Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

3. 5. 2011 14:53

Suroviny

Porce: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh

Nutriční hodnoty

Energie8 378 kJ / 2 002 kcal
Bílkoviny73,78 g
Tuky18,93 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 243 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy375,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem částečně suroviny s Bibinčiným souhlasem z jejich výtečných žemliček

http://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-st...

za což ji moc děkuji! Toto těsto je taky dobré a ráda z něj peču. Hotové pečivo vydrží-pokud vydrží:-) hezky vláčné 4 dny.Pokud přidáte 2 PL namočených rozinek a 1 KL cukru navíc,také je to dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

4. 5. 2011 18:05

krásné žemličky, ukládám :-K:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 5. 2011 14:38

Anna Kocikova:já mám doma meltu,úplně tu samou,moje dcera jí pije místo kávy když přijde.;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 5. 2011 12:50

:-))Za hezké komentáře a body všem moc děkuji:-K:-K
Simi meltu raději používám porcovanouhttp://kava.heureka.cz/melta-porce-1x-20x7g/je s tím míň práce:-8
CHtěla bych ještě zkusit Caro,co používá Srettkahttp://kava.heureka.cz/nestle-caro-200-g/ale u nás mají zatím jen 200g balení:-)Musím vyčíhnout,až bude menší;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 5. 2011 10:29

super receptík tak to zkusím taky to se mi líbí a meltu mám též doma.;-):yes:+1

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 5. 2011 22:10

srettka: já z tebe nemůžu!!:-D:-D V televizi hokej Rusi se Slováky a vůbec se nemůžu soustředit a že to jsou teda nervy!:-D

stuska

3. 5. 2011 20:09

Tak u nás mají meltu levnější než Caro.:-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 5. 2011 19:40

:-K:-K:-p:-p Moc prima nápad Aničko:-K:yes::yes::-p:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 5. 2011 18:16

Všem moc děkuji za body a hlavně super komentáře,které mi opravdu hodně zvedly náladu:-K:-K:-DUž jsem se takto dlouho nepobavila;-):-D:-D
BIBINKO,teď se u nás nějak moc nejedlo:-/tak večky od pátku vydržely až do dneška:-8Byly opravdu měkké,možná je to tím kefírem:-*co si ho dělám doma každý den,tak ho cpu všude:-)
STUSKO ano bez pekárny těsto vypracovat a nechat v teple přikryté kynout až zdvojnásobí objem,pak udělat veky a ještě na plechu nechat před pečením 30 minut nakynout.
SRETTI,REBI-CARO bude určitě lepší,pokud se nemusí rozpouštět.Mě zatím odrazuje cena:-OAle meltu mám sáčkovanou,tak to zase taková hrůza není;-)

senky senky

3. 5. 2011 17:50

Rebi,stretti,holky,fakt se dobře bavím:-D:-D

senky senky

3. 5. 2011 17:49

Ani,děláš chutě;-):yes:

srettka

3. 5. 2011 17:19

handra vod švédskýho ogara tě došla?? no toť, to se bude u rebarborů cecko lesknout jak gule psí:-O:yes: ale bacha abys při tom lešťandu nevydřela až dírky...třeba ve voknech:-))
kúpiš ten roztok vod Cara?? dobře děláš diuče zlatý:-*,nenaděláš švajnerajnu a ještě si šmákneš;-):-)):yes:

rebeka rebeka

3. 5. 2011 17:07

srettka:ti věřím,cérko:-D:-D aj handr mikrovláknový už mám na počtě:-D:-D:-D:yes:a iďací z počty,koupím to Caro,a ešivá mě nikdo neuvidí,kúpim aj dvě pixle:-8:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes:

jirholu jirholu

3. 5. 2011 17:04

Aničko, výborný nápad ;-). Žemličky už jsem dělala a byly moc dobré :-p, proto věřím, že i tohle bude dobrota :-p. +1:yes:

stuska

3. 5. 2011 16:59

Udělám i bez pekárny.Těsto¨má kynout?

srettka

3. 5. 2011 16:55

rebarborko...chuť je stejná bych řekla, ale je beze zbytku a můžeš ho do pekárny vrazit v suché formě, ne svářet meltu v hrncu:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: barvení vajec meltou rozdíl mezi meltou a carem buchta s meltou rozdíl mezi caro a meltou rozdíl mezi meltou a caro housky zadělané s kefírem jak se vaří melta melta recept je zdravější caro nebo melta babicciny startovaci zemlicky startovací žemličky slunečnicová veka žemličky bez kynutí rozdíl mezi carem a meltou domaci pecivo zemlicky buchta z kefíru žemličky dobré domácí žemličky hrníčkové houstíčky na primě startovasci žemločky

Suroviny: kefír, melta, žloutek, olej, cukr krupice, sůl, mouka hladká, semínka slunečnicová, mák, droždí

TopRecepty.cz

Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNPq