Koložvárské zelí od Moniky
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lepší po dopečení nechat chvíli odležet, když se podává ihned po dopečení, tak by se hodně rozpadalo... Dosti specifická kombinace, ale nebylo to špatné ;o) Recept mám od kamarádky ze Slovenska.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2011 20:15
A ještě. Důležité je suroviny v pekáčku vrstvit a ne dohromady smíchat.
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše. Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše. Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.
27. 6. 2011 20:05
Jsem Slovenka žijící v Brně a Koložvárskou kapustu dělám tak, jak Tejaja. http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z... Je vynikající. Mleté maso do Koložvárské kapusty nedávám. Lepší je maso dušené - jako když vaříme hustý, vepřový, guláš. A pak klobáska musí být kvalitní = pěkně zauzená. A na závěr pečení vše zalít zakysanou smetanou. Kopeček zakysané, husté, pochoutkové smetany dávám i na talíř - na Koložvárské zelí. Když je koložvárské zelí dobře ochucené, tak ho miluji i děti předškolního věku, které běžně zelí nemusí.
25. 6. 2011 15:25
Svetlana:Zrovna podle tohohle receptu jsem to dělala
25. 6. 2011 13:31
Andreo, zkus tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/20810-kolosvarske-......a to v žádném případě nechci tvrdit, že recept s.maiki je špatný...koložvárské zelí miluju jakékoliv
25. 6. 2011 00:24
Ženský,nevím čím to je ,ale je to týden a já jsem podle vašich receptů vařila tohle zelí a musím říci,že jakkoliv miluju zelí,mleté i rýži,tak jsem si moc nepochutnala. A to jsem do toho přidala i domácí klobásy od souseda.
24. 6. 2011 22:02
zizala:Žižu, rumunsky je to Cluj...
24. 6. 2011 19:00
mňáám KOLOŠVARSKÉ zelí Fíííborné :DDD
24. 6. 2011 18:10
Mńam, dělám jako Kološvár, tož si vyberte
24. 6. 2011 18:01
Co to tady je za zvyk, neustále někoho napomínat na jeho pravopis a nebo názvosloví. Vždyť je to jen o vaření, tak by se to tak také mělo snad i brát. Snad nebude tak zle, když jsem se ozvala i když jsem neregistrovaná.
24. 6. 2011 17:15
Nojo, asi by to mělo být podle země původu, tedy maďarsky. Jenže guláš taky píšem česky.
24. 6. 2011 16:51
bibinko píše se to Kolozsvárské zelí
24. 6. 2011 16:51
Po slovensky sa píše tak,ako je v recepte,teda so "ž",ale neviem ako u vás,BibiDávno som nerobila,musím to napraviť
24. 6. 2011 16:50
Bibinka: To není jednoznačné. Maďarsky je to Kolozsvár, Slovensky Koložvár, česky Kološvár, německy Klausenburg, rumusky Kluž...vyber si
24. 6. 2011 16:36
Maiki, nepíše se KoloŠvárské zelí Teď jsem z toho jelen, ale zelí je fajn. Máš 1.boda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 1 hodinou
Křupavý hermelín
Přidáno před 1 hodinou
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 46 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 2 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 11 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu se staly jednoduché bramborové muffiny: Jsou úplně bez mouky a chutnají jako skvělá pizza
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kološvárské zelí na madarsky zpusob recept koložvárské zelí zakysane zeli kološvár kolozsvárské zelí koložvár monika z kopečku koložvarske zeli recept koložvárské mlete maso s rýží a zelím mleté maso kolosvar recept mleté maso,sl.zelí zelí s rýží štýrské zelí mleté zelí ryze zelí mleté maso rýže recept ryze zeli mlete maso recepty domácí zakysané zelí koložvárské pečené zelí kolozsvár recept
Suroviny: zelí sterilované, maso mleté, cibule, rýže, smetana, klobása
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
14 názorů