Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční italská colomba

Tradiční velikonoční moučník původem z Itálie připravíte snadno podle našeho receptu. Je voňavý a plný kandovaného ovoce. Těsto připomíná naše kynuté moučníky, ale na Sicílii pečeného beránka neuvidíte, zato colombu (holubici) určitě!

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

16. 4. 2011 11:03

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 507 kJ / 5 140 kcal
Bílkoviny130,68 g
Tuky226,84 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 918 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy628,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj- Blesk magazín.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Aluse

27. 4. 2017 12:32

Pekla jsem včera i když je už po velikonocích, je moc dobrá, mám ráda tato těsta. Těsto jsem dělala v pekárně, použila jsem 1 balíček sušeného droždí. Nejdříve mě zarazilo,že těsto bylo dost řídké,ale i tak jsem ho nalila do formy a vypadá skoro stejně jako na úvodní fotografii. Určitě upeču znovu.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 3. 2014 23:52

Veronika.Hrozna::-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 3. 2014 20:13

Jana Remkova:No jo,ale já na néj klikla:yes: byl v náhodných a neštéstí bylo hotovo! Ukápla mě slina a ....:-(( Vše co bylo v mrazácích je sežráno !

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 3. 2014 16:06

Veronika.Hrozna::-D:-D:-D Tak tenhle recept je tady už dávno;-). Já mám sporák Beko;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 3. 2014 15:26

Jana Remkova:Bóže,ty sem dáváš recept za receptem a já mám furt pokaženou troubu ,už více jak dva týdny z Mory dodávají spodní ohřevnou spirálu,která se v záruce pos...la! Týrání zvířat!
Nakupujte sporáky MORA,trefí vás šlak!:-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 4. 2011 23:33

senky: to mám fakt radost!! Děkuji moc:-8

olina.b: taky moc děkuji;-)

olina.b

24. 4. 2011 19:16

to vypadá moc krásně,krásně velikonočně:yes::yes:

senky senky

24. 4. 2011 19:04

Jana Remkova:Jani,tetince chutnalo,přišla i se svojí 86ti letou maminkou a obě si dali dva kousky ke kafíčku a dva kousky do ubrousku na cestu;-):-).Recept jsem jim vytiskla,budou šířit dál.:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 4. 2011 14:39

senky: Díky za hezké fotečky a jsem zvědavá, jak návštěva ohodnotí:-8

senky senky

24. 4. 2011 14:34

Jani Remková,vyzkoušela jsem,je výborná:yes::yes:,čekám na kafíčko návštěvu,jsem zvědavá co řekne.Je to dáma v letech a vyhlášená pekařka amatérka,jejího hodnocení si velmi cením.:-8jen se mi zdálo těsto řídké, ale dopadlo to dobře,tak to tak asi mělo být:-D:-D;-)Přidala jsem fotečky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 4. 2011 21:46

Dana Churanova: Danko, já měla srnčí hřbet a takovou keramickou formu. Jiřka měla větší, tu jsem chtěla sehnat. Ale určitě By se to dalo udělat třeba v bábovce, nebo já mám třeba formu na rybu, jen nevím, kolik by toho bylo. Nemůžeš to dát až po vrch, ono to kyne i v té troubě, jako každé kynuté těsto;-)

Dana Churanova

17. 4. 2011 20:44

Jančo,pěkný receptík,taky vyzkouším na velikonoce.:yes:Prosím Tě a v jaké jsi to vlastně pekla formě?:-OJiřa píše,že jí to z formy na chlebíček vyteklo,tak bych asi musela zmenšit tu dávku,viď?:-D:-K+1

Jenny

17. 4. 2011 19:48

:yes:udělám na velikonoce...:yes:

ivulinka ivulinka

17. 4. 2011 15:28

Jani, moc hezké a barevné a určitě velikonočně dobré:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 4. 2011 10:30

Jikotka: Jiřko dobrééé, tys asi sehnala tu pomerančovou kůru, že? A díky!!:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: italská buchta moučník colomba italská vánočka velikonoční buchta italský mazanec velikonoční moucnik velikonoční buchty italske buchty colomba moučník velikonoční moučníky colomba kynuty moucnik velikonoční recepty recept na italskou buchtu italska kolomba buchta colomba italská buchta recept mazanec colomba vánočka colomba velikonocni kynuta buchta. italie italska holubice

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, droždí, máslo, mléko, vejce, žloutek, kůra pomerančová kandovaná, mandle, sůl

TopRecepty.cz

Velikonoční italská colomba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YZR