Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí maso v dobré omáčce

Rychlá omáčka dochucená worcesterem, se strouhaným vejcem doplní skvěle jemné plátky krůtího masa. Podušené maso poté můžeme doplnit jakoukoliv vhodnou přílohou. Zachutná třeba jen se zeleninou na páře, či rýží.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

6. 6. 2011 17:55

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie1 378 kJ / 329 kcal
Bílkoviny16,37 g
Tuky11,53 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 7,86 g
Sůl19,71 g
Sacharidy37,92 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Omáčka je jednoduchá, moc dobrá a masíčko se rozpadalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

15. 5. 2021 13:15

Gazpacho:
No, když už jste zde nastolil jazykové okénko:-8 tak Angláni to oné vyslovují spíše jako "vustr" :-K

Gazpacho

15. 5. 2021 11:20

Zaujímalo by ma, či existuje názov receptu "... v zlej omáčke".
Keďže nikto na svoje "dielo" taký názov určite nepoužije, tak to slovo "v dobré" je absolútne zbytočné,
dokonca sa dá povedať, že chce touto formou čitateĺa oklamať.
Mimochodom, správne je worcester a nie worchester ( a nesprávne vyslovované ako vorčester a nie uorseter)...

Bibinka Bibinka

7. 6. 2011 18:19

Merylas:Merylas, máš pravdu, u takové omáčky si můžeš dobře pustit fantazii a ledacos lze přidat. Fotečku máš moc pěknou-díky, jistě vám taky chutnalo. My máme takové věci hodně rádi, jak to má dost šťávy, nebo nějakou omáčku, tak to je naše:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 6. 2011 17:15

Dost často dělávám velmi podobným postupem a z různých druhů masa nejen z krůtího, ale i z kuřecího a vepřového. Někdy do šťávy nepřidávám nic, někdy třeba přidám zeleninu - jeden druh nebo směs, žampiony, orestované nakrájené steril. okurky, taky jde udělat ptáček naruby. Vše co patří dovnitř, dát do šťávy.
Plátky jsem naklepala paličkou, v mouce je při dušení neobaluji, zahustím pak šťávu. Koření jsem použila steakové od Kotányi, ale jen trošku, asi tak lžičku. Je to mé oblíbené. W. omáčky jsem dala taky lžičku a slepičího bujónu asi 1/3. Moc nekořením. Šťávu jsem po důkladném provaření přecedila, dá se podávat jen s kolečkem vajíčka nebo vajíčko nakrájet do šťávy, ale já osobně už nevařím, nemíchám, mám ráda, když jsou vidět kousky. Bibi, dovolím si přidat foto:-8

misza misza

7. 6. 2011 09:26

Bibinko, tyhle omáčky můžeme ;-) Určitě je výborná:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 6. 2011 23:25

Hezký recept:-p+5:yes:Omáčka i masko jsou príma:-*

maiva maiva

6. 6. 2011 22:42

Bibinko:-pprima receptík+:yes::yes:

Ivana79 Ivana79

6. 6. 2011 19:07

Bibi,ešte som si prečítala len názov a už som vedela,že to bude tvoja improvizácia:-DUrčite to bude dobré:-p;-)

Jana Pá

6. 6. 2011 17:58

:yes::-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z krůtího masa omáčka z krůtího masa top recepty krutí maso krůtí maso recept oblíbené recepty z krůtího masa krůtí omacka krůtí maso omáčka omáčky z krůtího masa krutí maso-recepty s omačkou krůtí maso s omáčkou krůti maso kruti maso recepty recepty na krůtí maso krůtí maso recepty s omáčkou krůtí máso v omáčce příprava krůtího masa recept z krutiho masa omacka s krutiho masa krůtí maso na omáčku dobré omáčky

Suroviny: maso krůtí, cibule, koření grilovací, omáčka worcesterová, vývar kuřecí, mouka hladká, vejce, sůl, olej

TopRecepty.cz

Krůtí maso v dobré omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2G71