Velikonoční italská colomba
Tradiční velikonoční moučník původem z Itálie připravíte snadno podle našeho receptu. Je voňavý a plný kandovaného ovoce. Těsto připomíná naše kynuté moučníky, ale na Sicílii pečeného beránka neuvidíte, zato colombu (holubici) určitě!
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 21 507 kJ / 5 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,68 g |
Tuky | 226,84 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 918 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 628,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj- Blesk magazín.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 4. 2017 12:32
Pekla jsem včera i když je už po velikonocích, je moc dobrá, mám ráda tato těsta. Těsto jsem dělala v pekárně, použila jsem 1 balíček sušeného droždí. Nejdříve mě zarazilo,že těsto bylo dost řídké,ale i tak jsem ho nalila do formy a vypadá skoro stejně jako na úvodní fotografii. Určitě upeču znovu.
20. 3. 2014 23:52
Veronika.Hrozna:
20. 3. 2014 20:13
Jana Remkova:No jo,ale já na néj klikla byl v náhodných a neštéstí bylo hotovo! Ukápla mě slina a .... Vše co bylo v mrazácích je sežráno !
20. 3. 2014 16:06
Veronika.Hrozna: Tak tenhle recept je tady už dávno. Já mám sporák Beko
20. 3. 2014 15:26
Jana Remkova:Bóže,ty sem dáváš recept za receptem a já mám furt pokaženou troubu ,už více jak dva týdny z Mory dodávají spodní ohřevnou spirálu,která se v záruce pos...la! Týrání zvířat!
Nakupujte sporáky MORA,trefí vás šlak!
Nakupujte sporáky MORA,trefí vás šlak!
30. 4. 2011 23:33
senky: to mám fakt radost!! Děkuji moc
olina.b: taky moc děkuji
olina.b: taky moc děkuji
24. 4. 2011 19:16
to vypadá moc krásně,krásně velikonočně
24. 4. 2011 19:04
Jana Remkova:Jani,tetince chutnalo,přišla i se svojí 86ti letou maminkou a obě si dali dva kousky ke kafíčku a dva kousky do ubrousku na cestu.Recept jsem jim vytiskla,budou šířit dál.
24. 4. 2011 14:39
senky: Díky za hezké fotečky a jsem zvědavá, jak návštěva ohodnotí
24. 4. 2011 14:34
Jani Remková,vyzkoušela jsem,je výborná,čekám na kafíčko návštěvu,jsem zvědavá co řekne.Je to dáma v letech a vyhlášená pekařka amatérka,jejího hodnocení si velmi cením.jen se mi zdálo těsto řídké, ale dopadlo to dobře,tak to tak asi mělo býtPřidala jsem fotečky.
17. 4. 2011 21:46
Dana Churanova: Danko, já měla srnčí hřbet a takovou keramickou formu. Jiřka měla větší, tu jsem chtěla sehnat. Ale určitě By se to dalo udělat třeba v bábovce, nebo já mám třeba formu na rybu, jen nevím, kolik by toho bylo. Nemůžeš to dát až po vrch, ono to kyne i v té troubě, jako každé kynuté těsto
17. 4. 2011 20:44
Jančo,pěkný receptík,taky vyzkouším na velikonoce.Prosím Tě a v jaké jsi to vlastně pekla formě?Jiřa píše,že jí to z formy na chlebíček vyteklo,tak bych asi musela zmenšit tu dávku,viď?+1
17. 4. 2011 19:48
udělám na velikonoce...
17. 4. 2011 15:28
Jani, moc hezké a barevné a určitě velikonočně dobré
17. 4. 2011 10:30
Jikotka: Jiřko dobrééé, tys asi sehnala tu pomerančovou kůru, že? A díky!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 20 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 20 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 21 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 9 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 9 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 9 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 9 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 10 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 10 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Božsky vláčné hot cross buns: Anglické mazance zvládne podle tohoto receptu každý
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Další recepty
Tématické fráze: italská buchta moučník colomba italská vánočka velikonoční buchta italský mazanec velikonoční moucnik velikonoční buchty italske buchty colomba moučník velikonoční moučníky colomba kynuty moucnik velikonoční recepty recept na italskou buchtu italska kolomba buchta colomba italská buchta recept mazanec colomba vánočka colomba velikonocni kynuta buchta. italie italska holubice
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, droždí, máslo, mléko, vejce, žloutek, kůra pomerančová kandovaná, mandle, sůl
Velikonoční italská colomba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1YZR
50 názorů