Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníkový dort

Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné milovníky zde máme celý větrníkový dort.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

6. 3. 2011 14:27

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 141 kJ / 5 531 kcal
Bílkoviny93,47 g
Tuky391,80 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,02 g
Sodík 1,26 g
Sůl3,12 g
Sacharidy404,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na větrníky už tu je, takže zbytečné to psát znovu, jen uděláte ve velkém - toto je průměr cca 30 cm. Pokud byste chtěli ještě více nazdobit, dejte krásné celé jahody mezi šlehačku a krém. Pokud chcete vyšší dort, upečte ještě ve formě na dort piškot kulatý 28 cm a udělejte více pudinkového krému.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

16. 5. 2021 00:48

Já sice vím, jak se dělá odpalované těsto, ale jsem na světě už 70 let, avšak začínající kuchaři a kuchařky, které se zatím nevyznají tak, jako my, zralejší, si s tím bez postupu a celkem podrobného postupu nebudou vědět rady a odradí je to péci tento skvělý moučník. A aby museli odbíhat a hledat postup jinde, to je odradí také. Jsem pro to, aby recepty byly psané podrobně kvůli čerstvým kuchařům a kuchařkám. I my jsme kdysi začínaly.:-8

Daniela B

19. 4. 2014 20:08

dnes jsem upekla miláčkovi k svátku, ale trvalo mi to 3 hodiny, pekla jsem 10 min na 220 a 45 min na 170, výsledek je mňamózní, přidala jsem foto:-p

k.radulka k.radulka

17. 10. 2013 11:41

Zdenka: však dole v posledním sloupci píšu postupů na odpalované těsto je tu fůra, všechny jsou stejné . :-*

Zdenka

17. 10. 2013 11:12

Tento recept vypadá opravdu hezky, i když já osobně jsem nikdy nedělala odpalované těsto tak mi tady chybí postup. Vlastně mi chybí celkově postup (nejen jednotlivé fáze). V jakém je to pak pořadí? Dá se těsto, puding, šlehačka a pak zase těsto?

k.radulka k.radulka

19. 6. 2011 16:21

Marybar:peču nejprve tak deset minut na 200°C aby vyběhl a pak stáhnu na 180°C a peču tak 25 minut ale i třeba 30 minut ono je to fakt pokaždé jinak no:-p

Marybar

19. 6. 2011 15:45

Radulko, já jsem to tak brala, že je to moje nezkušenost.Jsem ráda, že jsi v komentáři uvedla čas pečení, příště mi to hodně pomůže.Můžeš ještě upřesnit při jaké teplotě tento dort pečeš? Děkuji Ti za upřesnění.:-K

k.radulka k.radulka

19. 6. 2011 11:32

Marybar: Nevím zda ho holky pekly, ale já ho peču často a podle toho co jsem napsala, puding je sic hustý ale tou šlehačkou hodně zřídne a je akorát neboj. Peču ho cca 35 minut. Je fakt že to chce mít odpalované těsto už v oku jinak to takto dopadne, to mě moc mrzí:-(

Marybar

18. 6. 2011 17:41

Myslím, že není zbytečné psát postup.Je sice pravda, že na větrníky zde postupy jsou,ale v tomto receptu se jedná o upečení velkého větrníku.Já jsem se dnes pustila do tohoto dortu ,těsto se povedlo, dort docela " vyběhl".Podle receptů na klasické větrníky jsem časy na jednotlivé fáze pečení přidala.V domnění, že dort je upečen,jsem to vyndala z trouby, po chvíli klesl a uvnitř byl syrový.Těsto jsem dala slepicím.Před přípravou těsta jsem si uvařila puding dle návodu.Ze 2 pudingů a 300 ml mléka vznikla strašně hustá kaše, nedovedu si přestavit, jak by se to spojilo se s ušlehanou smetanou.Také na pudincích si pochutnaly slepice.Zajímá mne, zda ty kuchařinky, které ohodnotily recept kladně, tento dort podle návodu připravily a zda se jim povedl.;-(

MajkaM

3. 5. 2011 08:44

Můj zeť miluje větrníky, jenže se mi s nimi nechce dělat. Ale tohle je výborný nápad. Brzy bude mít narozeniny, tak mu udělám velký větrník a velkou radost.:yes:

Dana61

8. 3. 2011 11:18

jéééžíííííš to je krásná bašta:-D:yes:

Fantom

6. 3. 2011 23:09

šikulka a ještě odvážná;-) moc pěknej nápad:yes:+

zizala zizala (moderátorka)

6. 3. 2011 16:17

Když je ještě nenaplněný, připomíná veeelikou růži...hezké je to a hezký nápad :yes:

Bibinka Bibinka

6. 3. 2011 15:43

Radulko, to je ale pěkný megavětrník a musí být mňamkový:-p dávám ti 4.bodík:yes:

k.radulka k.radulka

6. 3. 2011 14:51

doplněno, snad to pochopíte, nejsem spisovatel:-D

spagetka spagetka

6. 3. 2011 14:51

Radulko - ale takhle to nemá fakt chybku :-p:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dort z odpalovaného těsta větrník jako dort velký větrník dort jako větrník větrníkový krém větrníkový koláč velký větrník dort odpalované těsto dort dort kabelka s postupem velký větrník recept vetrnikova buchta dorty z odpalovaneho těsta vetrnik do dortove formy odpalovaný dort dort s odpalovaneho testa dort velky vetrnik dort z větrničku dort s větrníčky větrníkový moučník dort odpalované těsto

Suroviny: mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, mléko, cukr, šlehačka, cukr krystal, šlehačka, cukr krystal, smetana 12%

TopRecepty.cz

Větrníkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m27p