Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené okurky bez vaření nálevu

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 7. 2011 21:31

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie286 kJ / 68 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy17,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 7. 2011 13:54

helena:Tak super. Díky za vysvětlení;-)

helena

22. 7. 2011 11:45

v podstate neide o to, či je to pre zdravých, či pre chorých. uhorky s pridaním daného umelého sladidla /aj sacharínu/, sú chrumkavé aj po dlhšom čase skladovania a tým, že sú chrumkavejšie, sú aj chutnejšie. cukor sám dáva prirodzenú sladkú chuť a nepreráža pachuť sladidla. toto je dôvod kombinácie sladidla a cukru.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 7. 2011 11:06

cathleen: tak asi tak;-).

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 7. 2011 11:04

Jana Remkova: nic nehrotím:-!
Tohle není otázka: Podle mého: pro zdravé jedince to asi nebude ten správný recept na okurčičky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 7. 2011 11:03

cathleen: já bych to tak nehrotila;-) Hell se jen ptá proč obojí-cukr i sladidlo. Já to nějak neřeším, éčka nehlídám:-8 a taky jsem dělávala se sladidlem okurky. Její dotaz je, proč se dává obojí. A to já taky nevím;-).

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 7. 2011 09:36

Hell.: :-Opro zdravého jedince? Tady už se "hlídá" i nálev na okurky? Fakt žasnu....odjakživa jsem okurky zavářela v nálevu velice podobném tomuto http://www.toprecepty.cz/recept/13671-okurky-babic..., kde se dává i cukr i sladidlo. Je i v knize o zavařování, v časopisech, předávají si ho rodiny mezi sebou. Tak asi tak "nezdravý" nebude.

Hell. Hell.

22. 7. 2011 09:08

Jaňulinko, význam sladidla pro diabetiky samozřejmě chápu :-D ale to tam zas nemá co dělat ten cukr, žeáno :-D
To, co mi vrtá hlavou je právě to míchání cukru a sladidla. Tři lžičky cukru na sklenici mi přijdou akurátní...když uvážím že sladidlo má několikanásobně vyšší sladivost a navíc je to éčko jako hrom, tak mi význam takového zavařování fakt uniká,a páč nechci umřít jako blbec, tak se ptám...
Podle mého: pro zdravé jedince to asi nebude ten správný recept na okurčičky :-/

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 7. 2011 08:59

Hell.:No, dal by se vynechat cukr a místo něj dát pouze sladidlo a okurky by byly dobré pro diabetiky. Tak to chápu já. Proč ale napůl cukr a napůl diasladidlo nevím;-)

magdalenka magdalenka

22. 7. 2011 08:59

Hell.:ahoj, pokiaľ viem, vraj sú uhorky chrumkavejšie, ale netuším, či je to pravda, možno autorka prezradí viac...ja robím s cukrom a mám ich tiež chrumkavé - jednoducho ich netreba "prevariť" pri sterilizácii...

Hell. Hell.

22. 7. 2011 08:56

Noo, vypadá to dobře..jen nechápu to umělý sladidlo...za léta zavařování jsem nepřišla na to, proč bych ho měla do nálevu dávat :-( víte někdo? :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 7. 2011 22:49

Můžou být fakt skvělé. Já miluji právě ty Milotické a teď si říkám, že tyhle budou asi kyselejší, ale možná ne, když tam jde i ten spolarin. No, uvidíme, možná zkusím pár sklenic, pokud ovšem ten déšť a slimáci nezničí všechno, co zůstalo.:-((

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nálev na okurky bez vaření okurky bez vaření nálevu spolarin zavareni okurek jak správně zavařit okurky okurky bez vaření zavařování okurek bez vaření zavařené okurky okurky bez nalevu zdravý nálev na okurky nálev bez vaření zavařený křen zavařování okurek bez vaření nálevu okurkový nálev bez vaření nálev na okurky se sladidlem nálev na okurky pro diabetiky miluji vaření cz top recepty okurky na zavaření nalev na okurky zdravé zavařování okurek

Suroviny: sůl, cukr krupice, spolarin, ocet, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, kopr, mrkev, cibule, křen

TopRecepty.cz

Zavařené okurky bez vaření nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6NK