Maso "po čínsku"
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 100 kJ / 502 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,24 g |
Tuky | 24,88 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 5,92 g |
Sůl | 14,82 g |
Sacharidy | 47,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle je recept, který u nás ve vesnici, v porevoluční době, dělala asi každá rodina., V tu dobu to pro nás byla neuvěřitelná dobrota, kdysi ho mamka s babičkou připravovala z prsou, z našich odchovaných moráků, to se nám dělávaly boule za ušima.
Možná tímto receptem tu vyvolám vlnu diskuze, ale věřte, hledala jsem tu tento recept, nenašla jsem ho a jinak ho nazvat jsem nedokázala, prostě od malička mám tento recept spjat s názvem "maso po čínsku".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2024 19:15
TOP šmakuláda, bezva recept 👍
20. 1. 2023 01:26
Číňané jí hůlkami, proto všechny části pokrmu musí mít maximálně velikost sousta. Nepoužívají při jídle nože, ani neukusují z větších kusů. A také kečup a Maggi by Číňan nepoužil.
2. 10. 2021 18:53
Tenhle recept znám snad 40-cet let,dělávali ho na staré vesnické hospodě a korát tam dávali lžičku protlaku a dvě-tři ty kulatý feferonky krájený na drobno, dělali to z kotlety a naložený v lednici dva-tři dny....tenkrát kuchař dycky říkal že maso má svůj čas-byla to spíš pánská záležitost s chlebem,ale no ochutnal jsem párkrát a pak byla žízeň .... děkuji za připomrnutí téhle zapomenuté dobroty
23. 11. 2014 21:16
chocolate: jsem tomu moc ráda a děkuji
23. 11. 2014 19:26
Kdyz uz nevim, co bych uvarila, s timto nalozenym masem, ve spojeni s bramborovou kasi nebo sezamovou bulkou s ledovym salatem, nikdy neslapnu u mych dcer vedle.
1. 6. 2011 17:40
spagetka: děkuji, akorát tedy ještě jednu poznámku mám, já kečup nekupuji, každoročně ho vařím s mamkou dohromady z našich vypěstovaných rajčat ze zahrádky a chutná neuvěřitelně skvěle.
1. 6. 2011 17:37
ivulinka: miluju marinády, ale kečup v ní nějak moji náklonnost nezískal, spíš si pak to maso dodatečně pokape muž nebo zeťák, já to nemusím. Každopádně jsem to zkusila no a rodinka byla blahem bez sebe - já ale taky
1. 6. 2011 17:32
Milá Sodovko, ani nevíš jak jsi mě tvým milým komentářem potěšila, stejně tak mám i radost, že jsi vyzkoušela, díky TI.
Jak už jsem psala, podrobně jsem tu prostudovala neuvěřitelné množství marinád, hledala v rozšířeném hledání, ale tuhle s kečupem a tímto poměrem surovin jsem tu nenašla.
A taky si troufám říct, že nejde o žádné rošťáky nebo cikánské řízky, na to jsou jiné suroviny a jiné jejich poměry.
Jinak všem děkuji za milé komentáře a neregistrovaní mě nemohou svými poznámkami urazit
Jak už jsem psala, podrobně jsem tu prostudovala neuvěřitelné množství marinád, hledala v rozšířeném hledání, ale tuhle s kečupem a tímto poměrem surovin jsem tu nenašla.
A taky si troufám říct, že nejde o žádné rošťáky nebo cikánské řízky, na to jsou jiné suroviny a jiné jejich poměry.
Jinak všem děkuji za milé komentáře a neregistrovaní mě nemohou svými poznámkami urazit
1. 6. 2011 15:53
Ivulinka, dík za výborný recept. Dá se říct, že jsem sběratelkou marinád na maso. Dost často nakládám maso v různých marinádách, přesto tuhle marinádu neznám. Nikdy nedělám marinádu od oka, ale vždy se držím receptu = měření na lžíce, lžičky. Na základě zkušenosti vím, že stačí dát o nějakou ingrediencí více a chuť masa je jiná.
Každý dokáže napatlat různé marinády. Já osobně mám ráda osvědčené recepty marinád, u kterých je poměr ingrediencí již vyvážený a žádná ingredience nepřehlušuje druhou. Marináda na Rošťáky, jak se zmiňuje v komentářích neregistrovaná Di, je jiná. Na Rošťáky se nedává kečup
Di, co se týče názvu receptů, tak si myslím, že by člověk na tomto výborném kuchařském webu neměl puntičkářský řešit. Tohle neustále řešila stejná jmenovkyně Di na receptech.cz. A měla stejný písemný projev jako máte vy. Vaše různé komentáře na Topreceptech jsem již několikrát četla a hodně se podobají Di na receptech .cz.
Ivulinko, posílám + 15.
Každý dokáže napatlat různé marinády. Já osobně mám ráda osvědčené recepty marinád, u kterých je poměr ingrediencí již vyvážený a žádná ingredience nepřehlušuje druhou. Marináda na Rošťáky, jak se zmiňuje v komentářích neregistrovaná Di, je jiná. Na Rošťáky se nedává kečup
Di, co se týče názvu receptů, tak si myslím, že by člověk na tomto výborném kuchařském webu neměl puntičkářský řešit. Tohle neustále řešila stejná jmenovkyně Di na receptech.cz. A měla stejný písemný projev jako máte vy. Vaše různé komentáře na Topreceptech jsem již několikrát četla a hodně se podobají Di na receptech .cz.
Ivulinko, posílám + 15.
31. 5. 2011 15:19
No holky, čekám na fotky!!!
31. 5. 2011 15:07
chocolate: Ale to jsi měla výborný nápad, už vím, co bude v nejbližší době k večeři
31. 5. 2011 14:50
chocolate: A kde je foto od Tebe?
31. 5. 2011 14:45
Takže se vracím s hodnocením našeho národního pokladu.Tato verze je výborná, protože je hic, podávala jsem je na sezamových bulkách, které jsem rozřízla a nasucho opekla v troubě, lehce pomazala jogurtovým dresingem od Spacku a obložila ledovým salátem a plátkem rajčete.A bylo to božské.
30. 5. 2011 21:23
ivulinka: fakt, jo? Včera mi Pavla koupila super pánev s nepřilnavým povrchem v IKEI za 30 kč! Ale je fáákt super, byla to její premiéra! Mám i balarini, ale je větší a těžší
30. 5. 2011 19:03
Jani, díky za přidaná fota našeho "národního pokrmu", maso na nich vypadá, jako by ly usmažené v mojí pánvičce, díky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 5 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Kvíz na téma masopust a zabijačky: Jaká jídla k tomuto období patří?
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: maso po čínsku kuřecí maso po čínsku kuřecí nudlíčky po čínsku krůtí maso po čínsku kuřecí po čínsku kuřecí placičky po čínsku sojové maso po čínsku krůtí prsa po čínsku kuřecí prsa po čínsku řízky po čínsku krútí nudličky po čínsku,těstovina kachní prsíčka po čínsku řízek po čínsku krutí po činsku drůbeží maso po čínsku krůtí nudličky po čínsku kuřecí řízky po čínsku kachni prsa po činsku recepty kuřecí maso po čínsku mleté maso po čínsku
Suroviny: vejce, hořčice, solamyl, maggi, sůl, omáčka worcesterová, omáčka sojová, paprika sušená sladká, kečup sladký, česnek, pepř, maso drůbeží, olej
Maso "po čínsku"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgR2
32 názorů