Kadlíkovy balené španělské půlvejce

Kadlik Kuchař: Kadlik

Doba přípravy: 1,5 hodiny dokud se nesnědlo Mleté maso 10 názorů

Suroviny

2 kg vepřového masa(libového ořezu)
5 vajec
1 dcl mléka
strouhanka
bránice (jinak též blána, nec, košilka)
sůl
česnek
majoránka
mletá paprika
zelená petrželka
libeček
náplň:
uzená krkovice
vajíčka
obyčejný párek
paprika
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem den předem pomlel, osolil, očesnekoval, okořenil a nechal v lednici naležet.

  2. V den D jsem přidal trošku mléka, strouhanku, vajíčka, promíchal.

  3. Nakrájel jednu červenou papriku, jeden sojový párek, kousek uzené krkovice a napůlil uvařená vajíčka.

  4. Ze směsi masa jsem vždycky nabral hroudu velikosti asi necelých dvou pěstí, plácnul na kus igelitového sáčku.

  5. Druhým sáčkem jsem ten plácanec rozplacatil, položil doprostřed půlku vajíčka, na něj kousek uzeného, párek a zakryl dílkem papriky.

  6. Pak v tom igelitu uhňácal kouli. Bylo to rychlé, a ruce zůstaly čisté. Kupodivu náplň nikde nevykoukla.

  7. Vzniklou skorokouli jsem položil doprostřed rozprostřené blány, zabalil, položil na pečící papír. Celkem mě těch dělbuchů vyšlo osm kusů.

  8. Zbytky košilky (tak to nazýváme u nás) jsem ještě pokladl na a mezi jednotlivé porce.

  9. No a pak následovalo jenom posolení a pokmínování a cesta do trouby.

  10. Bohužel, udělal jsem školáckou chybu, po upečení jsem vyndal jeden kus, dal na talíř a plech se zbytkem strčil zpět do trouby. Než jsem si to uvědomil, trošku jsem to připekl.

    Přílohu neuvádím, dělal jsem je za účelem jídla na sobotní závody, kde se tohle konzumovalo s hořčicí, kyselýma okurkama a chlebem...

Poznámka

Je to taková kombinace španělských ptáčků, klasické sekané, pštrosích vajec... prostě jsem potřeboval, aby toho bylo hodně, dalo se to jíst studené, chutnalo to a zasytilo...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 166 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkovy balené španělské půlvejce

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Kadlíku,souhlasím s Daniellou.O,kdy bude kuchařka?Vždy se pobavím a ještě dobře uvařím:-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • eva hubova eva hubova

  • Lenka30 Lenka30

  • Daniella O. Daniella O.

    Kadliku, ja nechci pouze par receptu, ale celou kucharku :yes::yes::yes:. Clovek se nejenom dobre naji, ale i zasmeje :-D:-D:-D. Kdy ji vydas?????:-?;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Kadliku,máš krásné(půl)vejce:-D:-D:-D:yes:sliniště už mají v huběnce rej;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kdo by si nedal, ať se přihlásí!:-) Já ano!!:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to bych si s chutí dala hned:-p:-):yes:+4...bodík letěl už dřív :-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    kadlas, to sem se zasmála:-D....sojový párek,sem to pobrala...kadlas na to jde dneska zdravě:-* a pak kus uzené krkovice:-D když zdravě, tak po staročesku:yes::yes::-D
    máš fakt mé gastrosympatie, nejen zábavné počtení, ale i fajnové lidové recepty;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

Tématické fráze: kadlikovy recepty španělské vejce balene ptacky sekaný ptáček balení španělských ptáčků španělský ptáček recept balené maso španělský ptáček z mletého masa ptačci ze sekaneho masa sekany španělský ptaček sekanej ptáček baleni ptacku španělské vejce salát nápln do španělských ptáčků spanelske ptacky z sekaneho masa obycejny parek spanelsky ptacek na plech sekané španělské ptáčky balene veprove pulky masturbace do igelitoveho sacku