Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka ze zbylých bílků

Pokud vám zbylo několik bílků a nechcete je dávat do mrazáku, upečte z nich lahodný moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Elegantní bábovka vonící po oříšcích nikdy nezklame. Příprava není složitá a upečenou ji máte raz dva.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

19. 7. 2008 17:11

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 274 kJ / 1 739 kcal
Bílkoviny38,80 g
Tuky75,88 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 867 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy221,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bílky, které právě nepotřebuji si schovávám v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem. Na víčku si udělám čárku, když tam bílek přihodím, abych věděla, kolik jich tam mám. I po měsíci jdou našlehat. Jinak je možné je i zvážit. Jeden bílek má přibližně 25 - 30 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sedlaci

24. 1. 2024 10:04

Nám ani trochu nechutnala, moc sladká, drobivá.

Evule11

7. 1. 2024 15:20

Myslím, že by bylo dobré recept upravit a dopsat, jak je to s pečením v troubě. Není tam napsáno, že se jedná o horkovzduch. Když jsem pekla klasicky neupečená......bohužel, až pak jsem si pročetla komentáře. ;-(

mendorf

17. 12. 2023 17:12

Rychlé a výborné 🤤

Kachnička

19. 11. 2017 12:48

Nám teda nechutnala...ale sto lidí, sto chutí :-)

Adriana

18. 4. 2017 09:27

Babovka super, delala jsem z 5 bílků a pekla trochu déle, ale výborná.

Hella Hella

15. 12. 2016 01:51

casino: Nevím, čemu nerozumíte. Za celkem 20 minut se bábovka upeče, jen pokud nemáte horkovzduch, musíte péct nejprve na 170 a pak na 120 °C. Ale vám, jako velmi zkušenému kuchaři se snad tohle nemusí vysvětlovat. A to, že každá trouba peče jinak snad ví každý, kdo doma peče., Už existuje tolik technologií, že by recept mohl být z poloviny jen o době pečení. Já sama mám indukci, horkovzduch, CRISP a nejraději peču v kachlových kamnech .

casino casino

14. 12. 2016 16:37

Miluše:
Tady se často rádo opakuje, že každá trouba peče jinak, že už i já, trouba, s tím při pečení počítám:-D
Čekal jsem půl dne ve víře, že autorka třeba komentář, který se mi zdá jako míchání hrušek s jablky, poupraví...
Furt čekám, jestli se ozvete, ale vy jste možná odpověď autorky pochopila a už pečete další bábovku :-)
No, možná si sedím na vedení já :-D

Hella Hella

14. 12. 2016 00:23

Miluše: Každá trouba peče jinak. Já peču na horkovzduch, tak je k tomu času potřeba přidat asi + 20 °C. Proto je to nutné zkoušet špejlí, časy jsou jen orientační

Miluše

12. 12. 2016 19:23

Pekla jsem bábovku podle udané teploty a nelíbí se mi , je neupečena , asi zrada v textu ,nebo jsem nešika , tak dopékám :-(:-(

Jana S

23. 3. 2016 10:56

Také jsem pekla jen ze 4 bílků a bábovka se povedla. ;-)

Sarka81

1. 11. 2015 12:40

Super babovka, neni sucha, asi bude pryc jeste driv nez vychladne! :yes:

Hella Hella

7. 3. 2015 23:15

Iris: Tahle bábovka nemůže "naskočit" , není v ní prášek do pečiva. Jak jí nandáte do formy, tak zůstane. Je nadýchaná tím sněhem a na rozdíl od jiných moučníků , kde je jen bílek, tak neklesne.

Iris

7. 3. 2015 21:36

Tak,mně se nepovedla,vůbec nenaskočila,čím to může být?
Děkuji.;-(

macina3

3. 1. 2014 07:06

Babovka je suprova delala jsem celkem tri do ruznych forem a byly hned pryc ani jsem to nestacila vyfotit tak priste.Peceni miluju moc me to bavi tak snad se nekdy zadari i ta fotka.:yes:;-)

macina3

3. 1. 2014 06:40

Babovka super uplnej luxus delala jsem tri a hned byly pryc vrele doporucuji

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z bílků co s bílky buchta z bílků co z bílků co upéct z bílků pečeme z bílků recept z bílků bílky co s bílky recept bílková bábovka jak zpracovat bílky jak využít bílky pečení z vaječných bílků recepty z vaječných bílků pečení z bílků moučníky z bílku jak zpracovat vaječné bílky moučník z bílků co se zbylými bílky bílky recept

Suroviny: bílek, cukr krupice, mouka polohrubá, ořechy, rozinky, čokoláda, olej, sůl

TopRecepty.cz

Bábovka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYYg