Nepečený řez - rychlovka do formy

maiva Kuchařka:

Doba přípravy: do 30 min. Moučníky , Nepečené a mražené, Řezy 7 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

3 dcl vody
100 g kakaa
100 g čokolády na vaření
Nyní v akci
250 g másla
150 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
asi 120 g kulatých dětských piškotů
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme vodu a kakao, do horkého dáme rozpustit čokoládu a vymícháme do hladké hmoty, necháme vychladit.

  2. Do mísy nalámeme piškoty na půlky.

  3. Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vanilkový cukr.

  4. Kakaovou i máslovou hmotu dáme na piškoty a dobře promícháme.

  5. Do formy srnčího hřbetu vložíme rozřezaný mikroten tak, aby po stranách přesahoval - na zakrytí. Potom po lžících dáváme připravenou hmotu, stlačujeme rovnoměrně, po vrstvách, aby nevznikly bubliny. Po naplnění formy překryjeme mikrotenem, ještě utlačíme a dáme do lednice vychladit. Nejlepší je další den - již rozležené. Hotové můžeme ozdobit šlehačkou, strouhanou čokoládou apod.

Poznámka

Řez není přeslazený, může se vylepšit i sekanými ořechy, event. pokapat piškoty rumem.

Recept mám od kamarádky, je z dávných dob:-) Moc nám v rodině chutná a v letním období prima moučník.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečený řez - rychlovka do formy

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo