Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá "nouzová" polévka

Pomalu tažené vývary patří mezi kulinářský strop, co se polévek týče, nicméně v domácích podmínkách často nemáme tolik času ani trpělivosti na jejich přípravu. Chutnou a značně rychlejší alternativou je například tato nouzová polévka s bramborem.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

2. 8. 2011 16:16

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 280 kJ / 306 kcal
Bílkoviny11,19 g
Tuky16,88 g
Vláknina7,42 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 183 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy24,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Není to žádný vynález, jen taková nouzová rychlovka, když si partner na poslední chvíli před podáváním jídla vzpomene, že by si přeci jen nějakou polévečku dal a vy výjimečně žádnou nemáte. Já jsem použila zeleninu, kterou jsem zrovna měla, ale můžete dát jakoukoliv. V závěru můžete přidat i prolisovaný česnek. Tato verze polévky je rozhodně lepší, než kostka bujónu rozvařená ve vodě, s přidáním nudlí a nasekané petrželky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 6. 2021 16:28

mirimw: Miri,díky moc:-KUž je to delší dobu přidaný rcp a tehdy jsem opravdu používala masox a jiné"kostky"Používám i teď,ale jsou to gelové bujony:-8

mirimw

26. 6. 2021 14:25

Luxusní polévka, opravdu rychlá. měla jsem zbytek uvařené brokolice, přidala jsem. Místo masoxu jsem dala trochu Kuchárek Natur - chuť přírody. Všem moc chutnala a už je v oblíbených receptech. Děkuji. :-):yes:

manekineko

31. 5. 2018 18:20

Až na ten masox. Toto nám varievala mamika, keď nebol čas, s krupičkou alebo vajíčkovými haluškami, ale masox tam nikdy nepridávala, jej smrdel.

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 2. 2018 15:31

kustka: Děkuji za komentář:-K

kustka kustka

14. 2. 2018 09:23

Také dělám,říkáme jí polévka šumafuk-jen do ní zavařím ještě trošku polévkových nudlí....nemá chybu:yes:;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 1. 2018 22:07

Jana: :-Q:yes:

Jana

10. 1. 2018 16:18

Dělám podobnou, říkáme jí milionová - mrkev, celer, petržel nastrouhám na hrubém struhadle, pórek, brokolici, květák, kapustu nakrájím nadrobno , vše promíchám a osmahnu na másle dozlatova, zaliju vodou, osolím, opepřím, může se přidat masox a povvařím, nasypu dětskou krupičku (podle množství polévky, tak 2 PL) a rozklepnu vajíčko. Zamíchám, povařím a může se podávat.:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 12. 2016 17:08

Johana Krupska: Také děkuji:-8:-K

Johana Krupska

5. 12. 2016 09:48

Ano ,vzpomínám,dělávala ji moje maminka,když nebyl čas. Vše kvalitní a dobré. Rozhodně lepší než glutamanové. Dík za připomenutí.na Kocikova:
:-K:-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 8. 2016 17:44

Marta : děkuji za milý komentář:-8také moc ráda vzpomínám na svou babičku a její vaření:-K

Marta

30. 8. 2016 07:08

Anna Kocikova: když jsem četla jen název polévky, vzpomněla jsem si na babičku. Dělala tu polévku téměř stejně, jen místo bramboru dala rohlík, rozmočil se a polévku zahustil.:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 7. 2016 16:13

zdenka: děkuji o podělení se s přípravou:-K

zdenka

13. 7. 2016 18:35

Dělám ji taky s krupičkou a moc nám chutná,když jsem poprvé četla recept,nevěřila jsem,že z toho může být taková dobrota.Používám mraženou polévkovou směs.Jinak vařím i dvouhodinové vývary,je mi už . . . sát,takže mám něco za sebou :-D tahle polévka je překvapivě dobrá.

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 7. 2016 17:00

vepe6: Děkuji za přečtení receptu a komentář:-K
Masox,bujon a další jiná dochucovadla-to je o zvyku a chuti každého z nás:-8

vepe6

12. 7. 2016 17:14

Podobnou polévku jsme dělali doma za mého mládí, jmenovala se "Strunkovická". Prý nám ji udělali v hostinci ve Strunkovicích , jen kousek od slavných Hoštic. Tehdy nebylo nic moc k jídlu, bylo vše na lístky a když parta Sokolů po tůře dorazila hladová na vlak, který stihl ujet, hostinská uvařila ten zahradní zázrak. Na másle orestovala na kostičky květák, kedluben, celer, mrkev a petržel spolu s houbami, které jsme přinesli a uvařila s pár brambory. Osolit a na závěr tam vrazit nějaké rozkvedlané vejce. Bez masoxu a dalších novot vznikne úžasný zelenino-houbový vývar, vonící po másle. <3

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychlá polévka rychlá a dobrá polévka rychlé polévky recepty na rychlé polévky rychlá polívka recept na rychlé polévky recept na rychlou polévku polévka z masoxu rychla polevka recept rychlá dobrá polévka polévka rychla dobrá rychlá polévka polévky recepty rychlé polívky jednoduché polévky recepty rychlá polévka rychla polevka z masoxu recept rychlá polévka polevka ze zbytku guláše rychlá polévka

Suroviny: brambory, mrkev, celer, cibule, vývar zeleninový, tuk, vejce, bylinky zelené, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Rychlá "nouzová" polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6kA