Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s karamelem

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 7. 2008 00:14

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie1 077 kJ / 257 kcal
Bílkoviny1,19 g
Tuky24,77 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo se přece jen bojí karamelu, můžete ho zkusit takto:

http://www.toprecepty.cz/recept/14960-karamel-z-mi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ppajja

26. 6. 2018 10:33

Dobrý den, z rajské omáčky jsem už pomalu měla "trauma", protože podle žádného receptu nechutnala manželovi tak, jako ta z dětství:-8, až ta podle vašeho receptu:yes: včera jsem jí zkusila a už nebudu vařit jinou.....opravdu výborná a snadná, moc děkuji a všem doporučuji :yes::yes::yes:

tatik506

9. 12. 2017 10:40

Ten karamel je na prd,dělá se máslo+cukr+ocet,aby ste dosáhli tu správnou chuť,po 35letech zkušeností.To je karamelový základ do omáček.Jen to zkuste a uvidíte.Ocet až nakonec,on se odpaří a teprve pak to má tu správnou karamelovou chuť,dobrou chuť.

Yvn

7. 1. 2017 14:08

Moc dobrý recept. Dnes jsem zkoušela mou první podle tohoto receptu a maximální spokojenost

Hella Hella

22. 8. 2015 12:16

Smetana jakákoliv, většinou dávám 12 %, nebo jakou mám právě otevřenou

Lou

21. 8. 2015 22:11

A jaka smetana? 12% do omacek?

marketa

12. 6. 2014 10:56

rajska je vynikajici.Pridala jsem vic cukru a dala trtinovy.Jinou rajskou uz nedelam jen tady tu!

Monika

11. 2. 2014 14:36

Výborná! Děkuji!:-)

pinkyska

16. 7. 2013 11:28

Tak tento recept určitě brzy vyzkouším, vypadá opravdu lákavě. Bude to moje první rajská, tak snad se povede:-). Díky moc za inspiraci:-)

Hella Hella

18. 8. 2012 23:04

Barbora: Tohle je počítáno asi na 4 porce, takže toho vývaru bude asi 3/4 litru. Něco se vyvaří, něco dodá smetana, podle toho, na kolik té omáčky jste zvyklí.

Barbora

17. 8. 2012 16:15

Kolik se má dát toho vývaru? děkuji

MALI

3. 6. 2012 11:55

Výborný recept....myslela jsem, že rrajsku umím,ale toto je o třídu výš...děkuji!!!:yes::yes:

Barbusa Barbusa

3. 1. 2012 18:51

Výborná omáčka všichni se jen olizovali posílám bodík:-)):yes:

Hella Hella

3. 7. 2011 15:39

Petr: Díky za upozornění, už jsem to opravila. Tohle je takový zjednodušený postup, ale je možné i udělat si karamel zvlášt a osmaženou cibulku pak zasypat moukou a karamel přidat nakonec.

spagetka spagetka

26. 6. 2011 18:43

Petr: jasně, zesklovatět před cukrem ;-):yes:
Hella to doplní, že jo? :-D

Petr

26. 6. 2011 18:43

Dobrý den,

promiňte, ale v ingrediencích je i jedna cibule, ovšem v postupu už o ní není zmínka. Mám jí nechat zesklovatět na tom másle ještě před přidáním cukru?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajská omáčka recept rajská omáčka karamelova omačka omáčky recepty karamel do omáček recepty omacek svíčková omáčka s karamelem rajská ze školní jídelny karamel na rajskou karamelova rajska omacka skolni rajska omacka rajská polévka s karamelem rajská omáčka ze školní jídelny školní rajská rajská omáčka karamelová recept na rajskou omáčku rajská omáčka jako ze školní jídelny karamel do svíčkové karamelova omáčka rajská polévka z karamelu

Suroviny: máslo, cukr, mouka hladká, protlak rajčatový, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, tymián, koření hřebíček, hořčice, smetana

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYOg