Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levandulovo - mátový sirup

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 6. 2011 10:29

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Samotný levanduľový sirup bol pre nás dosť "voňavý", preto som skúsila tento miešaný. Tiež som trochu zmenila technológiu prípravy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

19. 6. 2011 22:12

:-K

Hella Hella (moderátorka)

19. 6. 2011 21:56

Bezva recept, hned zítra vyzkouším. Jen připomínám, že máta je nejaromatičtější těsně před rozkvětem. Jinak + 8 :yes:

zizala zizala (moderátorka)

19. 6. 2011 19:39

:-O:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 6. 2011 18:55

Moc hezy vypadající sirup:-K+6:yes:

Pavlína

19. 6. 2011 12:48

Magdalenko, děkuji za vysvětlení o "nejedovatosti" levandule. Jak říkám já jí mám moc ráda, proti molům jí také používám.:-)
Špagetko, já neřekla nic jistého, jen to byla moje špatná domněnka, že není k jídlu, toť vše. ;-)

magdalenka magdalenka

19. 6. 2011 11:20

Nie každému vyhovuje tá voňavá chuť - ale mne to pripomína tie "liečivé" cukríky...

Eliza Eliza

19. 6. 2011 10:25

:yes: To musí být lahoda...:-p

magdalenka magdalenka

18. 6. 2011 19:41

Špagi, nie - nepestujem šalviu, teda zatiaľ...;-)

spagetka spagetka

18. 6. 2011 17:40

Majdi a trochu šalvěje prosím, tos v šuplíku přehlídla:-/ - dělám si legraci,dělali jsme totéž a i se špetkou šalvěje ;-);-), jinak levanduli mám i na balkoně a využívám ji i při aromaterpii - takže Pavlína (neregistrovaný/á) - nevím, kdes slyšela o jedovatosti, ale buď v klidu ;-);-);-) - jasně že se to nesmí přehánět, ale to s žádnou bylinkou.
Jo bodík :-D:-K:yes:

teodorka

18. 6. 2011 14:20

Jedovatá není, dávám ji i do bylinkového másla :yes::-*

magdalenka magdalenka

18. 6. 2011 12:10

Pavlína, levanduľa nie je jedovatá, je súčasťou napr. aj provensálskeho korenia. V našich končinách jej upotrebenie v kuchyni nie je tak časté. Ale je možné použiť ju v cukrárenských výrobkoch - zákusky, zmrzlina, sirup som skúšala dať aj do vodky...Inak, najviac sa uplatňuje v kozmetickom priemysle, súčasť vonných olejov, čajových zmesí - ukľudňuje. Mole ju nemajú radi - voňavé vankúšiky dávame do skrine.

Pavlína

18. 6. 2011 11:45

Nooo, levanduli zbožňuji - tedy, její vůni, mohla bych mít od aviváže počínaje po parfém konče. Jen si neumím předsavit, že bych jí pozřela. Je vůbec vhodná k jídlu, není dokonce jedovatá? :-S

rebeka rebeka

18. 6. 2011 11:15

voňavý bude:-8 před spaním ideální..pro dobrý spánek a krásné sny:-8:-K:-*
za to dávám bodík:-);-):yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 6. 2011 10:33

To je velmi zajímvý sirup;-)+1:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: levandulovo mátový sirup sirup ze šalvěje mátový sirup šalvěj sirup recept sirup ze šalvěje recept recept na sirup ze šalvěje levandulo matovy sirup mátový sirup recept mátový sirup top recepty šalvěj sirup je levandule jedovata mátový sirup za tepla levandulovo medunkový sirup sirup z šalveje recept na šalvějový sirup šalvějový sirup recept recepty z levandule levandule jedovata matový sirup s levanduli sirup z máty recept

Suroviny: voda, cukr krystal, kyselina citronová, levandule, máta

TopRecepty.cz

Levandulovo - mátový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypp7