Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnová omáčka podle babičky

Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Ráda se s vámi o recept podělím. Je to moc dobré a rychlé jídlo. Kedlubny ve smetanové omáčce podáváme s brambory a opečeným párkem nebo vařeným vejcem.

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

12. 8. 2011 13:53

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 589 kJ / 619 kcal
Bílkoviny33,79 g
Tuky25,42 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 382 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy59,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Je to moc dobré a rychlé jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kovisova Kovisova

2. 9. 2023 10:59

Vaříme také tak a je to výborné.

Manelka

17. 1. 2023 15:47

Jednoduchý recept. Moc se mi povedl.

Patrik Terpo

15. 6. 2017 08:17

Dnes se chystám uvařit moc se těšíme snad bude super....<3

HELENA

22. 4. 2017 16:16

KDE SE VÁM PODAŘILO SEHNAT PÁRKY VZEZŘENÍ VEJCE?

zuzanahanka

2. 8. 2016 16:14

Dneska jsem omáčku vařila s knedlíkem a sekanou a je VÝÝÝBORNÁÁ. Všichni si moc pochutnali, hlavně náš 18-měsíční jedlík :-) :yes:

hilda sedlakova

16. 6. 2016 15:13

:-Ksuper omacka co varily babicky

Jana Hlídková

8. 4. 2016 21:34

Moje babička vařila něco podobného, říkávala tomu : Zadělávané kedluby a recept je: Kedluby nakrájíme na hranolky (podle počtu strávníků), do kastrůlku dáme rozehřát máslo s kapkou oleje (kvůli přepalování másla), přidáme kedluby, osolíme, okmínujeme a opepříme, necháme dusit doměkka (podle potřeby přidáváme vodu), potom zahustíme jíškou a povaříme. Mám tohle jídko ráda do dneška, vždycky si připomenu moji zlatou babičku.:-)

Alena

14. 3. 2016 14:08

Alena:

Alena

14. 3. 2016 13:54

Podravka a vegeta je to iste, ma veru uz vela rokov, ja si pamatam, aj moja babicka ju pouzivala, ale hadky kvôli tomuto? Kam clovek pride na nete, same hadky, aj kvôli hluposti...

babihani

13. 3. 2016 18:40

Toto jídlo mě,kdysi dávno,naučila tchýně a dodnes patří mezi naše oblíbené.jako přílohu k tomu vařila "tvrdý knedlík".Hrubá mouka,voda,sůl.

Tanishka

20. 1. 2016 20:52

Parádní ;)

berenica

5. 12. 2015 12:47

JE SUPER:-)):-)):-)):-)):-))

ZLATKA02 ZLATKA02

3. 8. 2012 16:33

no fakt nemá chybu , a to ji dělám a jím poprvé:yes::-8zlatka02@seznam.cz

Jana Vavřincova

3. 8. 2012 16:32

Jo kamarádka ji ted vaří a moc si pomlaskává.Tak že:yes:

Dana61

10. 10. 2011 11:09

tuhle dobrotu nám babička také vařila, dokud byly děti malé, tak jsem dělávala - mňam :yes::-D pak jakoukoliv podobu dušené nebo vařené zeleniny odmítaly, tak ať si trhnou

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kedlubnova omacka polévka kedlubnová podle babičky kedlubnová omáčka se smetanou kedlubnové zelí se smetanou kedlubnová omáčka recept kedlubova omacka omacky s kedlubny nasich babicek kedlubnová omáčka s bramborem omáčka z kedlubny recept na kedlubnovou omacku kedlubková omáčka kedlubnové zelí z listu co je kaleráb omacka z kedluben kerlubova omacka kedlubnová omáčka s knedlíčky kedlubnové listy omáčka z kedlubnu kedlub kedlubny recepty

Suroviny: kedlubna, máslo, sůl, pepř mletý, vegeta, mléko, mouka hladká, smetana, voda

TopRecepty.cz

Kedlubnová omáčka podle babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VLV