Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Pokud chcete upéct a ozdobit dort, tento recept vás krok za krokem provede plněním a potahováním dortového korpusu. Korpus i krém můžete zvolit dle vlastní chuti a zdobení dortu už záleží jen na vaší zručnosti a fantazii.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

29. 6. 2011 23:03

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie8 851 kJ / 2 116 kcal
Bílkoviny14,25 g
Tuky209,15 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy43,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...

falešná marcipánová hmota: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...

Občas se mi ve vzkazech objeví dotaz na tuto fázi, kterou zkušené pekařky a kuchařky zvládají levou zadní, ale pro začínající kuchařinky je záludností už příprava korpusu na zdobení. Snad se tedy ty zkušenější nebudou zlobit za tento recept/nerecept :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iljusa Iljusa

30. 6. 2011 08:46

Ivanko, jen bych tam doplnila, že je potřeba marcipán vyválet větší než je dort (na tvém obrázku je to krásně vidět - ne každého to ale "trkne"), aby pak na dortu nevznikaly nechtěné záhyby (které často vidíme na některých dortech zde zveřejněných)

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 6. 2011 08:43

:yes::yes: tohle je fakt super popis.:-):yes:

zizala zizala (moderátorka)

30. 6. 2011 08:39

Paráda, perfektně popsané :yes:

chocolate chocolate

30. 6. 2011 08:33

Ivo:-K, díy, díky, díky:-!Potahovku mám doma a pořád se do toho bojím pustit, teď už se nemám na co vymlouvat:yes:.

srettka

30. 6. 2011 08:05

tak to si dala super:yes::yes::yes:
já si to taky vždycky řikám, že to nafotím a vzpomenu většinou tehdy,když už zahlazuju potah:-S

isindy isindy

30. 6. 2011 07:33

spagetka: na tuty to zvládneš, není to nic složitého ;-) klidně se ptej i na "blbosti"...ráda poradím, budu-li vědět...pokud ne, najdeme odpověď u zkušenějších :-):-K

isindy isindy

30. 6. 2011 07:31

indulina28: promiň, bylo to v plánu, už je doplněno.:-K

spagetka spagetka

30. 6. 2011 05:44

Isi, moc díky za tenhle "recept nerecept";-), protože já to potřebuju fakt polopatisticky, už si to ukládám :yes::yes:, snad pokus zvládnu :-O:-))

indulina28 indulina28

30. 6. 2011 03:22

mohla bys prosim napsat jak udelat ten krem diky:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: práce s marcipánem postup potahování dortu práce s marcipánem postup při potahování dortů potahované dorty máslový krém pod marcipán pečeni dortů videa-marcipán dorty s marcipanem potahování dortu video jak se pracuje s marcipanem marcipánové dorty jak pracovat s marcipánem krém na dort pod marcipán potahovane dorty postupy jak potahovat dort jak dat marcipan na dort marcipánové dorty postup jak se potahuje dort marcipánem marcipánový dort postup marcipánové dorty fotogalerie

Suroviny: korpus, máslo, mléko, mouka polohrubá, cukr moučkový, marcipánová falešná hmota, ovoce

TopRecepty.cz

Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B19x