Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

23. 6. 2011 13:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 634 kJ / 1 346 kcal
Bílkoviny77,04 g
Tuky54,47 g
Vláknina2,84 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 570 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy135,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K tomuto moučníku mě inspiroval tento od Merylas

http://www.toprecepty.cz/recept/1816-moucnik-s-tva....

Prošla jsem tu snad všechny moučníky tohoto typu a stejný jsem nenašla. Pokud jsem ho přehlédla, tak ráda dám své fotky k němu a požádám o smazání tohoto rcp.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sarovka

29. 9. 2011 09:43

Mirko, upečeno, rychlostí blesku snězeno a rodinou velmi chváleno:-8:-K Takže předávám velkou pochvalu od rodiny a jeden obrovský bod:yes: Samozřejmě uloženo;-):-)

Monca.H. Monca.H.

21. 9. 2011 21:13

+27 :yes::yes:(foto),krém jsem moc nesladila,aby si zachoval svou výborně nakyslou chuť!Byl vynikající,jestli budou ještě maliny,tak zopakuju;-)
P.S.:Chtěla jsem přidat fotku řezu,ale je moc tmavá-focená rychle večer,ještě než ostatní stihli celý moučníček "sežrat",proto ji radši nepřidávám.

Lenka6

6. 9. 2011 17:30

:-O:-p:-):-*

lemarti

8. 7. 2011 10:34

Mirečko ten musí být :-*:-*:-*:-*+ další bodík:-K

Koubkova Koubkova

28. 6. 2011 18:11

Povedl se mi a je dobrý;-):yes:

spagetka spagetka

27. 6. 2011 12:23

mirca75:Miru, přesně tak a pokračuj;-);-);-):-K:-K:yes::yes:

mirca75 mirca75

27. 6. 2011 12:08

K tomu psaní - vím, že pár lidiček kteří vařit umí, svým psaním odradím, ale je to jen jejich rozhodnutí a já ho akceptuji. Ale taky vím, že se ještě nikdo nenarodil s vařečkou v ruce a každý z nás byl jednou na úplném začátku svých kuchařských dovedností a byl rád, za každou podrobnost v receptu.
Věřte mi, že když píšu recept, tak se snažím aby byl sice podrobný, ale na druhou stranu prostý všech zbytečných slov, které by odváděly pozornost k nepodstatným věcem. Určitě nejsem z těch, kteří mají recept i s fotkami natukaný za 10 min. (bez urážky;-)) a často si recept před vložením dolaďuji tak, aby byl nejlépe pochopitelý.
Já zase nemám příliš v lásce recepty napsané stylem - smícháme, upečeme, potřeme a sníme. Podle toho mnohdy neuvaří i zkušený kuchař...
I mě dokáže odradit v neznámém receptu absence popisu čehosi, co dělám poprvé. Mám ráda u svých "prvotin" jasný popis:-8.
Své recepty se - z toho mála co znám - prostě jen snažím přiblížit všem, co chtějí uvařit něco dobrého ať jen pro sebe, nebo pro potěšení svých blízkých. Děkuju vám všem za milá slova:-K.

mirca75 mirca75

27. 6. 2011 11:55

Merylas:-) ani nevíš, jak moc jsi mě potěšila:-8:-K. Jsem ráda, že jsi ho zkusila a dle fotek můžu jen soudit, jak byl výborný;-). Děkuju Ti:-K.

cathleen cathleen (moderátorka)

27. 6. 2011 09:18

:-Oúžasné, Miri, Maruš!:-8:yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

26. 6. 2011 10:48

mirca75: Miri, tak jsem tento moučník podle Tvého rcp vyzkoušela a díky podrobnému popisu si troufnu říct, že se celkem podařil a konečně se snad nebudu bát, pracovat se ztužovačem:-)):-* Použila jsem červený rybíz a navíc je jen ve hmotě trochu skořicového cukru, protože mi jde tak nějak dohromady s tím rybízem. Název rcp jsi zvolila opravdu výstižně, je opravdu lehký, takový svěží a na léto jak stvořený a hlavně moc chutný. Ještě jednou děkuji, bodík jsem už dala, dnes jen dodávám foto a komentík. A doporučuji vyzkoušet:yes::-K

