Větrníkový dort
Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné milovníky zde máme celý větrníkový dort.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 23 141 kJ / 5 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,47 g |
Tuky | 391,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 2,02 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 3,12 g |
Sacharidy | 404,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na větrníky už tu je, takže zbytečné to psát znovu, jen uděláte ve velkém - toto je průměr cca 30 cm. Pokud byste chtěli ještě více nazdobit, dejte krásné celé jahody mezi šlehačku a krém. Pokud chcete vyšší dort, upečte ještě ve formě na dort piškot kulatý 28 cm a udělejte více pudinkového krému.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 5. 2021 00:48
Já sice vím, jak se dělá odpalované těsto, ale jsem na světě už 70 let, avšak začínající kuchaři a kuchařky, které se zatím nevyznají tak, jako my, zralejší, si s tím bez postupu a celkem podrobného postupu nebudou vědět rady a odradí je to péci tento skvělý moučník. A aby museli odbíhat a hledat postup jinde, to je odradí také. Jsem pro to, aby recepty byly psané podrobně kvůli čerstvým kuchařům a kuchařkám. I my jsme kdysi začínaly.
19. 4. 2014 20:08
dnes jsem upekla miláčkovi k svátku, ale trvalo mi to 3 hodiny, pekla jsem 10 min na 220 a 45 min na 170, výsledek je mňamózní, přidala jsem foto
17. 10. 2013 11:41
Zdenka: však dole v posledním sloupci píšu postupů na odpalované těsto je tu fůra, všechny jsou stejné .
17. 10. 2013 11:12
Tento recept vypadá opravdu hezky, i když já osobně jsem nikdy nedělala odpalované těsto tak mi tady chybí postup. Vlastně mi chybí celkově postup (nejen jednotlivé fáze). V jakém je to pak pořadí? Dá se těsto, puding, šlehačka a pak zase těsto?
19. 6. 2011 16:21
Marybar:peču nejprve tak deset minut na 200°C aby vyběhl a pak stáhnu na 180°C a peču tak 25 minut ale i třeba 30 minut ono je to fakt pokaždé jinak no
19. 6. 2011 15:45
Radulko, já jsem to tak brala, že je to moje nezkušenost.Jsem ráda, že jsi v komentáři uvedla čas pečení, příště mi to hodně pomůže.Můžeš ještě upřesnit při jaké teplotě tento dort pečeš? Děkuji Ti za upřesnění.
19. 6. 2011 11:32
Marybar: Nevím zda ho holky pekly, ale já ho peču často a podle toho co jsem napsala, puding je sic hustý ale tou šlehačkou hodně zřídne a je akorát neboj. Peču ho cca 35 minut. Je fakt že to chce mít odpalované těsto už v oku jinak to takto dopadne, to mě moc mrzí
18. 6. 2011 17:41
Myslím, že není zbytečné psát postup.Je sice pravda, že na větrníky zde postupy jsou,ale v tomto receptu se jedná o upečení velkého větrníku.Já jsem se dnes pustila do tohoto dortu ,těsto se povedlo, dort docela " vyběhl".Podle receptů na klasické větrníky jsem časy na jednotlivé fáze pečení přidala.V domnění, že dort je upečen,jsem to vyndala z trouby, po chvíli klesl a uvnitř byl syrový.Těsto jsem dala slepicím.Před přípravou těsta jsem si uvařila puding dle návodu.Ze 2 pudingů a 300 ml mléka vznikla strašně hustá kaše, nedovedu si přestavit, jak by se to spojilo se s ušlehanou smetanou.Také na pudincích si pochutnaly slepice.Zajímá mne, zda ty kuchařinky, které ohodnotily recept kladně, tento dort podle návodu připravily a zda se jim povedl.
3. 5. 2011 08:44
Můj zeť miluje větrníky, jenže se mi s nimi nechce dělat. Ale tohle je výborný nápad. Brzy bude mít narozeniny, tak mu udělám velký větrník a velkou radost.
8. 3. 2011 11:18
jéééžíííííš to je krásná bašta
6. 3. 2011 23:09
šikulka a ještě odvážná moc pěknej nápad+
6. 3. 2011 16:17
Když je ještě nenaplněný, připomíná veeelikou růži...hezké je to a hezký nápad
6. 3. 2011 15:43
Radulko, to je ale pěkný megavětrník a musí být mňamkový dávám ti 4.bodík
6. 3. 2011 14:51
doplněno, snad to pochopíte, nejsem spisovatel
6. 3. 2011 14:51
Radulko - ale takhle to nemá fakt chybku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dort z odpalovaného těsta větrník jako dort velký větrník dort jako větrník větrníkový krém větrníkový koláč velký větrník dort odpalované těsto dort dort kabelka s postupem velký větrník recept vetrnikova buchta dorty z odpalovaneho těsta vetrnik do dortove formy odpalovaný dort dort s odpalovaneho testa dort velky vetrnik dort z větrničku dort s větrníčky větrníkový moučník dort odpalované těsto
Suroviny: mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, mléko, cukr, šlehačka, cukr krystal, šlehačka, cukr krystal, smetana 12%
Větrníkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m27p
19 názorů