Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky karamelové

Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

24. 3. 2011 00:03

Suroviny pro 45 kusů

45 kusů

Nutriční hodnoty

Energie11 399 kJ / 2 725 kcal
Bílkoviny70,62 g
Tuky101,21 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,81 g
Sacharidy380,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.

Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.

Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...

Těsto: zdroj Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 5. 2023 06:18

Hella: Mně to taky nefunguje, ale je tu recept a vyzkoušeno, funguje bezvadně. Ušlehám rostlinnou šlehačku, nebo šlehačku v prášku- ne tu s vanilkou od Otkera, ta je protivná, ale jinou, bez příchutě a pak přidám, tři, čtyři plné lzíce už ušlehané šlehačky, do uvařeného studeného karamelu. Promíchám metlou a pak tu směs přidám, do té ušlehané šlehačky a došlehám do tuha. Jednak ta šlehačka není tak mastná a krásně drží, neroztéká se a zákusek vydrží velmi dlouho v lednici a dá se i zmrazit bez problému, ale hlavně rozmrazit, z této šlehačky vodička nebude vytékat. :-K

Hella Hella

5. 5. 2023 00:22

Dandula: V Poznámce autora máte odkaz na recept
kde je to jasně vysvětleno. Udělá se karamel, horký se zalije šlehačkou a druhý den se tato tekutá hmota vyšlehá. Další šlehačka se nepřidává. Větrníky se plní dvěma krémy, takže náplně je dost. Pokud se vám to bude zdát sladké (ale 1 lžíce cukru na 1 šlehačku se mi nezdá moc), pak si můžete ušlehat další šlehačku a obě ušlehané spojit. Pak vám ale náplň zbyde.

Dandula

2. 5. 2023 08:33

Dandula: Myslim jako pak kdyz uz se ten karamel vyslehava zda se k nemu pridava dalsi slehacka nebo ta co v tom je staci a vysleha se..

Dandula

2. 5. 2023 08:32

Muzu poprosit objasnit Karamelovou slehacku? Asi mi neco uniklo, ale ani na videu ani v popisu jsem nezastihla jestli se ten karamel vyslehava osamote nebo kdy se k nemu co pridava? Slehacka? Tekuta ci vyslehana? Dekuji <3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 4. 2021 12:36

Nikola.12: Pokud z nich jdou bublinky, je v nich ještě voda , tak nesnížit teplotu, jinak splasknou. Voda z těsta se musí odpařit. Až pak snížit teplotu a dopéct.
Po vypnutí troby, nechat 7 minut v horké trobě, až pak vyndat. Ať se podruhé zdaří!

Nikola.12

12. 4. 2021 14:52

Po vytažení větrníky splasknou připomínají spíš nějaké placičky než větrníky. :no:

Veronika Rysova

9. 2. 2021 14:09

SilviaD: komentář předtím . Udělám si základ karamel plus šlehačka a vysleham si ještě jednu šlehačku vyhlazený krém vmicham do šlehačky ale nejlepší je potravinářská do toho základu stačí obyč. Zkuste najdete i na internetu ????

SilviaD SilviaD

9. 2. 2021 14:07

Veronika Rysova: Ak máte dobrý recept na originálny karamelový krém, ktorý sa dával do "socialistických" veterníkov, tak budem len rada, ak ho sem napíšete. Rada vyskúšam.

Veronika Rysova

9. 2. 2021 12:37

Veronika Rysova:

SilviaD: Jsem vyucena cukrářka takže vím jak se krémy do větrníků dělají ;-). Tohle je základ který se mícha pak do vyšlehané šlehačky

SilviaD SilviaD

9. 2. 2021 12:13

Veronika Rysova: Bežne robievam takýto karamelový krém a niekedy dávam len 100 g kryštálového cukru na 250 ml šľahačky. Napriek tomu sa dobre vychladená šľahačka vyšľahá krásne do tuha. Ešte sa mi nestalo, že by krém zostal riedky.

Veronika Rysova

9. 2. 2021 11:37

Recept k ničemu . Větrníky spadnou a karamelovy krém je příliš sladký měl by se po vaření ještě jednou zamíchat do vyšlehané šlehačky :no: k tomu je příliš řídký takže teče šlehala jsem dostatečně dlouho a vůbec to nepomohlo

bystrouska

19. 2. 2017 10:23

Tak jsem větrníky upekla a docela se mi povedly:-K. Měla jsem jich jen 20, a to nebyly nijak velké:-) . Ale karamelovou šlehačku jsem asi málo našlehala:-O, trochu tekla, ale ne moc. Příště ji našlehám víc:-8. Větrníky všem moc chutnaly :yes:. Děkuju za dobrý recept , snad jsem se na stará kolena naučila odpalované těsto:-D.

Leila65

16. 10. 2016 12:12

Helena, klara155: Tři.. nevím proč, věci z pečeného odpalovaného těsta zkouším už poněkolikáté, ale prostě žádná rada, žádný fígl nefunguje.. na 200 krásně vyběhnou, začnou v záhybech hnědnout, pekla jsem na horkovzduch asi 18 minut, pak jsem stáhla na 180 a vpodstatě od té chvíle se už jen zmenšují a splaskávají, i když peču dlouho dokud nejsou skoro černé... prostě nevím, co dělám špatně. už jsem zkoušela víc teplot, doby, troubu neotvírám, říkala jsem si že fígl s vodou pomůže.. a zas nic. Prostě holt tohle těsto není pro mě. Přenechám jiným, a na větrníky si nechám zajít chuť :-D

klara155 klara155

5. 10. 2016 08:39

Helena: To jsme dvě:-O

magdalenka magdalenka

26. 3. 2016 21:09

Helena:dlhšie piecť, dopekať pri nižšej teplote...

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku

Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk

TopRecepty.cz

Větrníky karamelové

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME6m