magdalenka: Vykročila jsi dobře:-)):yes: Tak ať se daří, věřím, že bude;-):-*

Ivana41: Tvoje škoda, že jsi nedočetla;-) Mě tady na Topkách nebaví číst slohové práce některých uživatelů, ale podrobné postupy a zvlášť od Mirči čtu vždy. Vím, že je na její recepty spolehnutí a opravdu umí!!! Máme v rodině mladičkou začínající kuchtičku, které jsem doporučila Toprecepty. Měla taky několik neúspěšných pokusů - a to jen díky špatně popsanému postupu práce, nebo spíš vůbec nenapsanému a neuvedením přesných gramáží surovin na uvedené množství porcí. Tak to jsem se přesvědčila, jak je to důležité pro začínající. Taky jsem nebyla ze začátku tak důsledná, přesně tohle psát, ale teď vím, že je důležitá každá maličkost a snažím se v dříve vložených receptech dopisovat a upřesňovat. Dotyčné mladé slečně jsem doporučila, aby si vyhledávala recepty raději od určitých autorů a Mirču jsem ji vřele doporučila;-)

magdalenka magdalenka

25. 6. 2011 18:14

Eli, Čoki to povedali aj za mňa...
Dnes som spravila prvý krok, nakúpila som želatíny (viac druhov) aj stužovače...
Aj Merylkine výtvory som vždy obdivovala, aj toto.
Mirka,:yes:

jana

25. 6. 2011 17:37

Ivana41:Tady http://www.toprecepty.cz/recept/16673-cheesecake--... pod receptem jsou taky zajimave komenty.

isindy isindy

25. 6. 2011 17:25

Mirko, tvoje recepty už jen beze slov boduji :-8...ale sleduji tě pečlivě, to mi věř ;-) tento dort zkusím velmi ráda, parádní dobrota pro letní dny :yes::yes:

chocolate chocolate

25. 6. 2011 17:07

Já se domnívám, že při popisu přípravy pokrmu je důležitý přesně popsaný postup (díky kterému je zaručen poloviční úspěch, vyjma kvalitního receptu a surovin).Eliza to napsala dokonale a vystihla i to, co si myslím o Mirčiných receptech já.I já jsem si myslela, že vaření ovládám, ale až Mirčiny rady, tipy a triky moji kuchyň povznesly o level výš.Viz její houskové a bramborové knedlíky, šťávy k masům, masové rolády a moučníky atd....:-K
Kdo umí, ten umí a kdo neumí, tak má dvě možnosti, buď se přiučí nebo holt zůstane ve své ulitě a čumí;-).

Eliza Eliza

25. 6. 2011 11:24

Ivana41: Ivanko, když jsem sem přišla, myslela jsem si, že vařit umím a mám se o co podělit... Ale teprve díky Mirče, jejím podrobně napsaným receptům i odpovědím na moje, mnohdy i naivní otázky, jsem se naučila dělat například skutečně dobré omáčky (takové, které chutnají jako od babičky), nebo skvělé, lesklé šťávy k masu, kynuté těsto...ad. Zjistila jsem, že dobrá kuchyně není jen o kvalitních surovinách, ale také o technologických postupech, které Mirča ovládá opravdu dokonale.
Mirčo, díky.:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lehký letní moučník lehké letní moučníky lehký moučník s ovocem lehký moučník lehké moucniky ovocný dobrý moučník ze zakysanou smetanou recepty na lehké moučníky lehký jogurtový krém lehké moučníky recepty moučník se zakysanou smetanou a ovocem jak oloupat broskve dort lehký lehké moučníky s ovocem zakysaná smetana recepty moučníky letni lehky moucnik lehký moučník z bílého jogurtu výborný letní moučník letni ovocne moucniky úžasný lehký moučník z bílku letní moučníky se smetanou

Suroviny: vejce, sůl, voda, cukr moučkový, cukr vanilkový, citron, mouka polohrubá, prášek do pečiva, jogurt bílý, tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr moučkový, ztužovač želatinový, voda, jahody, maliny, rybíz, višně, broskve, meruňky

TopRecepty.cz

Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnZw