Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu

varilamyskakasicku Kuchařka:

Doba přípravy: 25 minut + chlazení 12 hodin přes nic 12 - celá dortová forma nebo mísa Moučníky , Nepečené a mražené 11 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

2 PL cukru krupice
2 balíčky dlouhých piškotů
1/2 balíčku kulatých piškotů na poslední vrstvu
1 hrnek silné instantní kávy
3 lžičky rumu ( nebo 2 lžičky vaječného koňaku )
3 vejce
1 smetana na šlehání
150 g jahod
kapucino
kakao
skořice
500 g mascarpone
kakao
kapucino v prášku
skořice
1 ztužovač šlehačky
¨
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si silnou kávu, kterou si dáme vychladit a pak do ní zakápneme rum nebo Amaretto.

  2. Dál si oddělíme žloutky a bílek do dvou misek.

  3. Žloutky pak šleháme s cukrem do pěny. Přidáme opatrně mascarpone, ale hned ho nešleháme. Nejdříve počkáme pomalým míchaním, až se žloutky s cukrem a mascsarpone spojí úplně. Až pak teprve vše pomalu ušleháme. Přidáme pak i jednu ušlehanou smetanu ke šlehání se ztužovačem.

  4. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně přidáme ke směsi z mascarpone a žloutků, cukru a vmícháme, aby byl krém nadýchaný a nesplaskl.

  5. Vkladáme nejdříve piškoty, namočené jen z jedné strany do kávy s rumem, nebo Amarettem a položíme na dno formy, nebo mísy a potřeme krémem a posypeme vždy capuccinem a kakaem, skořicí a pak dáme na krém vrstičku jahod a opakujeme vše do spotřebování piškotů a krému. Končíme krémem a vše posypeme pak skořicí, capuccinem a kakaem. Dáme na 12 hodin do chladu.

  6. Udělala jsem s poprvé více vrstev piškotů a krému, aby byl dortík vyšší. Zdobila jsem šlehačkou.

Poznámka

Zkusila jsem mascarpone, neboť v Globusu jej prodávají nyní za 24 Kč jen, což je prima "akce" a tak jsem si je koupila do zásoby a zkusila jinak než tradičně po česku s pomazánkovým máslem nebo s Lučinou. Protože to pak vyjde levněji a pak se dá i toto na prima moučník odpoledne servírovat i ke kávě aneb ráno. Inspirovala jsem se receptem z portálu Vaření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu

  • Ivana79: jejda, Ivanko, až teď koukám, že zde máš krásný moučník a fotečky jsou mňam, moc krásné a moc děkuji, snad chutnalo:-K;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Aj ja som Ivana,takže názov sedí :-D a inak je to vynikajúce:-p:yes:Pridám aj fotku na reze,pokial stihnem odfotiť:-SSuper:-K:yes:

    Odpovědět

  • Tanicka: o.k. a děkuji:-K;-):-)

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Hezký recept, jen podle mě snad není potřeba tolik omluv a komentářů k tomu, že člověk jednou konečně použil suroviny, které tam mají být..

    Odpovědět

  • Jana Remkova: Díky, první můj "držák dortík za studena, vždy se "KÁCEL":-)):-)):-K:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ivo, skvělá krása!:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka: Ano, máš pravdu Bibi, s tím ovocem je to jiné, než bez něj, osvěží a je to kouzelně chutné , to ovocné, ty meruňky, to vidíš, to zkusím jindy, merunky být osvěžující. Jak je masacrpone levné, tak se to i vyplatí.Hlavně mi to drželo pohromadě a nenacucalo se to, :-D zvedla jsem ho o 1. patro a je to prima pak i chlazené. "Božská mísa" jo jo, to je ten správný výraz, ale dám si to také příště do velké mísy.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    varilamyskakasicku:Ivi, tohle byl u nás kdysi nejoblíbenější moučník, dělala ho moje maminka a já se ho od ní naučila.;-)Dělalo se to do velké mísy, z které se to vyndavalo na porce na dezertní talířky. Nejvíc nám chutnal z meruněk(i kompotovaných) a ještě se tam dával krém. U nás jsme tomu říkali"božská mísa", je to úžasně vlhké a dobré. Už jsem dlouho nedělala, ale brzy to napravím. Ty máš 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Prima moučníček.:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka: Děkuji, od Tebe si toho moc vážím Ivulinko:-):-):-K:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Ivanko, krásně barevné a určitě i velmi, velmi chutné a jedlé, první bodík je ode mě na cestě:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo