Srdíčková"rajská"z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: 80 minut s přípravou a vařením PT1H20M 4-5 porcí Pro začátečníky 10 názorů

Srdíčková
510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

2 vepřová srdíčka
3 větší mrkve
1 menší petržel
kousek celeru asi 1 cm plátek
2 cibule
2 bobkové listy
8 hřebíčků
5 zrnek celého pepře
2 cm celé skořice
špetka tymiánu
1 kostka Masoxu
80 g rajského protlaku(1 menší plechovka)
sůl
cukr
ocet na dochucení
1 polévková lžíce másla na zjemnění
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka zbavíme krvavých sraženin, dobře opláchneme a vložíme do papiňáku. Přidáme 2 celé cibule, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, masox, všechno koření (nejlépe v takzvaném vajíčku na luhování čaje, pak nemusíme nic z vývaru lovit).

  2. Přilijeme 1 litr horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem vaříme 50 minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme, srdíčka vyndáme, nakrájíme na plátky a z vývaru také odstraníme koření.

  3. Ponorným mixérem veškerou zeleninu ve vývaru rozmixujeme, přidáme rajský protlak, dochutíme solí, octem, cukrem a ještě 2 minutky provaříme.

  4. Vložíme nakrájené srdíčko, přidáme lžíci másla na zjemnění omáčky a podáváme s knedlíkem, noky, těstovinami nebo rýži.

Poznámka

Já dochucuji cukrem tak,že si do kastrůlku dám 2 PL krupičkového cukru,malinko podliju vodou a na mírném plameni umíchám do zlatavé barvy karamel,který pak zředím vodou,vmíchám do omáčky a ještě chvilku nechám provařit.

Pokud toto jídlo dělám v létě,místo protlaku používám čerstvá rajčata asi 5-6 ks, zbavená slupek,která také přidávám vařit hned se vším na začátku.

Mouku nepoužívám žádnou,omáčka se zahustí rozmixovanou zeleninou.

Ještě pro upřesnění-ze srdíčka proto,že je to celkem levné a chutné maso 39,-kč/kg.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Srdíčková"rajská"z papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře a přidělené body:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Aničko, tak se srdíčkem jsem rajsou ještě nezkoušela;-). Dobrý nápad, proč ne.:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    To je krása! Zajímavě obměněná rajská a ještě se srdíčkem :yes::-K.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za moc milé,hezké komentáře a přidělené body:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Aničko - určitě nejen dobrá, ale i krásně fotogenická:yes::-p+

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Anna Kocikova:Naopak Aničko:-K, já si myslím, že je dobře, že jsi sem ten recept dala, protože je opravdu pěkně popsaný a i fotky jsou moc hezké:yes:.

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Tak to musí být mňamka:yes:Moc hezké fotečky Aničko:-K:-KPosílám bodík a a bojuji s pavlovovým reflexem:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Špagetko,znáš mě:-Djá také libeček opravdu "vrážím" kam se dá,ale tady nám to nepasuje.
    Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkama;-):-*jej to bývala morda:-))tak snad tady tohle pomůže:-8Dělávám podobně i svíčkovou(bez rajčat:-D)míň mrkve,trošku víc celeru a petržele.Ale tam už přidávám smetanu:-)
    Děkuji za milé komentáře a body:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Původně jsem si říkala ááá, další rajská..:-8
    Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
    Za bezvadný popis posílám první bodík:-K.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nemá to chybu, rajskou s jakýmkoli masíčkem a i bez něj, prostě :-p:-p:-p - já tam teda strkám ještě libeček, ale i tak - super :yes::yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo