Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok za krokem a přesvědčme se, jak jednoduché to může být.

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 118 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 18 min včetně kynutí

118 min (100 min příprava + 18 min tepelná úprava, včetně kynutí)

7. 3. 2011 16:31

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie17 478 kJ / 4 177 kcal
Bílkoviny143,13 g
Tuky28,76 g
Vláknina37,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 4,18 g
Sůl10,29 g
Sacharidy817,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Samozřejmě, že těsta na knedlíky lze použít různá, ale tohle je takové nejzákladnější. Knedlíky se hodí jak k omáčkám, tak k mastnějším jídlům. Tyto knedlíky lze vařit i v páře.

Snad tento "recept" někomu pomůže, aby překonal strach a nakonec zjistil, že knedlíky jsou vlastně poměrně jednoduchá záležitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

13. 1. 2019 14:32

MajaV: těší mě, že recept funguje a je o jednu spokojenou kuchařku víc

MajaV

13. 1. 2019 11:59

Děkuji za skvěle popsaný postup, knedlíky jsou výborné a povedly se na jedničku! :-K

mifka mifka

23. 6. 2018 15:42

:-K strašně moc vám děkuji za skvělí recept na knedlík, vždycky jsem mrla strach z kynutého těsta a podnesku uz nemám a manžel uz jine nechce <3:-K

Jitka

4. 5. 2017 11:17

Výtečné knedlíky jen jsem použila sušené droždí a jsou výtečné.:yes:;-)

Jittun Jittun

27. 12. 2016 22:05

AvcaB: Na utěrce vaříte v páře v hrnci nebo v nějakém pekáčku?Já mám právě problém že mi knedlíky ve vodě osliznou :-(

AvcaB AvcaB

28. 11. 2016 12:11

Míla: V páře vařím knedlíky už 46 roků i moje maminka je tak začala vařit, přesto že je dříve vařila ve vodě. Houskové vařím také 20 minut a bramborové knedlíky 30 minut. Dávám je do utěrky, aby se daly lehce vyndat z hrnce. Konce utěrky nechávám venku a pak přeložím na pokličku - pozor ať se po odklopení pokličky neopaříte. Utěrka se musí namočit do studené vody - pak se k ní těsto nepřilepí. Mám zvlášť utěrku jen na knedlíky.

Míla

24. 11. 2016 13:22

spagetka: po svatbě jsem začínala kuchařkou - Vaříme zdravě, chutně, hospodárně. Vynikající pro začátečníky. Podrobný popis ke všemu, hlavně vyobrazení všech druhů masa i drůbeže, vhodnost a způsob použití. Spousta receptů. Nic podobného jsem už později nenašla

Míla

24. 11. 2016 13:08

Míla: Knedlíky dělám z polohrubé mouky a vařím v páře 20 min. Odpadne obracení a nejsou jakoby oslizlé, což se mi někdy při vaření ve vodě stávalo

Míla

24. 11. 2016 12:58

Stanislava:

magnolialilie

22. 11. 2016 19:49

Pavla Vymětalová:
Dobry vecer preji .Recept na houskove knedliky je perfektne rozepsan takze urcite pochopi kazda zena ci muz . Ja takto varim knedliky jiz 50let a vzdy vsem chutnaji :-D

casino casino

4. 11. 2016 13:26

Edit;-(
Už jsem pochopil, že cathleen reaguje na koment autorky a ne na rcp.

spagetka spagetka

4. 11. 2016 12:34

cathleen: souhlas, protože jen málokterá tištěná kuchařka obsahuje podrobný postup práce... Snad jen Mistr Vrabec....:yes::yes::yes:
Recept je rozepsaný, není složitý, ale začátečnikovi rozhodně pomůže. Nekoukejte na délku receptu, ale jak pomůže , když si někdo neví rady a hlavně, nikdo se nerodí světovým kuchařem, každý se to musí naučit :yes::yes::yes::yes:....

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 11. 2016 12:32

Olga Cermakova: pořád nějak zapomínáte, že sem chodí i naprostí začátečníci, bez špetky zkušeností v kuchyni.
Pro ně je určen tento recept. Co bych za tak podrobné rady ve svých začátcích dala:-!

Olga Cermakova

4. 11. 2016 12:29

Jiřina: Taky si myslím že ten recept je složitý.Jak dělit na hodiny?udělám kneddlík a basta fidli.Mám je jak vysoustruhované ješte se nestalo že by se nepovedl.Jen si pohlídat čas. :)

Jiřina

27. 10. 2016 15:33

Věřím, že jsou dobré ale je to poměrně pracný a složitý postup.

1 2 3 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskové knedlíky houskový knedlík knedlík houskový knedlíky houskový knedlík pro začátečníky houskový knedlík recept nejlepší houskové knedlíky houskové knedlíky recept nejlepší houskový knedlík recept na houskove knedliky knedlik houskovy po lopatě poslední díl knedlíky houskové recepty na houskové knedle houskové recept na houskové knedle nejlepsi houskovy knedlik recept popis pracovního postupu recept na houskový knedlík po lopatě poslední díl recepty

Suroviny: mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, cukr, droždí čerstvé, rohlík, voda, sůl

TopRecepty.cz

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwmE