Jablečný štrúdl

mysanatorka Kuchařka: mysanatorka

Doba přípravy: 1 hodina hodně Moučníky , Záviny, rolády 18 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
1 hera
droždí jednu kostičku
mléko
cukr
vanilkový cukr
máslo
jablka
strouhanka
ořechy
skořice
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. první těsto: 250g hladké mouky smícháme s celou herou, propracujeme - dáme odpočinout.

  2. Druhé těsto: 250g hladké mouky, kvásek- (mléko, droždí, cukr), lžíce octa, jedno vejce a jeden žloutek.

  3. Těsto propracujeme a smícháme s druhým. Pořádně vypracujeme do hladka a necháme odpočinout.
    Rozdělíme na 4 díly a rozválíme.

  4. Vyválené těsto potřeme rozehřátým máslem, přidáme strouhanku, nastrouhaná jablka, skořici, mleté ořechy, cukr, vanilková cukr, pokapeme máslem a zabalíme

Poznámka

pečeme na 170 stupnu asi 30 minut jen do zlatova, klidně do růžova - né do hněda. poté potřít máslem a posypat moučkovým cukrem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný štrúdl

  • Tynaja Tynaja

    A jeste jednu zkusenost jsem si udelala: kdyz jsem minuly tyden delala toto testo, polovinu jsem dala do mrazaku. Zamrazila jsem i orechovou napln, ktera mi minule zbyla. Vytahla tento tyden a upekla "cerstvy" strudl - a slo to!!! Dokonce bych rekla, ze se testo zpracovavalo dobre a i po upeceni bylo lepsi nez cerstve!

    Odpovědět

  • casino casino

    Tynaja:
    Na druhé těsto z 250g hl. mouky přijde v tomto případě (vejce, ocet, žloutky) max. 100ml mléka:-)

    Odpovědět

  • Tynaja Tynaja

    Dobry den, vcera jsem pekla, mela jsem ovsem problem s kvaskem. Neni zde popsano,kolik mleka na kvasek pouzivate. Tak jsem udelala z osminky litru. Strudl byl s orechovou naplni, v rodine se setkal s uspechem. Presto by mne zajimalo mnozstvi mleka, jake davate. Ja jsem pak tukove testo zabalila do kvasnicoveho a parkrat rozvalela. Vy vsak pisete, ze testa se maji smichat. To by se mi s jejich konzistenci asi nepodarilo.:-( prosim tedy jeste o vase rady a zkusenosti. Predem dekuji.

    Odpovědět

  • lenka lenka(neregistrovaná)

    vyborny ;-)

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Štrúdl vypadá pěkně :-p;-) ... v surovinách Ti chybí vejce+žloutek a ocet :-/

    Odpovědět

  • mak mak(neregistrovaný)

    Doufam že bude dobrá:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    tejaja: jsem ráda, že aspoň někdo mne pochopil!:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ;-) Cesto je dobré, poznám a robím, ale...kysne, aj keď v rúre :-D A tam, kde ide droždie, je samozrejmé, že sa nedáva ešte prášok do pečiva. Takže ten údiv Janky Remkovej nie až taký divný ;-)
    Nič to ale nemení na skutočnosti, že cesto je výborné. ;-)

    Odpovědět

  • mysanatorka mysanatorka(autorka receptu)

    prostě a jednoduše - bez kynutí a bez prdopeče - zkuste a uvidíte:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    mysanatorka: samozřejmě prášek do pečiva nekyne, to vím!:-D Díky za info, taky se mi to líbí;-)

    Odpovědět

  • mysanatorka mysanatorka(autorka receptu)

    je to starý recept ještě od prababičky a nikdy nedávala prdopeč a nikdy ho nenechávala kynout, ikdyž je tam droždí (předpokládám, že víte jak se dělá ten kvásek - ten kyne)a dodělává se pečením. já mám ráda slabé těsto a dost náplně, ale záleží na tom, jak si těsto vyválíte - slabé, nebo tlusté :)

    Odpovědět

  • mysanatorka mysanatorka(autorka receptu)

    rebeka: ano jednu kostku

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    rebeka: no, na to, že je tam droždí, ikdyž zatím nevíme kolik, je to těsto tenoučké, ne? Ikdyž to třeba nemusí kynout, po upečení by mělo být vidět, že to je s droždím. Aspoň já si myslím;-) Tím ale neříkám, že to nebude skvělé. Jen mne trochu zmátla poznámka autorky, že nedává "ani" prášek do pečiva.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova:co se divíš:-?:-D:-D vždyť je tu mrtě receptů na kynuté-nekynuté..:-D:-D:-D jsi horší divitelka než já:-8:-D:yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    mysanatorka: nekynuté, když je tam droždí?:-O

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jablečný strůdl štrudl s jablky kynutý štrůdl s jablky kynutý jablečný štrůdl jablečný štrůdl recept jablečný štrůdl podle pohlreicha jablečný štrůdl z kynutého těsta recept na štrůdl štrudl jablečný recept na jablečný štrůdl kynutý štrůdl babiččin jablecny strudl recepty štrůdl recepty na jablečný štrůdl štrudl bez vajec jablečný štrudl kynutý recepty jablečný štrůdl štrůdl z kynutého těsta štrůdl recept jableční štrudl

Zapomněl/a jsem heslo