Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková chaloupka + postup

Zasněžená chaloupka krásně ozdobí vánoční stůl a když se z ní dá uloupnout lahodný perníček ke kávičce, tak to je teprve ta nejlepší dekorace. Zapojte děti nebo vnoučata a užijte si krásné společné chvíle při pečení a zdobení.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 10 min

90 min (80 min příprava + 10 min tepelná úprava)

6. 8. 2011 00:01

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie22 656 kJ / 5 415 kcal
Bílkoviny126,86 g
Tuky87,52 g
Vláknina36,55 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 3,87 g
Sůl1,12 g
Sacharidy1 011,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nedávat žádný kypřící prášek do perníku ! Chceme-li mít perníčky k jídlu, necháme je odpočinout přinejmenším do dalšího dne v přikryté nádobě nebo v sáčku, aby byly pěkně vláčné.

Množství polevy z jednoho bílku stačí na jednu celou chaloupku a pár perníčků nebo na 5-6 plechů perníčků, podle toho jak hustě zdobíme. Správnou hustotu poznáme, když párátkem nabereme trochu polevy a kápneme třeba na linku. Když drží tvar tečky a neroztéká se, je poleva akorát. Máme-li polevu moc hustou, zředíme ji troškou citronové šťávy.

Toto je nejlepší recept na perníčky z mnoha, které jsem zkoušela, dobře se s těstem pracuje a výsledkem jsou krásně oblé, chutné a měkké perníčky.

U chaloupky hotové upečené díly obrousíme struhátkem na bocích došikma a stojící díly do roviny, aby lépe drželo slepení polevou.

Necháme důkladně zatuhnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Fragola

20. 11. 2023 12:14

Povedlo se

bubutop bubutop

28. 11. 2014 08:31

galatová:dobrý den, rozředit můžete polevu citr. šťávou, po ji lžičkách přimíchávejte.:yes:

galatová

27. 11. 2014 15:53

prosím, když mi poleva ztuhne, je možné ji znova rozředit?;-( děkuji

bubutop bubutop

22. 11. 2014 09:48

Pavla Bartošová: Dobrý den, šablona je tady mezi fotkami, jsou tam rozměry a počet kusů, to zvládnete když si ji nakreslíte na čtvrtku.Jsou to jednoduché tvary.:yes:

Pavla Bartošová

21. 11. 2014 20:24

Dobrý večer, chci se vás zeptat nemáte náhodou šablonu pernikové chaloupky žeby jste mi ji přeposlala? Předem Vám moc děkuji s pozdravem Bartošová Pavla

bubutop bubutop

26. 11. 2013 21:10

renda:určitě hotové díly nechte v igelitu dobře zabalené v chladnu, po ozdobení nechte pořádně zatuhnout a pak teprve slepte a dozdobte, celou chaloupku zabalte taky do igelitu a nechte pár dní v chladnu, aby perníčky změkly. K jídlu bych to odhadla tak za týden až 14 dní. :-K

renda

26. 11. 2013 15:46

Musí odpočívat dlouho než bude k jídlu,někde jsem četla, že musím pár dní počkat než perníčky jsou k jídlu.
Dneska jsem dělala těsto zítra chci péct, popozítří nebo ještě déle bych chtěla zdobit a tedy za týden už jí můžu dávat k jídlu?:-):-)

bubutop bubutop

22. 11. 2013 20:18

Venda:Dobrý večer, polevu dám do sáčku s ustřiženou špičkou ( asi 2-3 mm ) a od okraje střechy jakoby táhnu dolů a na začátku mačkám víc a pak ubírám stisk, aby to vypadalo jako rampouch do špičky. Když je dobrá poleva, tak to krásně drží.

Venda

22. 11. 2013 19:42

Chtela bych se zeptat, jak docilite toho, ze vam poleva na okraji strechy vytvori efekt krapniku, ci zamrzleho snehu, ktery prepadava pres strechu.

bubutop bubutop

20. 9. 2013 20:21

mallssellino: zdravím, určitě obtočit nejde, ale musíte ho obtočený kolem formy upéct už v tom kýženým tvaru, nechat vychladnout a opatrně sejmout z formy. Tak teprve zbobit a polévat polevou, hezký večer:-K

mallssellino

20. 9. 2013 16:53

www.toprecepty.cz chci se zeptat: lze upečený perník potřený polevou stočit - potřebuji pás obtočit kolem dortové formy
(abych řekla pravdu, nechci péct domeček, ale policejní čepici)

Kristýna

17. 12. 2011 21:08

Nádhera hned jdu taky vyzkoušet :-))

Lejdy

15. 8. 2011 21:21

krásný,snad zkusím o vánocích

Klikokatka

6. 8. 2011 21:37

Jééé :-):yes::yes::yes:

Jenny

6. 8. 2011 21:31

:yes:;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zdobení perníkové chaloupky perníková chaloupka rozměry chaloupka z perniku perníková chaloupka zdobení domeček z perníku jak slepit perníkovou chaloupku rozměry na perníkovou chaloupku perníková chaloupka perníková chaloupka postup video pernikove chaloupky perníková chaloupka recept cim slepit pernikovou chaloupku zdobení perníkových chaloupek pernikove chaloupky zdobeni sníh na zdobení chaloupky sníh na perníkovou chaloupku pernikove zdobeni šablona na domeček z perníku recept na perníkovou chaloupku zdobení perníčků postup

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, tuk, skořice, koření do perníku, soda jedlá, kakao, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Perníková chaloupka + postup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZB5