Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míšův tvarohovo-banánový dortík

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

26. 3. 2011 17:19

Suroviny

Porce: kulatá forma průměr 26cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 211 kJ / 4 114 kcal
Bílkoviny132,24 g
Tuky197,36 g
Vláknina29,55 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 888 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy417,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Variace na Míša řezy, ale chuťově trochu jiné, protože nejvýraznější jsou právě přidané banány.

Lze přidat do krému i kokos.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Wendy

5. 4. 2016 14:03

:-K:-K:-K

Saela

4. 10. 2014 08:33

Tak jsem dort také zkoušela. Nejhůř mi dopadl korpus. Četla jsem z diskuze, že se někomu srazil, takže jsem si dala pořádně záležet. A jak to dopadlo? Po 20 minutách vytáhnu krásně nadýchaný korpus z trouby a chladím na sporáku (nechtěla jsem těstu udělat teplotní šok) a když jsem se vrátila a podívala se na korpus, korpus udělal puf! a změnil se na tak tenký plát, že nešel ani rozkrojit, takže tvaroh jsem dala na něj a pak přelila čokoládou. Chuťově dobrý, vzhledově to vypadalo, jako by to uplácalo pětileté dítě (a to si myslím, že i to by to zvládlo lépe, než já) :-)):yes: Ale získal úspěch ;-)

Ivana79 Ivana79

10. 7. 2014 11:34

Robila som cez víkend a zmizla v priebehu jedného dňa :-p:yes: Korpus bol moc dobrý,šťavnatý,chcem ho použiť aj na tortu čo budem piecť priateľovi k narodeninám v sobotu :-8 a do krému som pridala ananás čo mi zostal z predošlého pečenia.Moc chválim :-K:-K:yes:

jahoda jahoda

16. 4. 2013 20:38

Renča: ano, formu jsem měla 26cm a jednou jsem prořízla. Řez není moc povedený, protože jsem to prořízla nožem a ne strunou.

Renča

16. 4. 2013 19:29

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,zda opravdu piškot vleze do formy o průměru 26 nebo ho dát do menší.Děkuji

MataR

10. 5. 2012 12:02

jahoda: Děkuju moc za radu..nakonec jsem se ptala mamky, a dospěli jsme k závěru, že jsem to pekla málo (nevim proč, uplně jsem zapoměla propíchnout špejlí:/ ) no a pak jsem to rychle vyndala a jak to rychle zchladlo tak to splasklo:(, jinak se šleháním problém nemám, to se vždy povede, tak pro příště to nechat pomalu vychladnout z trouby. Až se povede, tak určitě napíšu :) Děkuji ještě jednou za rady :-K

jahoda jahoda

30. 3. 2012 19:40

MataR: to je pech, je mi to líto. Je to ale normální piškot, který, pokud je dobře upečený, nemůže klesnout!!!
Každá trouba peče jinak, to si musí každý bohužel ohlídat sám. Ale když zkusíš píchnout na konci pečení špejlí a po vytáhnutí na ní vidíš mokré těsto, není ještě upečený.
Mato, mouky je dost, piškot naskočí v pohodě i bez prášku do pečiva. Pokud se ale do piškotu přidává olej, či voda(mléko), tak se pro jistotu, aby piškot lépe naskočil, přidává i prášek do pečiva a ten to zaručeně jistí.
Nic si z toho, prosím, nedělej:yes: - já po létech pečení taky někdy nemám svůj den a dokáži upéct místo nadýchaného piškotu tvrdou placku:-//
Důležité je pořádně šlehat buď žloutky s cukrem, nebo celá vejce s cukrem do co nejtužší pěny - aby v těstě bylo hodně vzduchu a potom zašlehat ještě ten olej, vodu nebo mléko a nakonec zlehka jen vařečkou zamíchat mouku, příp. sníh (pokud se nešlehají celá vejce...)
Pokud dáváš na plech piškot pěkně nadýchaný, jako pěna, pomalu a trpělivě pečeš, musí to být OK.
Stává se ale, že někdo už, už chce, aby byl hotový, otvírá troubu zbytečně brzy, vyndá piškot, aby zkusil a potom se může piškot srazit, protože neupečený nesnáší změnu teploty!
Časem poznáš upečený piškot už podle vůně a že se boky odlepují od stěny formy..., když také prstem zmáčkneš nejlepe vždy uprostřed piškotu, tak jakoby "pruží", vrátí se zpět. Kdežto, když není upečený, zůstane prohlubeň.
Neztrácej naději a zkoušej a zkoušej, jen tak si budeš příště věřit a povede se;-):-K
Držím Ti palce:yes::yes:

MataR

30. 3. 2012 14:21

Takto jsem to dělala, tak nevím:( možná jsem to tam měla nechat déle

vybusna vybusna

30. 3. 2012 14:03

MataR: nie nie....sneh vyslahat len s stipkou soli . do vyslahanych zltok postupne primiesat olej, muku, prasok, kakao. a ja az na uplny zaver sneh krajavymi rezmi zamiesam do zltkovej masy.

MataR

30. 3. 2012 13:41

Jen nevím, jestli se ta mouka s tím sněhem měla šlehat, nebo zamíchat ?

MataR

30. 3. 2012 13:39

Tak jsem dnes pekla a po vychladnutí mi splaskl, tak 2 cm vysoký :(( nevím, kde je chyba, ale zdálo se mi tam málo mouky nějak.

jahoda jahoda

28. 3. 2012 15:19

MataR: aha, ale nevadí, přikládám Ti z kakaa a másla, kterou také dělávám a mám ji moc ráda - déle teda tuhne, ale u krájení se neláme, zůstane spíš měkká.
Jïnak zde na Topkách si nějakou polevu časem také určitě vybereš.http://www.toprecepty.cz/recept/14154-cokoladova-z...

MataR

28. 3. 2012 14:30

Jahoda: Jsem začátečník, polevu jsem ještě sama nedělala, tak nemám s tím zkušenosti. Zkusím teda tu čokoládu s tukem, nebo přidám olej a uvidíme, snad to vyjde nějak :-p Děkuji za radu:-K

jahoda jahoda

28. 3. 2012 12:05

MataR: čoko-polevu jakoukoli, jakou jsi zvyklá.
Já je nějak nepoužívám, protože jsem jednou koupila takovou hodně tuhou (jako čokoláda) a ta byla potom hodně tvrdá a neforemná při krájení. Pokud rozpustím jen čokoládu, rozhodně přidám oleje, nebo Ivu, zjemní a není potom jak "kámen";-):-K

MataR

28. 3. 2012 11:48

Ahoj, opravdu krásný dort a piškot mám hrozně ráda, takže co nejdříve vyzkouším:-p Můžu polevu použít tu hotovou v tom sáčku, která se jen rozpustí?

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: míša řezy s bananem míša řezy hrníčkové banánový dort s tvarohem míšovy řezy banánový dortík banánové řezy s tvarohem tvarohové řezy s banánem banánové řezy hrníčkové tvarohový dort s banánem tvarohove řezy miša recept banánovo tvarohové řezy míšův řez banánový moučník hrníčkové míša řezy tvarohovo bananove rezy miša řezy tvarohem banánový dort pro děti hrníčkové řezy s banánem tvarohovo banánový koláč tvarohové míša řezy

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, sůl, tvaroh, cukr moučkový, banán, máslo, rum, šťáva citronová, čokoláda hořká, tuk ztužený, olej

TopRecepty.cz

Míšův tvarohovo-banánový dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AQgl