Ohnivé maso
Pro labužníky pikantních jídel tu máme recept na nudličky dušeného vepřového masa s feferonkami, kapií a kyselými okurkami, to vše spojené hořčicí. K ohnivému masu jako přílohu můžete připravit třeba hranolky nebo bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 380 kJ / 1 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,85 g |
Tuky | 56,89 g |
Vláknina | 16,16 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 3,08 g |
Sůl | 7,45 g |
Sacharidy | 71,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je možné použít i nějaké chilli papričky, nebo chilli pastu. Někdy dělám bez feferonek, ale to už není ohnivé maso :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 4. 2012 00:22
Místo okurek a kapie jsem použila zbytek Moravanky i s feferonkou, moc dobré, posílám bodíka
4. 5. 2011 16:55
brkyno13: Tak to jsem ráda,že chutnalo. Děkuji
1. 5. 2011 14:02
hmmm to je taka fajnotka ,ze by som papallen taketo mesko :P
12. 12. 2010 17:57
Ivano, taky znám už nějaké to desetiletíDěkuji moc za přidanou fotečku
11. 12. 2010 14:13
Toto jedlo už desiatky rokov varia v miestnej reštaurácii pod názvom "Špecialita" takže aj doma to tak volámeRobí sa buď z kuracieho mäsa s lečom a pretlakom alebo bravčová-niečo podobné ako tento recept,len bez kapie.Ja som sa dnes inšpirovala týmto receptom,pridala som hrášok a cesnak a je toA k tomu výborné Okurky z Břeclavy od Rebeky
29. 11. 2009 21:43
Merylas vypadá to skvěle.Určitě vyzkouším.
29. 11. 2009 21:35
Vlasto - to je veliký omyl, feferonky je český název pro maďarské papričky "ceresnye" ,chili papričky jsou původem ze Střední Ameriky původní aztécký název pro papriku je chile.Zásadní rozdíl je v pálivosti. Feferonky zaujímají v devíti stupňovém hodnocení místo mezi 1.-3.stupněm.
29. 11. 2009 21:05
Chili papričky a feferonky - to je to samé.
17. 7. 2009 16:45
Báro, na nás se můžeš vždy spolehnout Tady je spousta dobrých a jednoduchých receptů.
17. 7. 2009 16:00
Díky za super recept, nejsem žádná kuchařka, ale tohle sem udělala a moc to všem chutnalo. Super nápad. Ještě jednou díky.
21. 2. 2009 13:02
Přidávám foto, je to z krůtího masa a bylo to moc dobré, ikdyž jsem si postup upravila podle sebe
7. 1. 2009 23:51
Merylas, já tam dávám tekuté čili a pak je to červené a má to teda sílu! A je to výborné jídlo. Jen tak tady koukám na minutky, ty bramboráčky, mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 30 minutami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 12 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 12 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 13 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 55 minutami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 1 hodinou
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 2 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 2 hodinami
Mini Pavlova
Strdada uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kureci ohnive maso vepřové ohnivé maso ohnive kuřecí maso ohnivémaso ohnive maso kuřeci ohnive meso topinka s ohnivým masem ohnivé vepřové nudličky topinky s ohnivym masem ohnivé vepřové maso ohnive nudlicky recept masová topinka recepty z masa recepty-ohnive maso ohnive maso veprove jak se děla ohnive maso ohnive maso v bramboraku recept ohnivé kuřecí maso onivé maso ohivé maso
Suroviny: kýta vepřová, cibule, olej, hořčice, okurky sterilované, kapie sterilovaná, feferonka sterilovaná, sůl, pepř mletý
Ohnivé maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KMG
12 názorů