Tvarůžková lahodná pěna k pivku na dva způsoby

varilamyskakasicku Kuchařka:

Doba přípravy: 20 minut + 2 dny v chladu 12´podle pečiva Pomazánky 20 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

1.varianta
100-200 g olomouckých syrečků
4 lžíce másla
Nyní v akci
1-2 malé tatarské omáčky v sáčku nebo Majolky®
3 stroužky česneku
smetana na vaření podle hustoty
drcený kmín
sůl
pepř
2.varianta
(stejné jako varianta 1 ale přidat)
1 velkou cibuli
2 barevné papriky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrečky si pokrájíme na malé kousky a zalijeme je smetanou, cca 5-8 lžic, vše ale podle tuhosti a množství syrečků.

  2. Nádobu uzavřeme na 1-2 dny do chladu.

  3. Pak do šlehače, aneb mixéru vložíme vše z chladu naložené, dál i tatarskou omáčku, nebo majolku, česnek, máslo, drcený kmín, sůl a pepř a ev.přidáme smetanu, je-li vzniklá pěna pak moc tuhá a mixujeme vše do hladka. Podáváme vychlazené s pečivem a zdobíme zeleninkou.

  4. Pokud chceme aneb máme radši, druhou variantu, pak pokrájíme jarní cibulky nebo jednu cibuli, papriky na kousky a přidáme vše ještě do pěny.

Poznámka

Tato pěna je moc chutná, viděla jsem tady na rcp. také jiné tvarůžkové pomazánky, tak snad tato zde není, pokud ano, omlouvám se předem. Já jsem dala 200 gramů tvarůžků, ale můžete i udělat jen 100 gramů. Podáváme nej.. s pivkem..

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarůžková lahodná pěna k pivku na dva způsoby

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-KIriska: ano, také moc a moc dobré, my jsem s manželem na to chodili i v noci potkavali jsme se tam:-D

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Ivi, já bych hned dělala tu druhou variantu s cibulí. To musí být dobrota :yes::yes:+

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    rebeka::-O;-):-p tak to jsi mne moc potěšila a díky, už není;-( ,ale zopakujeme:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Ivo,je to vynikající:-p:yes:díky těm chilli papričkám pálivé jak čert:-D,ale to my rádi,takže se asi taky budeme s manželem potkávat u ledničky:-D:-D:yes:
    díky za prima receptík;-):-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    rebeka: wow, no to je tedy "bomba" i s palivým nádechem,:-O dej pak vědět, ja i manžel jsme na tom byli i v noci a potkali jsem se u ledničky:-D pak díky Iva:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak,mám "zaděláno",uloženo v ledničce,zbývá počkat do zítřka a tuhle dobrůtku dodělat;-)
    a protože máme rádi ostřejší,rovnou jsem tam dala drcené chilli papričky a špetku kouřové soli,jsem zvědavá:-8:-D
    výsledek oznámím,případně vyfotím;-)
    olízla jsem vidličku..už teď to má grády:-O:-D:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    rebeka::-D:-)):-D:-)):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ivulinka::-D:-D:-D já bych ani nemazala:-D:-D rovnou bych to vyjídala z té skleničky:yes::-p:-p;-):-D:-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    ivulinka: ted ji zase "baštím":-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Jejda, tohle musí být dobrota, hned bych si mázla:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    jenka-h: no, já jsem z Orlové, i tady máme něco podobného;-) Ale nevím, jak se to dělá:-S

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Recept se mi moc líbí, Ivi:-))A fotečky se ti fakt povedly:yes:

    Odpovědět

  • jenka-h jenka-h

    Holky není někdo mezi váma z Poruby?Chodívávali jsme na Mexiko na tvarůžky a domácí chleba-byla to taková žlutá pěna -nebo jako máslo nevíte někdo jak se to dělá?,Chodívali na to průvody lidí-zkoušela jsem všelico ale stále to není ono.Poradíte někdo?děkuji moc jenka-h

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Anna Kocikova: o.k, mam rada romadur, ten ano, ale pena je moc dobra, pa pa:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-*Ty jo;-)recept se mi moc líbí:-p+5:yes:ale v poslední době tvarůžky už vůbec ne:-(Nevím,kde se u výrobce stala chybka,ale tvargle vůbec nesmrdí tím správným smrádkem,na který jsem byla zvyklá:-8Se smetanou dělávám a moc nám chutná:-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo