Srdíčková"rajská"z papiňáku
Suroviny
Porce: 4-5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 663 kJ / 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,83 g |
Tuky | 3,46 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 468 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 22,97 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dochucuji cukrem tak,že si do kastrůlku dám 2 PL krupičkového cukru,malinko podliju vodou a na mírném plameni umíchám do zlatavé barvy karamel,který pak zředím vodou,vmíchám do omáčky a ještě chvilku nechám provařit.
Pokud toto jídlo dělám v létě,místo protlaku používám čerstvá rajčata asi 5-6 ks, zbavená slupek,která také přidávám vařit hned se vším na začátku.
Mouku nepoužívám žádnou,omáčka se zahustí rozmixovanou zeleninou.
Ještě pro upřesnění-ze srdíčka proto,že je to celkem levné a chutné maso 39,-kč/kg.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2011 15:26
Děkuji za milé komentáře a přidělené body
22. 3. 2011 22:46
Aničko, tak se srdíčkem jsem rajsou ještě nezkoušela. Dobrý nápad, proč ne.
22. 3. 2011 21:28
To je krása! Zajímavě obměněná rajská a ještě se srdíčkem .
22. 3. 2011 21:05
Děkuji za moc milé,hezké komentáře a přidělené body
22. 3. 2011 17:23
Aničko - určitě nejen dobrá, ale i krásně fotogenická+
22. 3. 2011 17:20
Anna Kocikova:Naopak Aničko, já si myslím, že je dobře, že jsi sem ten recept dala, protože je opravdu pěkně popsaný a i fotky jsou moc hezké.
22. 3. 2011 17:11
Tak to musí být mňamkaMoc hezké fotečky AničkoPosílám bodík a a bojuji s pavlovovým reflexem
22. 3. 2011 17:10
Špagetko,znáš mějá také libeček opravdu "vrážím" kam se dá,ale tady nám to nepasuje.
Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkamajej to bývala mordatak snad tady tohle pomůžeDělávám podobně i svíčkovou(bez rajčat)míň mrkve,trošku víc celeru a petržele.Ale tam už přidávám smetanu
Děkuji za milé komentáře a body
Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkamajej to bývala mordatak snad tady tohle pomůžeDělávám podobně i svíčkovou(bez rajčat)míň mrkve,trošku víc celeru a petržele.Ale tam už přidávám smetanu
Děkuji za milé komentáře a body
22. 3. 2011 17:00
Původně jsem si říkala ááá, další rajská..
Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
Za bezvadný popis posílám první bodík.
Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
Za bezvadný popis posílám první bodík.
22. 3. 2011 16:59
Nemá to chybu, rajskou s jakýmkoli masíčkem a i bez něj, prostě - já tam teda strkám ještě libeček, ale i tak - super
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 27 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak připravit staročeskou rýži, abychom si pochutnali. Je výbornou přílohou k masům na přírodní způsob
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: rajská omáčka v papiňáku rajska omacka z papinaku jak varit rajskou v papinaku rajska srdickova omacka rajska omacka se srdickem jak vařit maso v papináku na rajskou rajská omáčka ze srdicka recepty papiňák vepřová plec s rajskou omáčkou v papináku srdíčková rajčata srdicka z rajskych rajská omáčka recept v papiňáku papiňák 3 litry jak dlouho vařit ovar v tlakovem hrnci rajská polévka v papiňáku rajska z pspinaku rajska polevka z papinaku rajská z hovězího srdce rajčata srdíčková
Suroviny: srdce vepřové, mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list, koření hřebíček, pepř celý, skořice celá, tymián, masox, sůl, cukr, ocet, máslo
Srdíčková"rajská"z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwlJ
10 názorů