Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Schwarzwaldský višňový dort

Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a šlehačkou. Upečte ho a nazdobte šlehačkou, nastrouhanou čokoládou a višněmi.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby chladnutí

100 min (50 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

21. 8. 2011 19:12

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie23 858 kJ / 5 702 kcal
Bílkoviny90,60 g
Tuky342,48 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 825 mg
Sůl2,63 g
Sacharidy550,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janule76

9. 9. 2018 06:00

Dortík jsem včera pekla, sklidil velký úspěch. Jen mě trochu překvapilo, že se do těsta nedává žádný tuk - tak jsem tam pro jistotu dala cca 150 g másla. Šlehačku jsem použila jednu 40% a dvě 31%, tvářilo se to, že to bude držet, ale pro jistotu jsem do ní vmíchala trochu rozpuštěné želatiny. Korpus jsem prokápla griotkou. Dort byl výborný, vláčný, všichni si ho pochvalovali :-)

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

23. 4. 2014 21:16

Ani ve šlehačce není ztužovač. Je vyšlehaná, pak přidaný cukr a znovu přešlehaná. Držela krásně. Zkoušela jsem dortovou šlehačku, ale nevím, kolik % tuku měla. Nejlépe to šlo se 40%. Nedávno, když jsem ho zase pekla, jsem měla 33% Kunín a děs.

Ivana

23. 4. 2014 18:51

Ani to té šlehačky nepřijde ztužovač?

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

6. 4. 2014 17:06

Ivano, to, co se prodává v cukrárnách a restauracích, mi vůbec nechutná! Samá směs na přípravu dezertů, práškové šlehačky, co jsou jako beton. Tady není žádný ztužovač, ani nic jiného.

Ivana

6. 4. 2014 16:28

Zrovna o vbíkendu jsem tento dort ochutnala v restauraci v Jihlavě. Byl výborný, ale měla jsem dojem, že ve smetaně je ještě něco přimícháno...opravdu se tam nedává nic než ušlehaná šlehačka?;-)

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

9. 1. 2013 21:00

Very hessen - díky, Verčo, za objasnění, já původ Schwarzwaldského dortu znám. Autorkou kometnu o původu "typického švýcarského dortu" je Petra :) LG Zuzka

very hessen

9. 1. 2013 11:27

Zuzka - Cobra:zuzko- cobro
ten dort neni ze svycarska, jen se tam ji a je popularni i v rakousku, ale pochazi z nemecka SCHWARZWALD rika ti to neco? napr. nejvetsi pohori v baden württemberg...
de.wikipedia.org/wiki/Schwarzwald
ale jinak ti dam za pravdu, a vsem je muj nejoblibenejsi uz asi 15 let!!!! mfg verca

pekarpecehousky

2. 1. 2013 21:45

Já ještě korpus vlhčím griotkou nebo amarettem, taky do šlehačky trošku kápnu, aby to nebyla jenom sladká šlehačka. Verzi s vanilkovým luskem jsem ještě neviděl, ale určitě to taky bude mňamka:-p

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

15. 11. 2012 11:51

ywettko, do šlehačky jsem žádný ztužovač nedávala. Stačí mít kvalitní a dobře vychlazenou šlehačku, vyšlehat ji, přidat cukr a znovu přešlehat.

ywettka

15. 11. 2012 09:40

chtěla jsem se zeptat-do té šlehačky nepříjde žádný ztužovač,mám strach,aby se mi šlehačka do zítra neroztekla.Dík za odpověď

Mozaika Mozaika

19. 9. 2012 14:10

Taky jsem si dovolila přidat fotku. Dortík jsem zkoušela, je moc dobrý, takový lehký. Jen mi došla šlehačky, tak je nahoře méně nazdobený. Měl u nás doma veeeeliký úspěch. :-p Přidávám bodík;-)

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

9. 8. 2012 21:56

Tenhle dort není hořký a už vůbec ne hnusný, chuť korpusu je velice jemná, mandlovo-čokoládová. Přijde mi naopak až moc sladký... vyzkoušej a uvidíš.

Dort

9. 8. 2012 14:07

Teď jím dort se stejným názvem koupený v obchodě a je neuvěřitelně hořký a hnusný...

Stáňa

7. 5. 2012 19:52

;-(Dortu chci zkusit upéct jako dárek doufám ,že se mi povede tak jako Sachr ten byl "bohovsky " dobrý, zůstal mi jen tácek ani jsem moc neochutnala, skucharska1@seznam.cz

Petra :-)

3. 5. 2012 17:33

Zuzka - Cobra:

Typický švýcarský dort :-D
Jen oni korpus pokapávají višňovým "šnapsem" a potírají ještě višňovou marmeládou ;-) (jak kdo je zvyklý) ale i tak obdivuji, že jsi ho tak hezky udělala, mně se ta šlehačka vždycky zdrcne a mám z ní máslo ;-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: schwarzwaldský dort višňový dort schwarzwaldský dort s višněmi schwarzwaldský dort recept schwarzwald dort višňový dort recept čokoládovo višňový dort dort schwarzwald schwarcwaldský dort švarcvaldský višňový dort švýcarský třešňový dort recept na schwarzwaldský dort schwarzwald dort recept recept višňový dort svycarsky dort recept na višnový dort švarcvaldský dort dort višňový švarcvaldský višňový dort recept višňový čokoládový dort

Suroviny: bílek, cukr krupice, lusk vanilkový, čokoláda hořká, mandle mleté, mouka hladká, prášek do pečiva, kompot višňový, smetana ke šlehání, cukr moučkový, zdobení čokoládové, kompot

TopRecepty.cz

Schwarzwaldský višňový dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AYv