Farmářské bagety nebo bulky
Suroviny
Porce: cca 6 - 8 ks (dle velikosti)
Nutriční hodnoty
Energie | 7 704 kJ / 1 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,25 g |
Tuky | 9,77 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 368,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak.
U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-)
Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2022 14:18
7. 3. 2022 20:27
28. 6. 2021 19:43
28. 6. 2021 10:25
23. 6. 2021 18:53
23. 6. 2021 18:23
23. 6. 2021 16:21
(Sused naťahoval krk cez plot a evidentne nasával vôňu z pečenia...)
24. 5. 2020 09:48
22. 5. 2020 20:36
22. 5. 2020 20:29
Jen těch osm kusů udělala jsem deset a že to byly kusani . nová stálice v jídelníčku
18. 5. 2020 10:31
Stejně postupuju při pečení chleba. Kdysi jsem dostala kvásek (už ani nevím, jak je to dlouho, minimálně 5 let) s návodem, jak na to. Chleba se peče v nádobě a lze ho udělat jen z hladké pšeničné mouky včetně přikrmování kvásku. Od té doby peču podle stále stejného rituálu a celá ta léta živím stejný kvásek - dokonce s ním jezdím i na letní byt. Jen obměňuji mouky, střídám klasickou hladkou s celozrnnými, pšeničnou, žitnou, špaldovou, přidávám třeba slunečnicová semínka nebo ovesné vločky atd. Kvásek už teď živím žitnou celozrnou moukou. Mám pokaždé jiný chleba, ale postup zůstává!
15. 5. 2020 10:54
15. 5. 2020 09:29
14. 5. 2020 19:29
14. 5. 2020 16:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 3 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 22 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 1 hodinou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 4 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 5 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 5 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bagety z zitne mouky nejlepší recepty na bagety žitné bagety žitná bageta domácí bageta recepty výborná bageta z žitné mouky rychlé bagety rychla bageta žitná bageta recept bagety ze žitné mouky rychlé domácí bagety zitne bulky bulky z žitné mouky nejlepší recept na chlebové bagetky rychlé bagety pečeme bageta ze žitné mouky chlebové bulky jednoduchá bageta vesnicka bulka rýchlé domácí bagetky
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, mouka hladká
Farmářské bagety nebo bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmQ5
66 názorů