Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná cuketa

Cukety, různé druhy dýně či patizon díky své neutrálnosti lehce přijímají jiné chutě. Mnoho druhů zeleniny lze jednoduchým způsobem kandovat a uchovat. Velkou výhodou je, že takto upravená zelenina vám vydrží dlouhé měsíce.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

20. 7. 2008 20:00

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám vždy ze dvou menších cuket, nebo z jedné velké. Polovinu dám do pomerančové šťávy a polovinu do malinové nebo lesní směs - prostě červené.

V podstatě nevím, zda se to do této kuchařky hodí, ale v kuchyni kandované ovoce potřebujeme. Např. do biskupského chlebíčku, marokánek atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JR

17. 12. 2015 20:15

Neřekl jste na kolik °C a jak dlouho sušit. A taky jak velké mají být ty kousky/kostičky ovoce. Předpokládám že z toho nechcete udělat sušené ovoce?

zlobit

9. 12. 2014 17:58

Ajapaja: Ctrusy dobře odrbat kartáčkem a oloupat jako bramboru. Snažit se co nejtenčí.

zlobit

9. 12. 2014 17:56

Paprika: to se nemusí sušit jenom v sušičce, ale také na 50 stupňů v troubě.

lenka0

5. 8. 2013 08:23

Vypadá to moc dobře,ale nevíte jak dlouho se suší,přibližně.

tomtyna tomtyna

5. 9. 2010 22:01

Dobrý den taky jsem podle vás udělala kandované ovoce z dýně je napeosto perfekní a bez práce a není vůbec pracné :yes::yes::yes::yes:

Paprika Paprika

24. 3. 2010 23:41

Škoda, že nemám sušičku:-( Tohle se mi moc líbí.;-)

Ajapaja

18. 12. 2009 22:54

Haló holky, má některá zkušenost s kandovaným ovocem z citrusů? Myslím jestli tu kůru mám nakrát na kousky i s tou bílou dužinou, nebo jen tu barevnou slupku a prosypat to krystalovým cukrem?:-//

Marta Marta

25. 8. 2009 11:24

tak vyzkoušela jsem:-) a přesvědčila se, že to funguje;-), cuketa je výborná:-p, jen se mi zdá sušení zdlouhavé na to, jak malinké kostičky jsem nakrájela a že mám v sušice jen jedno plato:-O:-)), bodík:yes::yes:

Iljusa Iljusa

2. 7. 2009 15:42

bazalko - co to děláš, takto vyhazovat materiál.:-D:-D

bazalka

2. 7. 2009 15:28

celé dvě krabičky jsem včera vyhodila, protože byly prošlé. Proč jsem je jen nenasypala na papír a nevyfotila ? Mohla jsem mít tři body !! :-D

tejaja tejaja

2. 7. 2009 15:24

že sa niekto zníži k takým praktikám...:-//

Iljusa Iljusa

2. 7. 2009 15:23

Moc pěkné foto - takové jak z krabičky ze supermarketu - sám jsi jistě naložil a tvořil na sušárně ;-)

bundada bundada

27. 8. 2008 00:20

promiň , nepodívala jsem se na tento recept, že je zde položená otázka . Je to sirup.

maris maris

19. 8. 2008 14:21

Snad Ti autorka odpoví, ale já si myslím, že je to sirup.

Amira Amira

19. 8. 2008 12:45

Včera jsem dostala tři cukety, tak to chci zkusit. Tou šťávou je míněn sirup nebo džus?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba kandovaného ovoce kandované třešně recept kandovaná cuketa kandovaný zázvor recept kandované třešně cukroví z kandovaného ovoce kandování třešní sušička ovoce recepty recept na kandované třešně kandovana dyne výroba kandovaného zázvoru recepty z kandovaného ovoce jak vyrobit kandované třešně kandovaný zázvor jak se kanduje ovoce kandovane visne kandování zázvoru sušená dýně v sušičce recepty na sušení ovoce výroba kandovaných třešní

Suroviny: cuketa, šťáva ovocná

TopRecepty.cz

Kandovaná cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPPE