrovaná)

    dobry den, chtela bych se zeptat zda v tom receptu patri ta dve vajicka do testa a nebo jenom jedno a druhe je na potreni.dekuji

    Odpovědět

  • Annak Annak

    Houstičky jsem vyzkoušela jsou vynikající, hladkou mouku jsem nahradila moukou na vícezrnný chléb a jsou také dobré.

    Odpovědět

  • merilin merilin

    Výborný recept,dnes jsem pekla a chutnalo všem,naprostá spokojenost.:yes::-)):-K

    Odpovědět

  • Werulisima Werulisima(neregistrovaná)

    Housticky se mi povedly,jsou vyborne! Super recept,zatim jedine,co mi chutnaji a jsou mekkounke jak vata. Moc dekuji !!!:-K

    Odpovědět

  • kuba kuba(neregistrovaná)

    mnam mnam mnam:-p

    Odpovědět

  • Werik153 Werik153(neregistrovaný)

    Mě housky chutnají i 3 den, když teda vydrží :-) to sádlo je dělá pořád měkké :-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Prosím chtěla jsem se zeptat, kdo má vyzkoušeno, jestli pečivo je dobré i druhý den. V několika receptech na housky či rohlíky se mi stalo, že první den jsou super, ale druhý den už téměř nepoživatelné. Na uskladnění nepoužívám igelit, jen plátno a plastovou krabici. Moc děkuji :-)

    Odpovědět

  • Luclu Luclu(neregistrovaný)

    Dobrý den, je mi 12 let a ráda vařím. Váš recept bych ráda vyzkoušela ale je moc složitý ani na druhej pokus se mi nepoved. prosim o podrbnější informace:-(

    Odpovědět

  • pája pája(neregistrovaná)

    Super recept. Dokonce jsem to zvládla i já a baví mne to. A rodince moc chutnají :-)

    Odpovědět

  • Werik153 Werik153(neregistrovaný)

    Pekla jsem na 180°C a 15 minut a bylo to akorát a jsou výborné :-)

    Odpovědět

  • jarcikkk jarcikkk

    Výborný!!!! :yes: Moc nám chutnají :-))

    Odpovědět

  • zdenicka00 zdenicka00

    Johanko, nádherné houstičky, přímo vybízejí k zakousnutí. Posílám další bod a recept ukládám.:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Johanka41 Johanka41(autor receptu)

    Klarisko,
    máte pravdu, já myslela zadělávání těsta a pletení housek. To víte, letos mi bude 70, a myslím si že už každý všechno zná, a neuvědomuji si, že jsou tu i mladá děvčata co začínají. Taky mám problém, dávat gramáže, jelikož jsou to moje recepty a já za ty dlouhé roky už nic nevážím, všechno už dělám od oka. Budu muset být pozornější, uznávám. Děkuji Hanahttp://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/19.gif:-K:-K

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Doba přípravy krátká asi nezahrnuje kynutí :).

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo