Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Záhorácký závitek

Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na první pohled úplně obyčejné jídlo, které ale svou chutí mile překvapí. Šťavnatý záhorácký závitek podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

21. 6. 2011 14:03

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 516 kJ / 1 079 kcal
Bílkoviny13,09 g
Tuky85,49 g
Vláknina25,83 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy58,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já mixuji dohladka, cibule omáčku skvěle zahustí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

4. 2. 2024 11:14

:-)<3:yes::yes:výborné :-K

Pajaja

28. 7. 2023 20:36

tara23: Tak to mě těší, že jste si pochutnali :-) Já se je chystám uvařit po delší době k nedělnímu obědu.

tara23

28. 7. 2023 11:44

výborný oběd

Vlasta244

17. 12. 2017 12:08

já ho zapékám v troubě<3

Tompo63

16. 11. 2016 11:37

Ahoj lidičky Zahorak dělám doma rodině pro radost.Jen zkuste přílohu vylepšit.Bramborovy knedlík je k tomu fajn-ale.V dětství jsem byl v Hodoníně a tam příloha bramborového knedlíků byla jina.(na pánvi osmahneme kostičky housky do zlatova a vmychame do bramborového těsta.Bramborovy knedlík je moc velký - špalíčky moc malé tak vytvořit váleček asi 8cmx4cm jde to krásně rychle.Povarit jak vyplavou(12min) a hned rozkrojit po délce.Na talíř se dávají do sluníčka.Jsou úžasné k čemukoliv.Ta osmazena houska tomu da kouzlo.Kdo zkusil žasl co to je za dobrotu.Pro chlapy Koho baví dělat titěrné špalíčky.Touto přílohou žádné jídlo nepokazite a strážníci budou zírat.Tak schválně kdo se ozve Hezky den Tompo

dadka

9. 11. 2016 20:55

Záhorácký závitek je nejlepší z bůčku,ale i z krkovičky může být dobrý

jamda jamda

25. 1. 2016 21:32

Výborný moc nám chutnalo:-p:yes:

nikča

7. 6. 2014 11:20

mňam mňam mňam miluji tyto závitky :-K:-K:-K:-K:-K

Tonda

8. 5. 2013 12:50

Já je miluji a bramborovou kaší

dennhell

21. 10. 2012 22:36

luxusni dekujeme....:-K

gabcule20

24. 6. 2012 18:24

Tento recept znám dnes dělala jen bez té papriky a mělo to uspěch:-D

janek53 janek53

28. 1. 2012 17:14

Už je to v hrnci:-p

mysulka mysulka

23. 6. 2011 16:56

:-p mňam:yes:

vseumel

21. 6. 2011 18:04

Výborná kombinace vepřového masa a zelí. Kýta je sušší, takže doporučuji prorostlejší slaninu. U nás se to vaří přes zimu. Dávám bodík.:yes:

Eliza Eliza

21. 6. 2011 17:58

Recept znám, párkrát jsem ho i dělala a častěji jedla v restauraci...:-p Ani mě nenapadlo, že tu nebude a fakt...Je tu jen záhorácký guláš. Takže Pavlí, super recept - super doplnění naší úžasné veliké kuchařské knihy!!;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zahoracky vepřový závitek záhorácke závitky záhorský závitek záhorácké závitky recept vepřový závitek záhorácký záhoradský závitek zavitek horácké závitky recepty na záhorácké závitky záhoratský závitek záhorecky zavitek zahorske zavitky recept zahoracke zavitky záhorácký závitky recept na záhorácké závitky vepřový záhorácký závitek záhorácký zahorackyzavitek závitky z bůčku záhorácký závitek záhorádské závitky

Suroviny: kýta vepřová, cibule, olej, paprika sušená sladká, česnek, slanina anglická, zelí kysané, vývar masový, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda

TopRecepty.cz

Záhorácký závitek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R85q