Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hebká hustá čokoládová poleva

Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.

Hodnocení receptu je 5,0 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

1. 4. 2011 09:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie6 494 kJ / 1 552 kcal
Bílkoviny17,40 g
Tuky113,40 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy107,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie. Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.

vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:

http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady...

na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz

http://www.dekordort.cz/product/patchwork-vytlacov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kelliee

14. 2. 2019 09:52

Moc se omlouvám za komentář níže, patří k jinému receptu. Jinak tuto polevu doporučuji, je moc dobrá, dělám často :yes:

Kacita a Sofinka Kacita a Sofinka

25. 11. 2016 12:01

Supeeer, je skvělá :yes:

teny1 teny1

9. 7. 2016 19:17

moc se mi líbí, povedla se a byla moc fajn:yes:

Monika

5. 3. 2016 10:29

To je pecka! :-) Už nikdy neudělám jinou polevu!! Mňam.

Pajaja

10. 2. 2016 14:57

Tak. . . konečně vyzkoušena a musím říct, že je opravdu skvělá. Blbec jsem se nepodívala na kelímek šlehačky, že má jen 200 ml a čokoláda na vaření, tak tam ty gramy nejsou vůbec (vzala jsem váhu a zvážila, bylo to 150 g). Takže obojího málo, ale musím říct, že na polití perníku od Bibinky to stačilo. Díky za skvělý recept! :yes::-K

Ira

12. 12. 2015 21:01

ja tuto polevu robím už pár rokov a je super :yes::-p

E-li-s E-li-s

9. 9. 2015 12:54

Taky jsem měla problém s hustotou, pořád řídké!! :-//Tak jsem otočila poměr surovin a je to super!!! :-))

Cocoska

7. 12. 2014 14:47

Musím se zastat Kunínské smetany, používám ji mimo jiné i na tuhle polevu a je vždycky perfektní. Nechávám ji chladnout asi 1-1,5h., když se nechá zchladnout moc, je už pak zase tuhá a nerozlije se, musí se rozetřít a jsou na ní vidět tahy.. Asi se musí prostě přesně dodržet ten postup..? Nevim, ale taky mám pár receptů, kde všichni píšou, jak jim to jde, a mě to prostě nejde:-D

Marion

17. 5. 2014 14:55

nicky292: Kunínská smetana mi dělá vždycky takovýhle věci... já nevím čím to je, ale ani v polevách a ani v krémech mi smetana z kunína nefunguje, kupuji tu obyčejnou nejlevnější v lidlu a ta mi funguje... Te si smetanu sbírám z čerstvého mléka z farmy a ta je bezkonkurenční...

srettka

27. 4. 2014 10:34

nicky292:tak to je fakt zvláštní:-/a kakao jsi nezapomněla? i ten sled ingrediencí? ona neztuhne úplně, jako klasická poleva z čokošky. jinak vážně nevím, čím to, že tě mrška takhle zlobí:-S

nicky292

27. 4. 2014 08:58

srettka:Kupuji smetanu kunín 30%, a hořkou čokoládu orion. Nyní je to dva dni, co je buchta v lednici a čokoláda má konzistenci jako hustší med...já opravdu nevím. Mohlo by mít na to vliv, že jsem smetanu třeba málo povařila?

srettka

26. 4. 2014 09:50

nicky292:co jsi použila za čokoládu? nechala jsi to zchladnout? chladnutím to pěkně zahoustne.S jakou jsi použila smetanu? Zkus příště s vyšším podílem tuku, nejlépe 33%.
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran:-)

spagetka spagetka

25. 4. 2014 11:42

nicky292:záleží na kvalitě kakaa a čokolády

nicky292

25. 4. 2014 10:46

Dělala jsem tuto polevu již podruhé a pokaždé se stejným efektem...:-(( i po vychladnutí je stále příliš tekutá a z prostředku korpusu mi steče všechna do krajů plechu, kde je korpus vždy nepatrně nižší než uprostřed. Vrstava uprostřed je pak téměř průsvitná.
Nevím, kde je chyba.

Jitkas

17. 2. 2014 10:26

Luxusni zalezitost, rekla bych perfekttni. Pouzila jsem ji jiz nekolikrat a timto Ti dekuji, je to opravdova dobrota.

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: čokoládová poleva se smetanou cokoladova poleva ze smetany cokoladova poleva ze slehacky poleva ze šlehačky a čokolády nejlepsi cokoladova poleva poleva z hořké čokolády poleva ze šlehačky čokoládová poleva tekutá čokoládová poleva poleva z cokolady a smetany čokoládová poleva z čokolády mekka cokoladova poleva čokoládová poleva na buchtu čokoládová poleva měkká poleva ze smetany a cokolady čokoládová poleva z hořké čokolády ganache poleva poleva ze smetany cokoladova poleva smetana čokoládová poleva tekutá

Suroviny: smetana ke šlehání, kakao hořké, čokoláda hořká

TopRecepty.cz

Hebká hustá čokoládová poleva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rElp