Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková povidla

Klasická česká švestková povidla využijeme po celý rok jako náplň do koláčů, sladkých knedlíků či buchet. K dochucení použijeme vanilkový lusk a rum, díky kterému budou krásně vonět.

Hodnocení receptu je 4,4 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 140 min + 24 hodin odležení

200 min (60 min příprava + 140 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení)

20. 7. 2008 21:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 923 kJ / 7 152 kcal
Bílkoviny33,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina125,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 638,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám od manželovy matky. Povidla jsou vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lenka-m

29. 8. 2016 15:34

michaela: Takto udělané, horké nalité do sklenic, ihned zavíčkované vám vydrží hooooodně let. Mě se ještě nikdy nezkazily.

michaela

29. 8. 2016 13:38

Prosím co dělat, aby mi povidla vydrželi i několik let děkuji.:-)

Evik

17. 9. 2013 19:51

Mohu se zeptat - pokud nemám vinný ocet, můžu použít obyč. ocet? Popř. citronovou šťávu? Díky za odpověď :-)

Ivana79 Ivana79

10. 10. 2012 17:04

Dnes som urobila 10 pohárov podľa tohto receptu,zaujala ma vanilka a rum:-p,dala som aj trochu škorice a chuťovo sú výborné:yes:Pridávam fotku a +6

geji

4. 9. 2012 17:18

můžu se zeptat...jaký vinný ocet?světlý,nebo tmavý????děkuju:-)

Vlček

28. 8. 2012 14:59

také jsem vyzkoušela, ale kdo máte pekárnu na chleba není nic jednoduššího než vařit povidla v ní nemusíte hlídat ani míchat jen dát do sklenic horká povidla a obrátit dnem vzhůru vařím tak i jiné marmelády moc fajn :yes::-))

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 8. 2012 13:39

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 8. 2012 11:22

Právě zkouším tvoje povidla ,drž palec!:yes::-D

lep

28. 10. 2010 23:26

kuře: a prosím jaký papír používáte k překrytí sklenic?
a dáváte papír větší, nežli je otvor do sklenice či jak?

díky předem za odpověď.

kuře

31. 1. 2009 17:25

recept je dobrý ,až na to míchání,mám recept od spolupracovnice a ten je bez míchání,snad jen poslední čtvrt hodinu.4 kg švestek se vyloupe a dá do kastrolu,zasypeme 30 dkg cukru a přidáme 0,25 l 8% octa,přikryjeme poklicí a 24 hodin necháme odležet,pak postavíme na sporák /na plynovém musíme dát plotýnku/ a vaříme 2 hodiny na mírném plameni přikryté poklicí,další 1 a půl hodiny vaříme odkryté,potom už raději míchám,než povidla úplně zhoustnou,dám do sklenic překrývám kolečkem papíru namočeným v rumu a zavíčkuji ,vydrží i několik let ,v žádném případě 3 a půl hodiny nemíchat.

šimajda

2. 1. 2009 11:08

Jestli-že tento recept pochází z jižních čech tak je určitě :-p .Až budu mít švestky tak to hned zkusím. Ted si to zatím stáhnu.:-))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: povidla recept povidla domácí povidla recept na povidla švestková povidla v domácí pekárně recept povidla domácí povidla recept jak se vaří povidla švestková povidla z domácí pekárny recept na domaci povidla vaření povidel povidla v domácí pekárně povidla v troubě povidla z domácí pekárny sveskova povidla povidla ze svestek vaříme povidla povidla v pekárně jak uvarit povidla povidla recepty

Suroviny: švestky, cukr krystal, ocet vinný, lusk vanilkový, kůra citronová, rum

TopRecepty.cz

Švestková povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkky